Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Paistaa se aurinko risukasaankin....Brush it to the sun too ... 36/5000 Borsta det till solen också ...Cepíllalo al sol también ...Spazzola anche al sole ....Posmaruj ją także słońcem ....Почистите его и на солнце .........Bürsten Sie es auch der Sonne zu ........Brossez-le au soleil aussi ........刷它也晒太阳...Βουρτσίστε και στον ήλιο ...

Vaikutaa siltä, että pitkä, synkkä talvi on kääntynyt parammalle puolelle.  Korkeapaine on tuonut Noormarkuunkin perinteiset helmikuun lopun pakaset.   Vielä ollaan kaukana niistä pakkaslukemista mitä joskus viimevuosituhannen loppupuolella helmikuussa porin seudulakin loppukuusta oli.  Silloin kuvasin vielä kinofilmille  ja se toi omat ongelmansa kovilla pakkasilla kun filmin pakasessa jäykistyi.  Parhaat pakkaslukemat on Myllykokella hiponut - 30 astetta kun olen siellä turkikset päällä koskikaraa valokuvannut.

Kaukana on ne ajat, enää ei tule  himolla lähteneeksi erikoisia tilanteita koskelle kuvaamaan.  Vanhenemisella on siihen osa syy, mutta  suurin syy viimeaikaiseen laiskistumiseen on kyllä se että alkuviikosta menee porin työllisyyskokeilun työelämään  kokleiussa.  Se vaikutaa jo sunnuntaina ettei viitsi mihinkään lähteä humputtamaan kameran kanssa.  Maanantai ja tiistai menee työelämäkokeilussa ja keskiviikko siitä toipumiseen.   Torstaina sitten jo vähän helpottaa, kykenee jo vähän omiin töihinkin keskittymään.   Tällä viikolla  porin työelämäkoeilu ahdistaa tavanomaista enemmän kun muu perhe on hiihtolomalla ekä kykene heidän rientohiinsa osallistumaan kun työelämäkokielun tekijällä ei ole lomaoikeutta, tosin ei mitään muutakan oikeutta, edes tytereveyshoitoon jos sairastuu.  Ei siinä mitään valinnanvapautta ole kun säännöt ovat tiukemmat kuin oikeissa töissä.


Valon lisääntyminen kyllä tuo jo vähän helpotusta elämään.  Konkreettinen  kokemus siittä tuli maanataina  " töihin " mennessä kun Aurinko paistoi risukassan.


Mieli ilostui siitäkin kun  onnistuin tämän säävalokuvan Länsisuomenuutisten sääkuvaksi.  On vähän erillainen kuin ne järvenselkävalokuvat.   Symbooliarvo on suuri kun tuli todistetuksi se. että kyllä Aurinko joskus risukasankin paistaa.


Hanki korostaa helmikuun lopun kirkautta, kuhan aurinko vaan pääsee paistamaan.  Aurinkolaseilla on käyttöä kun hämärsitä sisätiloita ulos menee.
Ensin koetin ottaa selfien Auringon kanssa muttei siitä oikein hyvä tullut, enhän sentän noin valopää ole." Töissä " tein vähän sähkötöitä.  Hain ensin Noormarkun TV ja Videosta uudet lamput  ja vaihdoin rikimeneen lampun tauluvalaisimeen.   Totesin että on parempi kun vaihtaa toisenkin lampun niin tylee taspainoinen valo Kari Alajärven veistämään veistotauluun kotiseututalo Kaharin pihapiiristtä
Helmikuun loppupuolen Aurinko paistaa jo vähän korkeamalta ja se lämmittää.   Ainakin siitä päätellen että kissa oli tullut päiväunille Aurinkkon


Toki rasvaa kissakin pakasella kaipaa, rasva tuottaa lämpöä kun se vatsassa sulaaSitä en tiennyt että kissa on niin viisas että, se  jemaa ruokaa pahanpäivän varalle.  Eihän sillä vaan ole jo pentuja ruokittavana näin  talvella?On kevät talven korkeapaineesta haitaakin,  Ilma on kuivaa joka kuivaa limakalvojakin.   Tänään helmikuun 21 päivänä meidän kosteusmittari näyttää vain 47 %  kosteutta.

Porissakin on huomattu jo katupölynyn huonontama ilmanlaatu , joka vain pahenee kevään edetessä.  Nastarenkaat kuluttaa asfalttioa ja teille ajettu hiekka nousee  tienpinnastta ihmisten keuhkoihin


https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/katupoly-heikentanyt-ilmanlaatua-porin-keskustassa-erittain-huonot-lukemat-mitattiin-viime-yona-200760491/


Tänään keskiviikkona tätä päivitystä kirjottaessa ulkolämpötila Noormaskussa klo am 9.40 - 16. 2 astettaAurinko laskee tänään 17,35  päivän pituus on  9h 36 min.


Tänään pitää muutenkin ryhdistäytyä, vaikka kuinka porin työelämäkokeilun  päivät rasitaakin,   Tänään menen Taiteilija Markku Mäkelän kanssa   poriin pystytämään hänen  ja  Jussi Vesasen ja Timo Malinin yhteistaidenäyttelyn tilan sermejä.   Sitä ennen pitää parta ajaa ja mutenkin siistittyä.


Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti