Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kesäaika päättyi märissä ja stressaavissa merkeissä… Daylight saving time ended in wet and stressful marks ...Sommartid slutade i vått och stressande märken ...El horario de verano terminó en marcas húmedas y estresante ...O horário de verão terminou em marcas molhadas e estressante ...Sommerzeit in nassen und stressig Noten beendet ...Zomertijd eindigde in natte en stressvolle merken ...Czas letni zakończony w znaki mokrych i stresujące ...L'heure d'Daylight a pris fin en marques humides et stressant ...L'ora legale è conclusa in macchie di umido e stressante ...Переход на летнее время закончилось во влажных и напряженный знаки ...ウェットとストレス符で終了夏時間...日光节约时间结束在潮湿和紧张的标记......Η θερινή ώρα τελείωσε το υγρό και αγχωτικό σημάδια ...Sommertid endte i våte og stressende merkene ...Sumartíma endaði í blautum og stressandi merki ...Sommertid endte i våde og stressende mærker ...Suveajale lõppes märg ja stressi märke ...

 

Saisi kyllä olla laitimmainen kerta kun kellojen aikaa muutetaan. Suurimpia haittoja kellon ajan muuttamisesta on, että ihmisten biologiset kellot voivat mennä ajasta siirryttäessä sekaisin pitkäksikin aikaa. Henkilökohtaisesti insuliinihoitoisena 1 tyypin sokeritautisena / diabeetikkona  pitää alkaa ajan muuttuminen ottaa huomioon pitkäaikaisen Levemir insuliinin  pistosaikaa muutamalla, neljä päivää ennen normaaliaikaan siirtymistä. Vartti per päivä aiemmin pitää pitkävaikutteinen perusinsuliini pistää, aamuin illoin jotta elimistö tottuu uuteen aikaan. Kaksi kertaa vuodessa tämä kellojen ajan siirto on turhan stressaavaa.

kirvoja sekalöaist sateenkaari 089[15] talviaikaan siirto

Islannissa, Venäjällä, Intiassa eikä Kiinassa kelloja siirretä, miksi siis Suomessa?

Kesäajan viimeinen päivä oli märkä ja pimeä. Objektiiviksi valitsin Sigma ZOOM  18-35mm 1:3.5-4.5 objektiivin vähäisen rahallisen arvon vuoksi. Ei tule suurta vahinkoa jos kastuu.

Puolilta päivin kesäaikaa olin lenkillä ja kameran Nikon D200 automaattivalotus tuotti aika todentuntuisia hämäriä valokuvia.

lauantain sää kuvia orava 008

Syksy on tuonut oravat Noormarkun keskustaan.  Varmaan lintujen ruokinta paikat kiinnostavat oraviakin.

lauantain sää kuvia orava 011

Pienillä on vähä riskaapelia ylittää ajoratoja sen yli juoksemalla

lauantain sää kuvia orava 013

Tällä kertaa selvittiin, mutta valokuvaajan korva aisti ettei autoilijan kaasujalka yhtään noussut  kaasulta, tokkopa kuljettaja edes huomasi pientä tien ylittäjää.

lauantain sää kuvia orava 014

Olisi varmaan pitänyt olla taskussa pähkinöitä. Orava jäi kuuntelemaan kun selitin sille että pitää katsoa molempiin suuntiin ainakin kaksi kertaa ennen kuin  lähtee ajorataa ylittämään.

lauantain sää kuvia orava 017

Kukkulamäki on jo kokolailla ruskansa pudottanut

lauantain sää kuvia orava 019

Koivukujan koivutkin ovat jo miltei lehdettömiä.

lauantain sää kuvia orava 021

Kovin yritin taivaalta laulujoutsenia bongata. Ainoatakaan joutsenta en ensimmäisenä joutsenbongauspäivänä nähnyt.

lauantain sää kuvia orava 022

Vesipisarat ovat tiivistyneet koivunoksiin

lauantain sää kuvia orava 027

Se “hyöty” kesäajan lopun epävakaisista säistä on ollut että sain luettua Markku Ropponen 377 sivuisen  Kuhala & Yöjuna dekkarin loppuun.

lauantain sää kuvia orava 028

Kirjaan oli saatu täytettä Hippu koiran tempauksista ja sen kommenteista Kuhalan toimiin ja kyselyihin.  Viisikymmentä sivua lyhempi kirja olisi saati ilman Hippu koiran seikkailujen ja ajatusten kirjaamista. Toki ymmärrän että joukossamme on koiranomistaja lukijoitakin ja sen että hekin tarvitseva omaa lukuarvoa  dekkarikoiran muodossa.  Toinen asia mikä pisti epäilemään Ropposen pätevyyttä kirjailijana oli se kun Kuhalan auto oli Volkswagen Kupla, ja yhdessä luvussa Kuhala avasi takaoven päästäessään Hipun takapenkille. VW-kuplan korissa ei ole takaovia.  Eikä perässäkään ole takaluukkua  auton matkustamoon.   Kuplassa on korin takaosassa mallista riippuen ilmajäähdytteinen 1200–1600-kuutioinen nelisylinterinen nelitahtinen bokseri- eli vastaiskumoottori.

 

 

Normaali talviaika alkoi todella sumuisena.  Parvekkeelta ei  aamu kahdeksalta  ollut kovin hyvää näkyvyyttä.  Noormarkun kansakoulun entinen opettajien rivitalo nykyinen Ryhmäperhepäiväkoti Apila on noin viidenkymmenen metrin päässä.  Sen takan  olevaa yhtenäiskoulun ruokalaa ei enää näkynyt

lauantain sää kuvia orava 039

 

lauantain sää kuvia orava 040

Isotaloa on jossain tuolla sumun/usvan keskellä, Noormarkun kerhon parkkipaikan valot sentään näkyy.  Porin Kaupunki säästää Laviantien katuvaloissa ei ole valoa vaikka näkyvyys on miltei nolla.

lauantain sää kuvia orava 042

Ei Sigma objektiivi ihan arvoton ollutkaan. Kävin uteliaisuuttani ebay  huutokauppa sivustolla kurkkaamassa ja yllätyin iloisesti. Hinta on nousussa.  Itse olen ostanut Sigma ZOOM 18-35mm  1:3.5-4.5 objektiivin/linssiin käytettynä, markka-aikana  viidelläkymmenellä markalla (50MK).

 

Nikon Mount Sigma Zoom 18-35mm F3.5-4.5 AF Camera Lens

The item is listed as a Top Rated Plus item

EUR 123.23

http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=Sigma+AF+18-35mm+F3.5-4.5

 

 

 • Vähän lohtua ja silmän iloa harmaaseen päivään
  •  

 • Art by Sarri

  "Älgsjön" by Ola Sarri. Oil on canvas, 43 x 67 cm / 17" x 26".

  "Älgsjön" by Ola Sarri. Oil on canvas, 43 x 67 cm / 17" x 26".

 •  

   

  Tuulisi nyt edes sen verran että saisi hyviä valokuvia tähän blogiin.

  Iso myräkkä lähestyy Suomea - tuulet jopa yli 21 m/s

  Britanniassa odotetaan pahinta myrskyä yli 25 vuoteen. Suomeen myräkkä saapuu tiistaina.

  Sama matalapaineen aalto pyyhkii myös Tanskan ja Etelä-Ruotsin yli tulevan vuorokauden aikana. Aftonbladetin mukaan Ruotsissa odotetaan runsaita sateita ja kovaa tuulta, jopa yli 30 metriä sekunnissa, puhaltavaa tuulta.

   

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288614077796.html

  Weather: Met Office Warns Of Severe Storm

  Sky NewsSky News – 18 hours ago

   

  England and Wales will be hit by a "significant storm" on Sunday night with winds of up to 80mph in some areas, the Met Office has warned.

  http://uk.news.yahoo.com/hurricane-uk-full-force-storm-104043269.html#QlFn2aD

 •  

 • Tiina Silvennoinen myrskyt on tervetulleita tännekin...ihmiset tajuaisivat miten pieniä ollaan loppupelissä.

 •  

  •  

   Halpa Mersu myynnissä hyvällä myyntipuheella

   

 • Joonas Salminen

  Päivän hinta kun tänää haet etkä tarjoo vaihossa muuta kuin rahaa 1300

  Päivän hinta ku tänää haet etkä tarjoo vaihossa muuta ku rahaa 1300

   

  •  

  • Joonas Salminen leimaa joulukuun alkuun ja toimii kaikki tässä mersussa..tällä saa pimppaa eikä suihin ottokaan näy ku edessäkin on tummat lasit eikä viime yönä kytät ikkunoist sanonu mtn

 • Vähän toisenlaista auto palvontaa

  Sebastian Vettel varmisti F1 maailmanmestaruuden Intiassa

   

 • Sebastian Vettel Official

  F1 INDİA GP 2013 CHAMPION

  Näytä käännös

  F1 INDİA GP 2013 CHAMPION

 •  

 • Sebastian Vettel Official

  SEBASTİAN VETTEL 2013 F1 WORLD CHAMPION

  SEBASTİAN VETTEL 2013 F1 WORLD CHAMPION

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti