Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kävin katsomassa ongelmaapuun poistoa...I went to see the problem tree removal...Fui a ver a la remoción del árbol de problemas.私は、問題の木の除去を見に行きました.........Я пошел, чтобы увидеть удаление дерева проблем ........Sono andato a vedere la rimozione dell'albero problema ... ...Je suis allé voir l'arbre suppression de problème ........ ...Jag gick för att se problemet Trädfällning ...Ich ging um das Problem Entfernung Baum zu sehen ...

Eilen pääsin seuraamaan sellaista työtä mitä en ennen ole nähnyt.  Markku on jo pitemmän aikaa ollut huolissaan kotipihansa suurista mäntypuista.  Myrskyt ovat  viimevuosina voimistuneet  Noormarkussa / Porissa ja pelko isojen pihapuiden kaatumisesta talon päälle on aiheellistta.  Puut olivat aivan talon lähituntumalla ja  sähköjohtojakin on aivan vieressä joten niitä ei voinut kaataa perinteisesti vaan piti pyytää ammattilaiset apuun.   Puun poistosta huolehti  Noormarkkulainen  Länsinostot OY.

Paikalle saapuessani aamu kymmeneltä, meininki oli kuin isommalakin työmaalla

Rasinojantie joudutiin sulkemaan liikenteeltä kun isot nosturit tulivat ongelmapuiden poistoonKaksi ongelmaksi tullutta mäntyä aivan talon nurkalla, Männyt  pudottavat neulasia syksyisin ja ne eivät ole hyväksi nurmelle


Nostureita oli paikalla kaksinkappalein, nostolava-auto tarvittitn että miehet pääsivät kiinittämään nostoliinan  puunrunkoon.  Ammattimiehet tiesivät  nostoliinan oikean kohdan ilman tarkkoja mittauksia aikaisemman kokemuksen mukaan.

Ylä ilmoissakin piti senverran moottorisahaa käytää että nostokettingit mahtuvat liikkumaan luonnikkaasti, ilman pännejä.


Työ  luonasi kätevästi kun oli huippuammattilaiset asialla. Muut pihapuut, pensaat ja perennat jäi kaikki ehjiksi ei edes nurmikko mennyt rikki. Jos olisi tämän tiennyt  aiemmin, niin puut olisivat lähteneet jo monta vuotta sitten.


Nosturi piti pientä pänniä ylhäältä ja liinalla pidetiin puun  katketessa puun alaosa kurissa ettei tyvi heilahtanut olohuoneen ikkunasta sisään.  Tähän jätettin vähän korkeampi kanto jatkojalostusta varten


Nosturin kuljettajalla ei ollut suoraa näköyhteyttä kaatotyömaalle joten yhteydenpito hoitui radiopuhelimilla.


Sieltä se puu on tulossa


Jo näkyy, elin sääkin suosi ongelmapuun poistoa tontilta,  ei juurikaan tuullut ja Aurinko paistoi
Järeän ja suuren puun lento taivaala, ei usein nähty näky Suomessa..


Ei paljon painanut nosturin nokassa 3000 kiloa painava mänty kun se ahtaasta paikasta talonpihasta nostetiin  Rasinojantien  ja sähkölankojen yli
Tässä kohteessa sattui  olemaan tyhjä tontii tien toisella puolella jolle omistaja oli antanut luvan puut laskea.  Muuten olisi varmaan tarvittu vielä yksi tukkiauto jonka lavalle puu olisi suoraan laskettu poisvietäväksi..

Ari Hautamäki Länsinostot OY ja Taiteilija Markku Mäkelä laskevat puun ikää vuosirenkaista.  Markun tytären poika Roni tarkasti laskun ja sai  männyn iäksi  106 vuotta


Ari Hautamäki seuraa työn edistymistä

1682

Ari Hautamäki 0500770766  www.lansinostot.fiMarkun veli Pekka oli apuna  puiden karsinnassa  määrmittaan katkaisussa


Pekka sahaa moottorisahalla ja miitamies seuraa


Työn tuoksinnan sivutuotteena  löysin Rasinojantien pientareelta ensimmäiset leskenlehdet tältä keväältäPuukiipiöitäkin oli kaksinkappalein, Aiempia nimiä: wilulindu, varpuistikka

Puukiipijä (Certhia familiaris) on pieni käyränokkainen varpuslintu.

Puukipijä aloitta  muninna   huhtikuussa, joten näillä oli varmaan soidin menossa

Ilmastonmuutos aiheuttaa yhteiskunnille merkittäviä riskejä, hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli IPCC varoittaa uudessa raportissaan.
        
Äärimmäiset sääilmiöt voi vahingoittaa infrastruktuuria sekä häiritä esimerkiksi sähkön, veden ja terveyspalvelujen saatavuutta, mikä vaikuttaa suoraan myös vakuutusalaan.

http://www.taloussanomat.fi/ymparisto/2014/03/31/ilmastopaneeli-aarimmaiset-saailmiot-uhkaavat-palveluja/20144531/12

Jorma Lindqvist Puukiipijä! Aivan ennenkuulematon lintulaji, siis minulle. Kiitos kirjoitukseta. Ja kuvista  


Tapio Vallin Tosi kauniita puita, mutta siitä männystä olisi kannattanut tehdä päreitä. Höylä on taas syksyllä Kaharin mäellä. Sitä valomeininkiä ajattelin!
 • Timo Kemppainen Mä poistin talon nurkalta suuren kuusen. Karsin kiipeämällä melkein lavaan asti Tajlalla ranka nurin. Ei ollu rahaa autonostureihin.

 • Tuija Lundelin Minä kiipeilen loppuviikon puissa. Omenapuut täytyy huoltaa. Ne ovat ikääntyneitä, 40-vuotiaita puita ja siksi aika isoja. Kestävät isonkin tytön keikkumiset.

 • Lauri Aro Viimeinen alkuperäinen omenapuu lapsuudenkotini tarhassa taisi kuolla pari(?) vuotta sitten. Istutusvuodeksi epäillään vuotta 1948.

 • Tuija Lundelin Mutta vanhakin puu vetristyy keväisin. Tämän voi käsittää sekä konkreettisesti että symbolisesti
 • Lauri Aro Jooo, mäki oon vetristyny, mut sen kertominen saattaa pahoittaa jonkun mielen niinku ne espoolaisbetoniporsaat.

 • Porissa / Noormarkussa paistaa tänään perjantain aurinko pilvettömältä taivaalta. mutta koko suomessa ei taida aivan näin paisteista olla:

 • Ari Kivinen kovin on kaatajalla selkä pahana,kannosta päätellen.

 • Jyrki Lepistö Nykyään on muotia jättää pitkä kanto pihapuihin vaikka kukkapurkin aluseksi.


 • Huomenta Kemijärveltä!
  Harmaana on aamu valjennut, mutta pilvet eivät kuitenkaan ripsuttele lumihiutaleita.
  Linnut kuitenkin heränneet aamukonsertille, säässä kuin säässä.
  Mittarissa juuri ja juuri -2. astetta.
  Mukavaa perjantai päivää ja alkavaa viikonloppua!


  Hyvää huomenta! Lapin yli kulkee tänään lumi- tai räntäsateita. Muualla on poutaista ja laajoilla alueilla aurinkoista. Lounaassa lämpötila voi kohota lähelle +10 astetta. -Seija  Hyvää huomenta Alvajärveltä ! Mittariss -5.1 astetta ilma on kaunis kuin morsian !  Vielä lauantaina sää on suurimmassa osassa Suomea keväisen lämmintä ja aurinkoistakin. Pohjoisesta alkaa kuitenkin kylmetä ja viikonvaihteen sekä alkuviikon aikana sää kylmenee koko maassa -MattiHuu  Noormarkkulainen tanssioprkesteri Ippe Mansikka  matkustaa viikonloppuna.


  huomenna humpat jatkuu ruusulinnassa,nurmijärvellä ,kera finkkujen,sunnuntaina matka jatkuu kouvolaan päivähumpalle elimäen -vilppulan ns:lle,ei muuta kun" huhtikuussa virran suussa jätkä tekee näin " heh humppa soikoon


  Tiedoksi myös tänne: Noormarkku-toimikunta järjestää yhteistyössä Porin kaupungin vapaa-aikatoimen ja noormarkkulaisten yhdistysten kanssa ”Noormarkku harrastaa” –tapahtuman, jonka tarkoituksena on tuoda esiin noormarkkulaista yhdistystoimintaa ja avata sitä kautta kaikille noormarkkulaisille (sivukyliä unohtamatta) tietoisuutta Noormarkun laajasta harrastusvalikoimasta. Tervetuloa kaikki yhdistykset ja toimijat keskustelemaan aiheesta lisää Noormarkun urheilutalolle ma 3.2.2014 klo 18!

  Pasi Rainiola Nyt voivat yhdistykset ilmoittautua tapahtumaan netissä: https://www.lyyti.fi/reg/Noormarkku_harrastaa_3392 Tapahtumassa myös esiintymislava, jossa mahdollisuus esiintyä/esitellä toimintaa. Seuraava palaveri urheilutalolla ma 7.4.2014 klo 18. Tervetuloa mukaan!

  Pasi Rainiola Ilmoittautua voi vielä toukokuun loppuun asti 
  Kevään valo -kuvakisamme tulokset ovat selvillä! Katso voittaja ja yleisön suosikki:
  http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/laulujoutsen-kiri-voittoon/
  Koko artikkelin voit lukea uudesta Suomen Luonto -lehdestä:
  http://www.lehtiluukku.fi/pub?id=46429&rs_id=3058

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti