Taiteilija Helinä Kalliolevo oli tullut kylille piirtämään Noormarkun kulttuuri syysmaisemia. Eilen aamupäivällä oli vielä pikkupakkanen mutta se ei taiteilijatarta haitannut.
Helinä Kalliolevon töitä on esillä Noormarkun kerholla vielä parinviikon ajan
Yöllinen pakkanen sai lätäköt jäähän ja tämän vuoden harakanpoikaset olivat kummissaan oudon luonnonilmiön kanssa.
Mitä kummaa tämä oikein on
Pientä neuvonpitoa käytiin
Variskuvat objektiivi: MC SOLIGOR C/D ZOOM+MACRO 80-200MM 1:4.5 N/AI
Herkku ei irtoa millään, taitaa tulla oudot ja hankalat ajat ensimmäistä talveaan eläville harakanpojille.
Täytyi oikein panna merkille että Lehmukset ovatkin aika siistejä puita. Niiden lehdet ovat sen verran painavia että ne putoavat siististi puun juurelle.
Kevyet koivunlehdet tuli riepottaa laajalle alueelle
on se jäätä
Kuvat: Kamera Nikon D 200 Objektiivi Nikkor 50mm 1:1.4
Nyt se sitten alkoi tätä kirjoittaessa räntäsade. Päivän aikana maisema saa uuden värin, saas nähdä että pysyykö kauemminkin.
Objektiivi:Nikon DX AF-S NIKKOR 16-85mm 1:3.5-5.6 G ED VR
Syötäisiinkö tänään kanaa
Kanaa tikka masala
1 kg kanafilettä
Marinadi:
3 dl jogurttia
3 tl pilkottua inkivääriä
3 tl murskattua valkosipulia
¼ tl valkopippuria
¼ tl roomankuminaa
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl kardemummaa
¼ tl chilijauhetta
¼ tl maustekurkumaa
¼ tl sitruunan mehua
4 tl öljyä
Kastike:
1,5 dl tomaattitiivistettä
3 dl tomaattipyrettä
1 kg pilkottuja tomaatteja
2 l vettä
2 tl pilkottua inkivääriä
2 tl puristettua valkosipulia
2 tl chiliä
1 tl chilijauhetta
1 tl survottua neilikkaa
suolaa
voita
1,5 dl kermaa
hunajaa
Sekoita ainekset yhteen teräksisessä kulhossa. Leikkaa kanafileet pienempiin palasiin ja anna niiden marinoitua yön yli jääkaapissa. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kanat uuniin noin 10-15 minuutiksi. Voitele voilla muutaman kerran. Sekoita kastike sillä välin. Pilko tomaatit ja chili. Survo neilikka. Sekoita muut ainekset paitsi kerma kattilassa. Anna kiehua kunnes kastike on paksua. Mausta. Siivilöi kastike ja anna sen kiehua uudestaan. Lisää kerma ja sekoita. Tarjoile riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti