Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt 2 Sudenkorento kuoriutuu toukka asusta..If you go down now, then certainly you will be surprised 2.Si usted va por ahora, entonces, ciertamente, usted se sorprenderá de 2.Se você descer agora, então certamente você vai se surpreender 2.Wenn Sie jetzt nach unten gehen, dann werden Sie sicherlich überrascht sein, 2.Si vous descendez maintenant, alors certainement, vous serez surpris 2.Se si va fin d'ora, allora certamente sarete sorpresi due.Если вы идете сейчас, то, конечно, вы будете удивлены, 2.あなたが現在ダウンした場合、確かにあなたは2を驚かれることでしょう


Eilen valitin  siitä kun Haukijärvi on muuttunut rauhattomaksi, sitten 1970 luvun. Mutta kyllä se silti taas yllätti luonnonihmeellä. Sudenkorento suoritti muodonmuutoksen aivan valokuvaajan silmien edessä.  Aivan alusta asti en tätä tapahtumaa nähnyt, mutta sain valokuvattua toukan kuoren ja valmiin Sudenkorennon samaan valokuvaan.

haukijärvi sudenkorento 078

Sudenkorennoilla on vaillinainen muodonvaihdos - niillä ei siis ole koteloa, kuten muun muassa perhosilla vaan toukkavaihe. Suurin osa sudenkorentojen toukista elää vedessä.

haukijärvi sudenkorento 089
Sudenkorennot (Odonata) on hyönteisten lahko. Se on eräs vanhimmista nykyisin esiintyvistä hyönteislahkoista ja lajeja tunnetaan maailmanlaajuisesti yli 5700. Lahko on hyvin edustettuna myös fossiiliaineistossa.
Ilman lämpötila aamulla oli vain vähän yli kymmenen asteen, nopeasti aamuaurinko kuitenkin kuivasi Sudenkorennon siivet lentokuntoon
haukijärvi sudenkorento 093
Sudenkorennot ovat ihmiselle hyödyllisiä, koska ne saalistavat ravinnokseen tuholaisiksi katsottuja hyönteisiä kuten hyttysiä ja paarmoja. Suurimman osan elämästään sudenkorennot elävät yleensä toukkavaiheessa veden alla, jolloin ne ovat erityisen ahnaita petoja. Suurimmat lajit voivat iskeä jopa pienten kalojen tai kalanpoikasten kimppuun. Sudenkorennot purevat ihmistä vain kiinni otettuina, mutta ne eivät ole myrkyllisiä.
haukijärvi sudenkorento 096
Mitä kaikkea muuta voikaan mökillä bongata

Hectorin versio David Bowien klassikosta "Life on Mars", jonka Hector käänsi nimellä "Sudenkorento" vuonna 1974.
Hector - Sudenkorento (1974) - YouTube
Alla olevasta linkistä löytyy hienot sudenkorennon muodonmuutos valokuvat:
http://irmako.wordpress.com/2009/06/07/muodonmuutos/
http://irmako.wordpress.com/

MTV3: Siikalatvalaismies koki elämänsä kohokohdan metsäreissulla, kuvalinkki

Vili Lemmetyinen koki myös metsässä yllätyksen. Ville löysi pienen Ilveksen pennun ja Lemmetyinen otti kamerallaan kohtaamisesta kuvia, kun äiti-ilves oli saalistusreissulla. Toivottavasti Villellä oli sen verran pitempi objektiivi kamerassaan ettei tarvinnut kovin lähelle ilveksen pentua mennä. Ihmisen haju tarttuu huomaamatta pentuihin ja ympäristöön. Emot hylkäävät pennun mikäli se havaitsee että ihminen on pennun lähellä ollut. Kyseessä lienee itsesuojelu vaisto.

Ilveksen pennun kuvat MTV3:n sivuilla täällä.

 
Johnny-Kai Forssell lisäsi uuden kuvan.

Paula Koivuniemi ja Porin poika  Johnny-Kai Forssell  
Porissa heinäkuussa 1993 - Sampola, tori, Kirjurinluoto .... – YouTube
4. joulukuu 2008 - 8 minuuttia - Lataaja: Porista1953
Standard YouTube License. 9 likes, 1 ... Hmmh. Taitaa tuossa 3,5 minuutin kohdalla olla Johnny-Kai ...

Aika sisäpiiristä porukkaa tuolla Aamulehden kuvakisa sivustolla.  Lisäsin sinne eilen yhden noista sudenkorennon muodonvaihdos kuvista. Sitä on tuolla aamulehden sivustolla katsottu kahdeksan kertaa joista omia katsomisiani on pari. Ainona kommentin on antanut Eero Lahtinen, hän on tämän blogin ensimmäisiä lukijoita, aivan blogin alusta asti.

Kimi Räikkönen Driver of Lotus Renault GP
2012 F1 Canada Grand Prix (17 photos)


http://www.seppo.net/piirrokset/displayimage.php?pos=-1383 Mökki Bongaus
 Birdlife - mökkibongaus, keywords:
linnut kesä Birdlife mökkibongaus lintuharrastus lintu kalalokki västäräkki järvi kalakukko käki laituri bongari pilapiirros
www.mökkibongaus.fi
BirdLife Suomi - Mökkibongaus 2012
www.tiira.fi
Arja Pihlaja
Mökkibongaus 9.–10.6.2012
Mökkibongaus järjestetään viikonloppuna 9.–10.6. Tänä vuonna Mökkibongauksessa kysellään käen kukkumisesta ja samalla kerätään havaintoja kymmenestä tutusta lintulajista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti