Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 23. tammikuuta 2014

Jäätävän kylmä korkeapaine, ja kylmää kyytiä potinkantajille....High-pressure freezing cold,and mail to the applicant a rough ride ....Högtrycks iskallt ....Muy fría a alta presión ....Alta pressão frio ....Wysokociśnieniowy mrozie ....Froid glacial haute pression ....Hochdruck eiskalt ....Hogedruk vrieskou ....Alta pressione gelida ....Замораживания холода высокого давления ....寒い高圧...高压冰寒...Υψηλής πίεσης τσουχτερό κρύο ....Høytrykks iskaldt ....Højtryk hundekoldt ....Kõrgsurve pakane ......

Pohjoisessa lauhtuu mutta Noormarkussa yö on ollut kylmä,  -19.1 atetta naäytää meidän  dikitaalinen ulkolämpömittari nyt kello yhdeksältä.. Samosissa pakkasissa menään porin rautatieasemalla forecan mukaan sillä poikkeiksella että pakanen tuntuu siltä kuin olisi -26 astetta. Ilmanpaine: 1032.1 hPa Meidän ilmanpainemittari näyttää vähän eri lukemia mutta kaunista säätä sekin lupaa.


Eilen ulkoilu meni vähän seurustelun merkeissä kun Koivukujan täkkiportilla tuli vastaan Havulinnan "talonmies" Lavosen Olli ja häneltä ei puhe lopu.   Olli muistelee mielellään 1970- luvun politiikkka ja vertaa sitä nykypäivän tapahtumiin.  Ollilla on hyvät sisäpiirin tiedot kun hän on toiminut  Rosenlew-yhtymän paperitehtaan ja lämpövoimalan luottamusmiehenä ja tuntee kaikki Porin demarit.  Olli muisteli sitäkin kun porin olutpanimo tarvitsi varasotilla ja siihen tarvitiin uutta tonttimaata niin neuvoteluista lähti tyytyväisiä paikallispolittikkoja olutkassit kilisten, puheenjohtajilla oli kasissa oikein konjakkiakin.  Uusi kaava runnotiin läpi viikossa ja lopputulema oli että porin oluttehtaan tonttin viereine jugendtalo puretiin ja sille rakenetiin peltinen varastorakennus.  Nyttemmin Olli on kääntyn äänestämään kepulaisia kun hänen miestään kepu on neutraalein puolue, kepulainen voi haukkua molempiin suuntiin eikä tarvitse kumartaa kenelekään, niin ei tule pylistettyäkään.  Mikäs siinä oli Ollin juttuja kuunellessa kun aurinko paistoi. Oikein tuntui kun aurinko jo vähän lämmitti.   Minulla oli päällä Oratopin kokopitkä Loden-Mohair  miesten talviktakki jossa on 80%Reine Shur-Wolle ja 20% Mohairia. Mohairvilla on angoravuohesta  saatavaa hienolaatuista, silkinkaltaista villaa ja siihen tartuu pienikin auringon lämpö.  Mohairvuohen tieteellinen nimi on "Hircus angorensis"
Myllykoskella on kosteus noussut puun oksille ja kuura puiden oksilla senkuin vain vahvenee,, kaunista


Kymmenen päivän sää enustus lupaa Poriin / Noormarkuun  lauantaille asti aurinkoista, ensi tiistaista lähtien olisi pilvistä, muttei kuitenkaan lunta sad.. Pakanen lauhtuu alle kymmenenasteen.


Orismala -21,7 Hyvää huomenta

Mustikkametsää torstaina klo 7.00. Pakkasta -21. Tähän tottuu, ei tunnu kylmältä. Valinnan vaikeutta Rontilla, kummalle puolelle ja kumpaa jalkaa nostetaan?

Viileetä , mutta hyvää huomenta Virroilta , klo 8.00 - 21.9 pakkasella taas 

Hyvää huomenta Alvajärveltä ! puoli kuu ja tähdet taivalla mittarissa - 25.2 astetta siinä torstai päivä !

Hrrr... Hallista huomenta -21... kuivakasta ilmanala, ei kauaksi aikaa viittiny jäädä aamutakkisillaan seisoskelemaan kun auton piuhan kävin paikalleen tökkäämässä
Tavallista torstaita töihin vaan Koettakaa tareta !

Huomenia Vaasasta ! Nyt on taas kunnon pakkaspäivä mittari näyttää klo.7.45 -20 astetta. Mukavaa torstaipäivää kaikille
Hyvää huomenta torstaipäivä lähti käyntiin -13.6 Siuntio lunta tullu, tietää lumien kolaamista onneksi ei paljoa.Tulipa taas nukuttua pitkät une yli 9h ei joka yö mutta kun saunassa käy unet pitenee.Kaffeeta lumihommat tässä päivällä tehtävä

Ei ihan sääasiaa mutta tärkeä tiedoitus;

Tiedoksi tännekin! Huom! HUOMIO! HAUSJÄRVEN/HYVINKÄÄN MONNISSA AJELEE TANSKAN REKISTERISSÄ OLEVA AUTO. NÄMÄ "SKANDINAAVI"VARKAAT MURTAUTUVAT KOTEIHIN JA TYHJENTÄVÄT SEN, AUTO ON SININEN VÄRILTÄÄN JA VANHEMPAA MALLIA! JO 5:STÄ KODISTA ON TAVARAT HÄVINNEET, PIENIKIN VIHJE/ TAI JOS ON NÄKYNYT NIIN SOITTO POLIISEILLE! JA TUNTOMERKIT TALTEEN!! SAA JAKAA!!!


 Markku kertoi että Noormarkussa oli hänen pihassa käynyt yöllä vieras auto kääntymässä, auton poistuttua vähän ajan päästä puhelin soi  ja näytössä luki tuntematon.  Markku vastasi, mutta toisesta päästä ei puhuttu.  Varkaat olivat ilmeisesti käyneet tarkistamassa pihasta kotonaolo tilanteenteen ja vielä varmistaneet puhelinsoitolla oltiinko kotona...  • Arto Utsu Virtanen Istuva hallitus on leikannut yhteisöveroa jo kaksi kertaa, yhteensä 23 %:lla. Yhteisövero on alentunut hallituksen ’armosta’ 26 %:sta 20 %:iin. Eduskuntahan nämä alennukset on sitten siunannut. Todellakin siunannut, sillä ev.lut. kirkolle kompensoidaan verotuoton vähennykset, niiden talouteen yhteisöveron tuoton alenemisella ei ole vaikutusta.
  • Pekka Koivisto Jaaha! Sit paketit kulkee varmaan sähköpostissa.

  • Teuvo Vehkalahti kouluissa tehty päätös lopettaa kaunokirjoitus pohjustaa postipakettien lähetyksitä luopumiseen kun posti vaatii allekirjoituksen ja nimen selvennyksen....

  • Yrjö Kelhä Myönnän olevani syntipukki, kun kaikki viestintäni tapahtuu sähköpostitse, laskut tulevat suoraan e-laskuina pankkiin ja sanoma-/aikakausilehdet & kirjat lue n tabletilla. Eli eihän minulle enää postia tulee kun laatikossa on vielä kielto mainosjakelulle

     Erkki K Kangas Toisaalta, kun lähetykset on kerran rajusti vähentyneet, niin miksi postin toimitusajat on rajusti pidentyneet? Helsingistä kirje Poriin viikossa, kirjekuori Glasgowista Poriin kaksi päivää. Sanoisin, että Itella on itse markkinansa munannut, palvelu on huonoa ja hidasta, hintoja on kiitettävästi nostettu. Ei pitäis olla yllätys kun asiakkaat katoaa.
Olen masentumassa puoluehallituksessa: valmistaudumme juuri kehysriiheen ja keskustelemme Suomen talouden tilasta. Haasteena on valtion velkaantuminen, joka vuonna 1989 oli bruttokansantuotteesta 10 prosenttia ja vuonna 2008 taas 35 prosenttia. Mutta nyt velkaantuminen on jo noussut 60 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Samaan aikaan, jos BKT olisi kehittynyt normaalisti, meillä olisi käytössä 12mrd enemmän rahaa. Jos velkaantumisen taittamisesta aiotaan pitää kiinni, se edellyttää kolmen miljardin lisäsäästöjä. Olemme vakavan paikan edessä. Tutisen jo valmiiksi, kun mietin tulevaa talouden tasapainotuksen kevättä.

Haavisto puhekiellossa: Ei kommenttia yt-pommiin

Nostetaan vaan eläke ikää niin saadaan lukea enemänkin kuolemantapauksista työpaikoilla
 


Ceres, suurin asteroidi ja pienin kääpiöplaneetta aurinkokunnassa vapauttaa vesihöyryä kahdesta paikasta pinnaltaan 419 miljoonan kilometrin päässä maasta., uusi tutkimus kertoo.
Ceres, the largest asteroid and smallest dwarf planet in our solar system, releases water vapor from two locations on its surface, a new study says. Käy äänestämässä vuoden paskin kirppislöytö

  • Walma Juuti tykkää tästä.
  • Walma Juuti Sanoisin jotta se kun löysin kirppikseltä 2 käytettyä suomenlippua , törkeetä , Pakasella voi vaikka herkutella pannukakulla
Ahvenanmaan pannukakkua viikonlopuksi!
1 l maitoa
1 kkp riisiryynejä
2 kkp vehnäjauhoja
6 munaa
1 kkp sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
Maito ja riisiryynit keitetään puuroksi. Munat vatkataan sokerin kanssa. Jauhot, suola ja kardemumma sekoitetaan joukkoon ja puuro. Taikina kaadetaan voideltuun uunipannuun. Pannukakkua paistetaan uunissa n. 30 min. 220 asteessa. Syödään luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa. Nami, nami!

Ålandspannkaka till veckoslutet!
1 l mjölk
1 kopp risgryn
2 koppar vetemjöl
6 ägg
1 kopp socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
Mjölken och risgrynen kokas till gröt. Ägg ochs socker vispas ihop. Tillsätt mjöl, salt och kardemumma och gröten. Smeten slås i en långpanna och gräddas i ca. 30 min i 220 grader. Serveras med sviskonkräm och vispgrädde. Mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti