Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 9. tammikuuta 2014

Ujoja lintuja, vielä virtaa, revontuliakin voidaan nähdä....Shy birds, still flowing,Northern Lights can be seen ....Shy fåglar, fortfarande flyter ....Pájaros tímidos, todavía fluyen ....Aves tímidas, ainda fluindo ....Schüchtern Vögel, fließt noch ....Schuwe vogels, stroomt nog ...Nieśmiałe ptaki, nadal płynie ...Oiseaux timides, encore fluides ...Uccelli Timido, ancora scorre ...Застенчивые птицы, еще течет ....内気な鳥、まだ流れて...害羞的鸟类,依然流淌....Ντροπαλός πουλιά, εξακολουθεί να ρέει ...Sjenerte fugler, fortsatt flyter ...Shy fugle, der stadig flyder ....Shy linnud ikka voolavad ....Skaam voëls, steeds vloei ...........

Eilen piti rientää vähän rauhalisemmin uloilureitti.  Niinpä poikkesin alkumatkasta Noormarkunjoen rantaan Mäkelänkujalta.  Rannan pusikossa varpusia mutta kovin olivat ujoja, eivät tykäneet kun hämärän sään vuoksi otin salaman avustuksella  heistä pari valokuvaa. Selkänsä käänsivät.   Kamerassa oli kiini Nikkor 35-70 1:2.8 D objektiivi sumuisen, hämärän sään johdosta.  Vaikutti toki objektiivin valintaan sekin että se on laatulasi ja painaa 664 grammaa, on enemän painolastia kuntokävelyllä kannettavana.


 Ujoja varpusia


Kaikissa eteläsuomen joissa  on paljon vettä, niin Noormarkunjoessakin.  Viikonlopuksi on luvassa pakkasia ja aiankin Kokemäenjokeen pelätään syntyvän hyydettä joka hidastaisi joen kulkua.  Noormarkun joessa ei hyydepatojen vaaraa ole ja Noormarkun joki virtaa ympäristöään verrattuna sen verran syvällä ettei suurempaa tulvariskiä ole.


Vielä virtaa

Jatkoi matkaani ylämäkeen, Kukkulamäen kautta Sairaalan mäkeen.  Pysähdyin seuraavaksi vahalle avantouimareiden rannalle. Jossa on enää portaat joen rantaan jäljellä.  Noormarkunjoen yli  seurasin vähän aikaa sumussa virataavaa ajonneuvo viertaa.  Oli joukossa muutama rekka-autokin Porin suntaan Kankaanpäästä tai Parkanosta menossa.  Tuotannon pyörät pyörii  näköjään vielä jonkinmoisella nopeudella.
Valokuvauselliseti olisi aika hienoa kun tievalot palaisivat tuolla sumun keskellä, saattaisi se parantaa liikenneturvallisuuttakin.


Normarkun kirkon kertoliitymä sumuinen valokuvaas oy porin wanhapuisto taitaa olla harjakorkeudessa


Heinäkuiselta kävelylenkiltä olen edellisen jutun tehnyt tältä samalta suunnalta

Teuvon kuvat -Teuvo images: Ei Snällin kävelysilta ruma ole ...

13.7.2013 - as oy porin wanhapuisto. jopot snällin silta 026. Yhtiön hallitsemien rakennusten ja kiinteistöjen sijainti ja hallintaperuste: Porin kaupungin ...

Nyt on sitten joulunaika lopullisesti poistunut Noormarkun katukuvasta.  Alkumatkast kävelin Noormarkun torin läpi ja sieltä oli  viety joulukuusu pois.  Ja loppumatkasta onnistui saamaan valokuvan Finpyyntien jouluvalojen poistosta.  Jotenkin merkityksellinen ja puhutteleva valokuva kun hautausmaan risti on taustalla...Täänään odotetaan Aurinkomyrskyn saavuttavan maapallon ja on odotettavissa revontulia. 2013 maaliskuusa vastaava Aurinko myrsky riehui niin Porissa / Noormarkussakin näkyi revontulia.  Taivas näyttäisi selkenevän niin pitää toivoa että mahdolliset revontulet näkyisivät tänään porin taivaalla.  Revontulet eivät kuitenkaan lopu tähän torstai päivään , vaan saapuva aurinkomyrsky vaikuttaa vielä viikonloppunakin. Toivonkipinä revontulien näkemiseen  palaakin jälleen loppuviikosta.

Päivällä käytiin plusasteilla ja illalla oli Noormarkunkin taivaalla

18.3.2013 - Teuvon kuvat -Teuvo images: Päivällä käytiin plusasteilla ja illalla oli Noormarkunkin taivaalla revontulia…..During the ... http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194802118036/artikkeli/revontulet+loimuavat+pirkanmaalla+asti+katso+upeat+kuvat+.html ... I used to be able to find good info from your blog posts.


Markku Johansson Poikkesin Teuvon sivuilla ja täytyy sanoa ihan yksinkertaisesti" ovat todella upeat"! kannatta poiketa jos ette ole olleet aikaisemmin. PS. varatkaa myös riittävästi aikaa ja niitä voi lukea useammalla kielellä!Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00 ja sumu peittää tienoon, lämmintä runsas +2. Lämpö haihduttaa lopunkin lumen. Saisi tuo talvi jo tulla. Ai niin, loppuviikosta se sitten tulee... jos tulee


Jotenkin musta tuntuu, että harmaan talouden torjuntatalkoissa ei tärkeysjärjestykset aina ole ihan kohdallaan. Vrt. Messinkilaattojen valtakunta-raportti.

Risto Kuisma nakkivarkaita jahdataan mutta todellisia veronkiertäjiä ( yrityksiä ) katsotaan läpi sormien; talkoolaisten nimien yhdistysten yms ilmoitusvelvollisuus on ylilyönti


Revontulet leiskuvat etenkin Pohjois-Suomessa. Taivaalle kannattaa tähyillä myös etelässä loppuviikolla ja viikonloppuna, sillä luvassa voi olla hienoja taivaanvalkeita koko maahan.
Aurora Borealis from Denis Frantsuzov
Katso: Aurinko vapauttaa ensimmäisen Iso Leimahduksen  2014, saattaa aiheuttaa Aurora valoshown

Skywatchers voi nähdä värikkäitä revontulia tiistain aurinko räjähdys alkaa 9. tammikuuta. Selvitä missä ja milloin katsella taivasta.
Skywatchers may see colorful auroras from Tuesday's solar explosion starting on January 9. Find out where and when to watch the sky.This Jan. 7th coronagraph movie from NASA's SOHO spacecraft shows the giant CME - cloud of charged particles being hurled off the sun and into space.  Credit: Solar and Heliospheric Observatory (SOHO)


Watch: Sun Unleashes First Big Flare of 2014, May Create Aurora Light Show


This is a picture of the Niagara Falls.. frozen.

More amazing pictures here http://i

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti