Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Köyhän miehen makro linssi.Poor man's macro lens.Objetivo macro a lo pobre.Lente macro pobre homem.Arme-Leute-Makro-Objektiv.Objectif macro du pauvre.Þjóðhagsleg fátæka mannsins linsu.Obiettivo macro dei poveri.Макрос Бедный человек объектива.貧乏人のマクロレンズ。

 

Äidin asuntoa siivotessa löytyi tuffan eli  isoisäni käyttämä suurennuslasi. Sitähän piti soveltaa jotenkin valokuvaukseen. Juttukin oli valmiina mielessä, mutta uusi päivä muutti kaiken kun löysin minulle uuden perhosen, Nokisiiven. Ja ensimmäinen minä ja suurennuslasi kuva tuli käytettyä siihen. Kun nyt vielä näyttää tulevan aurinkoinen lauantaipäivä, niin laitan tähän nyt ne käyttämättömät valokuvat, että teinitkin näkevät  mihin suurennuslasia kuuluu käyttää.  Suurennus lasi ei ole polttolasi vaan se on tehty paremmin näkemistä varten.

 

minä suurennuslasi 001

 

Valokuvauksessa suurennuslasia voi hyödyntää tehoste keinona.

minä suurennuslasi 007

 

minä suurennuslasi 010

Valokuvausta ei pidä aina ottaa vakavasti vaan leikilläkin on sijansa.

minä suurennuslasi 011

 

Kirjosieppo oli Mökkibongauksen yleisin lintu

 

Uros kirjosieppo

25.6 ip 026

Naaras kirjosieppo

25.6 ip 021

Naaras kirjosieppo lennossa

25.6 ip 014

 

Kirjosieppo oli yleisin lintu BirdLife Suomen Mökkibongaus-tapahtumassa 9.–10. kesäkuuta. Kirjosieppo havaittiin 82 prosentissa osallistuneista paikoista.

Kymmenestä kohdelajista seuraavaksi yleisimmät mökkilinnut olivat västäräkki (79 prosenttia), peippo (79 prosenttia) ja talitiainen (78 prosenttia).

Suomen kansallislintu laulujoutsen havaittiin noin joka toisella osallistumispaikalla.

Mökkibongaukseen osallistuneista lähes kaikki eli 96 prosenttia on kuullut tänä vuonna käen kukunnan. Mustakurkku-uikkua, joka on BirdLife Suomen Vuoden lintu 2012, havaittiin 45 eri paikalla 122 yksilöä.

Mökkibongauksessa kerättiin havaintoja käen ja harvalukuisen ja huonosti tunnetun mustakurkku-uikun lisäksi kahdeksasta tutusta lintulajista: laulujoutsenesta, kyhmyjoutsenesta, kuikasta, meriharakasta, västäräkistä, kirjosieposta, talitiaisesta ja peiposta.

Havaintojaan on tähän mennessä ilmoittanut noin 2 100 henkilöä 1 168 paikalta eri puolilla maata. Aktiivisimmin havaintoja on ilmoitettu Uudestakaupungista, Kouvolasta ja Paraisilta.

Mökkibongaushavaintoja voi ilmoittaa sunnuntaihin 17.6. saakka tapahtuman verkkosivuilla www.mokkibongaus.fi.

Samasta osoitteesta löytyvillä tulossivuilla voi tarkastella kunkin mökkikunnan osallistujamääriä sekä taulukoita ja karttoja kymmenen kohdelajien havainnoista.

Lopulliset tulokset BirdLife Suomi julkaisee verkkosivuillaan kesäkuun aikana.

 

Eurokriisi

Huhu: Ateenassa painetaan jo drakmoja

Aitojen takana pyörii Ateenan rahapaja. Jos Kreikka todella hylkäisi eurot ja palaisi drakmaan, setelit painettaisiin todennäköisesti täällä. Kaupungilla kuulemma liikkuu huhuja, että koneet sylkevät jo muutakin kuin euroja.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/06/15/huhu-ateenassa-painetaan-jo-drakmoja/201231688/12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti