Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Minäpä istuinkin auringonpaisteessa....I kid sitting in the sunshine ....Jag ungen sitter i solskenet ....Yo niño sentado bajo el sol ....Eu garoto sentado ao sol ....I dziecko siedzi w słońcu ....Je enfant assis au soleil ....Am copil stau la soare ....Ich Kind sitzt in der Sonne ....Ik jongen zitten in de zon ....Ho bambino seduto al sole ....Я малыш сидел на солнышке ....私は子供は太陽の下で座って...我的孩子坐在阳光....Εγώ παιδί κάθεται στον ήλιο ....Jeg gutt sitter i solskinnet ....Jeg kid sidder i solskin ....Jeg kid sidder i solskin .....

Kyllä nyt jo alkaa  kevät tuntumaan säässä.  Räystäät eivät vielä tippuneet, mutta minäpä istuin tuulensuojaisella seinustalla puolituntia auringonpaisteesta nauttimasaa.


Olo ja mielikin oli kevyt kun malttoi pysähtyä hetkeksi tässä hektisessä maailanmenossa.  Lisää aikaa tuli siitäkin kuin poistin itseni facebookista.  Alkujaan piti vain valokuvat facebookista poistaa, ettei kenenkään tarvitse niistäkään tykätä kun eivät kerta  facebook kaverit voineet köyhää valokuvajaa tukea äänestämällä valokuvaani valokuvakilpailussa josta olisi voinut voitaa uuden järjestelmäkameran.  Se olisi ollut merkitävä tuki minulle joka olen jo viisivuotta ollut ilman työtä  ja kaikki digitaalistekniset laiteet alkavat vanhenemaan ja hajoamaan käsiin.  Eikä siitä että jotkin vanhemmat naiset sydämmiä lähetteli kuvantykkäämisen yhteydessä, ei saa sekään  enää näin vanhaa pukkia innostumaan. Piti siis valokuvat poistaa facebookista, mutta siinä olisi ollut niin kovatyö ettei siihen  vanha Erkkikään olisi viitsinyt ruveta / alkaa,  jokainen valokuva olisi pitänyt yksittäin poistaa, joten oli helpompi poistua kokonaan facebookista.  Vain viisi hiirenklikkausta tarvitiin.   Nyt on yksi päivityspaikka /seuraamissivusto vähemmän.  Ei tarvitse lähteä mainoskatkolla katsomaan mitä ne nyt siellä facebookissa ovat mahtaneet sinne päivittää. Aikaa jää muuhunkin kuin toisten asioiden kyttäämiseen.

 Pakkas jakso on saanut vedenvirtaaman pienenemään  joissa.  Myllykoskellakin on jääkukkaketo romahtanut.  Tänä talvena ei taida enää uusia jääkukkia nousta.


Haluatko salata tautisi työnantajalta? Vältä työterveyshuoltoa


Minä en salanut, mutta olisi pitänyt.... Sairastuin 47 vuiotiaanan 1 typ sokeritautiin. Olin kaksikuukautta sairaslomalla kun en painanutkaan enää kuin 47 kiloa. Töihin palattuani en salannut sairauttani, pistin julkisesti ruokailuinsuliin ja mittasin verensokeria-arvot. Pian töihinpalaamisen jälkeen tuli YT-neuvottelut jonka lopputulema oli että kaksi ukkoa lähti. Toinen pumppuvaivainen ja minä sokeritautinen. 34 vuotta ehdin samaa työnantajaa palvella ennen kuin heitetiin pois kuin kulunut työ rukkanen.  Kaikki syy irtisanomisseni ei taida olla työnantajassani vaan osa kaatuu työtoverien pikin kun eivät sietäneet veren näkemistä täi insuliin piiktystä kahvihuoneessa. Luottamusmieheltä ei ainakaan tukea tullut YT-neuvotteluissa...

Kannataa käydä lukenassa talousanomien juttu ja varsinkin kommentit
  http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/01/28/haluatko-salata-tautisi-tyonantajalta-valta-tyoterveyshuoltoa/20141198/139?&n=2#commentsHere
On Porissa sentään jotain hyvääkin

1 t
:n vieras Karri Kivi valittiin vuoden 2013 "positiivisimmaksi porilaiseksi".


Tänäänkin voi Porissa / Noormarkussa mennä ulos auringonpaisteeseen istuskelemaan.  Sää ennuste näyttäisi että ainakin kahteen asti iltapäivällä aurinko paistaa Noormarkussa / Porisa ja  ulkolämpötila on  miinus kymmenenasteen  pinnassa ja tuulensuojaisessa paikassa aurinkom lämitää jo tumma vaatetta. Aurinko nousi  tänään kello  9:03. ja laskee  tänään kello 16:30. Päivän pituus on jo 7 h 27 min.

 Tämäkin tiistai alkoi irtisanomisuutisinMerimoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä suunnittelee noin tuhannen työpaikan vähentämistä toimintansa tehostamiseksi. Suomesta yhtiö aikoo leikata noin 200 työpaikkaa.


Saataa olla että Wärtsilän työpaikojen vähentämisellä valmistelaan Rolls-Roycen kanssa tehtävää yrityskauppaa. 9. tammikuuta  Wärtsilän mukaan Rolls-Royce on lähestynyt sitä ”alustavalla ehdotuksella mahdollisesta ostotarjouksesta”, mutta neuvotteluja asiasta ei enää ole meneillään. Mutta tuleeko Wärtsilästä
Suomalaisen konepajateollisuuden viimeinen menestystarina,  ikävä kyllä sekin taitaa lähestymässä loppuaan.
Toisaalta..eiköhän Wärtsilältäkin  kuitenkin löydy vielä sitä eläköityvää väkeä, joka lähtee  mielellään eläke putkeen valtiontukia nostamaan.  Sekä tulee lisää antieläkeiännostoa eläkeiän nosto keskusteluihin....

 
 http://www.ts.fi/uutiset/talous/581782/Wartsila+torjui+RollsRoycen+kosiskelun


 Wärtsilän konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan yhtiö ei käy tällä hetkellä mitään keskusteluja brittiläisen Rolls-Roycen kanssa, vaan suunnittelee jatkavansa edelleen itsenäisenä.

 http://www.ts.fi/uutiset/talous/589061/Konsernijohtaja+Wartsila+aikoo+jatkaa+itsenaisena

Pitääköhän konsenijohtajan puheet tulkita samoin kuin poliitikkojen / ministereiden puheet?  Poolitiko kun sano ei niin se tarkoitaa kyllä.

 Uutta rahaa ei synny koska sitä voi syntyä vain velan kautta ja eri tahojen velat alkavat olla jo maksimitasolla. Tämän takia on pitänyt ottaa velkaa väkisin veronmaksajien harteille, että talous ei pääse syöksykierteeseen.  Nyt alkaa vain sekin kortti olla nyt katsottu ja  pelattu. Hyvienkin maiden talouden velkaantumisaste nousee liian korkeaksi, tässä alkaa nyt olla romahduksen tuntua ilmassa.

Pitäisi leikata byrokratiaa ja  pienentää virkamiesten palkkoja, jotta veroaste saataisiin kilpailukykyiselle asteelle. Täytyy myös tukkia veroparatiisimeiningit ja nostaa pääomaveron progressiivisuutta, että verotulot saadaan kasvuun ja rahojen virtaaminen valtionkassan  ulkopuolelle tyrehtymään. Nykyiset puolueet eivät kavereitaan rankaise, joten tavallisen kansalaisen vastuulle jää poliitikkojen vaihtaminen parempiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti