Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 18. marraskuuta 2013

Rääkyminen janottaa….an ugly voice shouting thirsty ....en ful röst ropade törstig ....una voz horrible grito sediento ....uma voz feia gritando com sede ....eine hässliche Stimme schrie durstig ....een lelijke stem schreeuwen dorst ....brzydki głos krzycząc spragniony ....une voix laide criant soif ....una brutta voce gridare sete ....уродливые голосом кричал жажду ....醜い声はのどが渇いて叫ん....一个丑陋的声音喊渴....Ένα άσχημο φωνή φωνάζοντας διψασμένος ....en stygg stemme ropte tørst ....ljótt rödd hróp þyrstur ....en grim stemme råbe tørstig ....kole hääl karjub janu ....

 

Närhi (Garrulus glandarius) on varislintu ja sen kyllä kuulee äänestä.  Nämä Noormarkun keskustaan muuttaneet närhet laulavat niin rumasti ettei mikään muu lintu pitkään aikaan. Ilmankos rääkyminen saa janon aikaan.

 

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 056

Närhi oppii kuulemma matkimaan kuulemiaan ääniä, nämä närhet eivät kyllä ole tainneet ennen sivistyksen parissa olla kun puhuvat koko ajan rumia.  Kovin arkojakin ja epäluuloisia ovat. Tämäkin juonti ja kylpypaikka oli Noormarkunjoen etelänpuoleisen rantatörmän juurella johon ei auringonvalo yltänyt. Meinasi vallan väkisin tulla epäteräviä valokuvia kun 5.6 valovoimainen objekti on vähän hidas.

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 062

Pienikin ylimääräinen häiriö sai Närhen ryntäämään toisaalle tarkkailemaan mikä rauhaa häiritsi

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 066

Eikä suljinaika riittänyt lentoon pyrähtävää närheä pysäyttämään

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 068

Närhi taitaa olla linnuistamme värikkäimpiä

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 070

 

vesi vain pärskyi kun närhi kylpi

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 084

paikallaan ei närhi kyllä muutamaa sekuntia kauempaa pysynyt, lentävä närhi

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 086

kylpevä närhi

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 098

Korkean kuusen oksistoon närhikin pakeni sieltä oli hyvä kaverille rääkyä viestejään.

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 038

Avoimella, valoisimmalla paikalla närhen valokuvaaminen  ole yhtään helpompaa kun niitä ei pääse huomaamatta lähestymään.  400mm objektiivikin tuntu lyhyeltä närheä valokuvatessa.

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 024

Närhi on kaikkiruokainen ja Isotalon puistoon se on tullut tammenterhojen vuoksi. Terhoja närhi kaivaa maahan talvenvaralle.

taidetta närhi 020

 

 

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 020

 

taidetta närhi 017

taidetta närhi 024

 

 

Harakat paistattelivat auringossa Noormarkunjoen pohjoisrannalla eikä niiden valokuvaamista valon puute haitannut.

kun rääky n iin alkaa janottamaan närhi kylvyssä 011

Sofia Nyholm Har inte sett denna fågel ,,

 • .

 • Mikael Grönroos Onnittelut! Ei ainuttakaan onnistunutta kuvaa

   

 • Hannu Silvennoinen Mieleen tulee Havukka-ahon ajattelija leffa ja maisteri Kronbergin kuvat

 •  

 •  

 • Päivä Paloasemalla

  Nyt se on ihan lähellä, nimittäin Päivä Paloasemalla on jo ensi lauantaina 23.11.! Tapahtumat avaavat samalla myös valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon, jonka teemana on ”muutamassa minuutissa voit pelastaa kaiken tai menettää kaiken”. Jo muutaman minuutin perehtyminen paloturvallisuuteen voi riittää pelastamaan kaiken ja sen voi tehdä hauskasti lasten kanssa koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumassa.
  Esittelemme joka arkipäivä tällä viikolla yhden tehtävärastin ja tositoimiin pääsette sitten itse tapahtumassa lauantaina. Rastien sisältö voi vaihdella paloasemittain. Palkinnoksi päivästä lapset saavat paloturvallisuusaiheisen puuhakirjan ja värikynät. Jakomateriaalia on rajoitetusti, joten kannattaa olla ajoissa paikalla.
  Rasti 1: Alkusammutus
  Alkusammutustaito on tärkeä taito. Toimimalla oikein pienen palonalun kanssa voit pelastaa kaiken. Rastilla 1 harjoitellaan alkusammutusta. Pienemmät lapset voivat kuivaharjoitella sammutuspeitteen käyttöä ja isommat lapset sekä aikuiset voivat harjoitella sammutuspeitteen tai käsisammuttimen käyttöä oikean tulen kanssa.
  Tehdään yhdessä turvallinen arki!

  Nyt se on ihan lähellä, nimittäin Päivä Paloasemalla on jo ensi lauantaina 23.11.! Tapahtumat avaavat samalla myös valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon, jonka teemana on ”muutamassa minuutissa voit pelastaa kaiken tai menettää kaiken”. Jo muutaman minuutin perehtyminen paloturvallisuuteen voi riittää pelastamaan kaiken ja sen voi tehdä hauskasti lasten kanssa koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumassa. <br /><br />Esittelemme joka arkipäivä tällä viikolla yhden tehtävärastin ja tositoimiin pääsette sitten itse tapahtumassa lauantaina. Rastien sisältö voi vaihdella paloasemittain. Palkinnoksi päivästä lapset saavat paloturvallisuusaiheisen puuhakirjan ja värikynät. Jakomateriaalia on rajoitetusti, joten kannattaa olla ajoissa paikalla.<br /><br />Rasti 1: Alkusammutus<br />Alkusammutustaito on tärkeä taito. Toimimalla oikein pienen palonalun kanssa voit pelastaa kaiken. Rastilla 1 harjoitellaan alkusammutusta. Pienemmät lapset voivat kuivaharjoitella sammutuspeitteen käyttöä ja isommat lapset sekä aikuiset voivat harjoitella sammutuspeitteen tai käsisammuttimen käyttöä oikean tulen kanssa.<br /><br />Tehdään yhdessä turvallinen arki!

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti