Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Pikkuvarpuset oli silleen päälekkäin...The little sparrows overlapped ...De små sparvarna överlappade ...Los pequeños gorriones se superpusieron ...Die kleinen Spatzen überlappten sich ...Перекрылись воробьи ...

 Elämä on mennyt aika pieniin   piireihin, liekö siihen syy korona vai oma ikä.  Sitä on tässä vaikeassa  maailman ajassa  vaikea   arvioida kun ei tiedä  mitenkä ikä vaikkuttaa  normaaliajassa eläessä  toimintakykyyn ja kiinostuksen  kohteisiin.    Olisiko tullut Taiteilija Markku Mäkelän kanssa   maalauskohteita  leejemmalta alueeltä tullut etsittyä ?  Tuskin, Markulla alkoi jo ennen koronaa puutarha syndrooma.  Jo muutaman vuoden hän on laittanut puutarhansa uusiksi ja siihen investoinnut.. 


Minulle  tuli myös tarvetta  muutta  totuttua  kerrostaloelämää  toisenlaiseen  asumismuotoon  josssa ei ole monta kerrosta portaita kiivettävänä kun  vaimo   sai ikävän vaivan jonka nimi on kuitenkin  jotenkin hauska,  mansikanpoimijan halvaus, toinen jalka ei toimi kunnolla polveasta alaspäin.  Tämän johdosta jouduimme  ensimäisen kororonkevään  aikana  harkitsemaan muuttoa alemmas, elämää ilman portaita.   Viime vuonna, ensimmäisenä korona kesänä sitten muutimme rivitaloon.


Tänä toisena koronakeväänä' saimme pihaan terassin  jossa päästään  nautimaan olostamme  tänä toisena  koronakesänä. Suuri vaikutus uudella terasilla oli seitämänkymmentäluvulla  rakenetun rivitalon  ulkonäköön ja  ja mahdoillisuteen nauttia pihallaolosta.

Jo keskeneräsisenä pääsin uudesta terssista nauuttimaan kevään ensimmäisessä aurinkoisessa säässä.  Auriko lämmitti 4.5.2021   jo niin mukavasti  että saatoin  puolialasti  terasilla  kirjaa lukemaan.  Kiitos entiselle ammatikoulukaverille   Vesa Vuoriolle   Remes kirjoista.  Remekset on montasataa sivua paksuja kirjoja, mutta   hyvin   mielenkiintosia  ja nopeasti luettavia. 


Elämän piiri on omaan rivitalopihan piiriin rajoittunut.   Omaa ikääntymistä siihen voi suurempana syynä pitää , ei ole mitään halukkutta  mihinkään pitemmälle lähteä.  Porissakaan ei ole pian puoleentoista vuoteen tarvinnut käydä kun edeislisyksyn  satasairaalassa, vuositarkastuksessa  käynti jäi väliin  koronapelon vuoksi.


Omassa pihapirissä viihtymiseen  edesautaa sekin kun sain  Markku Lahdelta   linnunpöntön.  Jonka elämää on kiva seurata.
Monien vaiheiden jälkeen  linnunpöntön  asukkaiksi valikoitui  pikkuvarpuspariskunta.    Jo pari viikkoa ne ovat yhdessä linnunpönttöä  sisustanut.  

Monen moista sistustarviketta on pönttöön viety , jostain on löytynyt  jonkun muun linnun sulka, Noormarkkun on syntymässä uusia pikkuvarpusia 


Äitienpäivän jälkeisenä päivänä, 10.3,2021   pikkuvarpusparikunta oli silleen päälekkäin , uutta sukupolvea siittämässä.
 

Vähän rivon siittämiskuvan sain pikkuvarpusten sekstaatimisesta , liekö kellään mulla  samantasoista kuvaa lintujen  parittelusta. 

Äitienpäivänä nostetiin suomen lippu ja grillatiin  kesän ensimmäiset pihvit .Pakastimessa on vielä viiko sitten Merikarvialta,   Kai Ylitalota   saatuja ahvenfileitä.


Paistetut ahvenfileet respti


4 annosta 

600g ahvenfileitä

2-3 rkl voita 

1tl suolaa

mustapippuria

sitruunakuorta raastettuan  oman maun mukaan , ei välttämätön jollei pidä sitruunasta 


Vaivaton kermaviilikastike 


200 g  kermaviiliä

1dl hienonnettua tilliä

1 rkl sitruunankuorta 

1/2  tl suolaa  ja mustapippuri sekä sokeria 


1.Valmista ensin kastike .  Hienonna tilli, ja raasta sitreuunan kuori.  Sekoita kaikki kastikkeen aineet  keskenään   ja laita seos jääkaapiin  tekytymään.


2.  Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla.  ripottele fileiden päälle suolaa , kokki ohjelmissa sanottasiin   sormisuolaa. 

3. Paista ahvenfileet  voissa molemmat puolet, muutaman minuutin ajan , sen verran että pinta ruskistuu, ei läpikypsäksi.  Fileiden päälle voi rouhia hieman mustapippuri ja sitruunan kuorta, kuitenkin varoen ettei ahvenen oma makuu liika niiden alle jää. 


4.  Tarjoile ahvenfileiden  ja kermaviiilikastikeen  kera keitetyjä varhasipeunia .  Ennen juhannusta ei  kotiomasia  uusiapeunoita  taida saada, niin kyllä vanhatkin peunat käy kun nekin voissa paistaa .

Nuorimman pojan Maxin työvateet ja varusteekin viikolla saapui.  Asfaltitöiden liikenteenohjajaksi Max pääsi  Jade Infralle Ussia lukukavereitakin on ilmaantunut kun saatiin pariksipäivää kesäinen  lämmin sää ,  Vain vähän Jerry Gotonin kirjaimen kokoa isompi  Karnakuoriainen  jota myös kirjanpainajaksi kutsutaan.   Ne viihtyvät kuusissa ja tekevät pienestä koostaan huoilimatta suurtakin vahinkoa niille .Toinenkin pieni koppakuorianen  vierailli


Veikkaus on että se on okra seppä , tämä on millin isompi kuin  edellinen 


Näillä tätä tätä viikkoa jatketaan.


Hyväää päivänjatkoa lukijoilleni 5 kommenttia: