Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 14. toukokuuta 2015

Mitä sitä ihminen luonnolleen voi.....Vad är en människans natur att vara .....What is a human Nature to be......什么是人的本性是...........Что человеческая природа быть ...........Che cosa è una natura umana per essere ...... .....Was ist eine menschliche Natur zu sein ..........Quelle est la nature humaine d'être ..........¿Qué es una naturaleza humana para ser .....

Niin piti eilen pysyä sisällä kun vettä tuli Noormarkussakin taivaalta valtoimenaan, mutta niin van lähdin pihalle kameraa kastelemaan.   Hämärän sään vuoksi ajattelin että nyt on hyvä palautella salamakuvausta  mieleen, testikuvan otin vaimon tekokukistta.  Mandariinipuu rehotta oikeallapuolella






Sade sää oli kyliltä karkoittanut melkein kaiken elämän, madot oli noussut maanpinalle, muttei sekään näyttänyt turvallinen idea olla kun maantiellä tulee yliajetuksi.


Pikkulintuja ei näkynyt mutta isommat naakat etsivät ruokaa nurmikolta, aika tyhmiä kun ei olis tarivnnut jalkojaan märällä nurmella kastella kun olisi voinut matoja poimia maantieltä.



Ensimmäinen lentävä lintu tuli vasstaan Lamboudin sillalla.  Juuri ja juuri sigman 120- 400mm ja monta kirjainyhditelmää tarkentui siihen, sb 600 salamalla annoin lisävaloa taivaan vastavaloon



Rentukoita on kyllä tällekeväälle tullut jo tarpeeksi valokuvattua mutta pitihän sitä niitä vesisteessakin kuvata ja salamakuvausta harjotella



Uimarannan sähkölinjalla värjötteli Tiira  vesisateessa, toinen lenteli joen yllä.  Niitä jäin sitten seurailemaan kun olo muutti pikkuhiljaa vitutuksen puolelle kun sateesta ei mitään   efektejä valokuvaukseen saanut.


Aikani seurasin Tiiran lentoa  vesisteessa kamerassa oli jatkuvaseuranta päällä mutta tiira lenteli vain Noormarkunjoen vastaranala eikä tahtonut milään tulla lähemmäksi



Lopulta se kaartoi kohtuullisen etäisyyden päässä ja onnistuin laukaisemaan kameran oikealla hetkellä, siitä syntyi tämän kevään paras valokuva minkä olen saanut otettua.  Blogerin latausohjelma muuttaa kuvia saa tästä kuitenkin jonkilaisen kuvan siitä minkälainen kuva tämä oikeasti on, sataa vettä ja tiiran pää on terävä ja silmä kiiltää.  Joka foorumilla lintukuvat ovat teräviä poseerauskuvia jotka eivät kerro muuta kuin linnun lajin, niistä puutuu elämä.  Tässä valokuvasssa on elämä mukana.

Tiira vesisateessa


Kamera Nikon D 2 h Objektiivi  Sigma DG 120-400mm 1:4.5 - 5.6 APO HSM  SP  salama Speelight 600   Aukko 5.6  valotusaika 1:250s

Taas tuli todistettua se ettei aurinkoinen ja kaunis sää ole paras valokuvausää jos haluaa hienoja valokuvia ottaa.  Facebookissa sentää yksi ymmärsi hyvän kuvan päälle :"Ulla Aitta Kuin maalaus!!"

Oli se vaan hyvä ettei tullut omaa luontoaan vastaan taisteltua vaan lähdin vesisateeseen valokuvaamaan,

Vaikka en itse ole sokerista tehty niin en malttanut kauaa sateessa kameraa kastella kun köyhällä ei ole varaa uusiin laiteisiin niin pitää olemassa olevia säästellä.  Helatorstain aatto oli porissa koko päivän sateinen.



Tänään helatorstaina 14.5.2051 ei taida Noormarkussa / porissa vettä sataa, asfalttikin on kuivunut





Sain eilen Markku Kulmalalta ternimaitoa  ja tänään vaimo teki siitä Ternimaitojuustoa, helppo ja nopea resepti



Uunijuusto Ternimaidosta - Kotikokki.net - reseptit

ternimaitojuusto sivustosta www.kotikokki.net
www.kotikokki.net › Reseptit
Tämän on nopea herkku!! . Reseptiä katsottu 66565 kertaa. Reseptin tekijä: naija.








Anja Silokivi siis niin hyvää ettei sanotuksi saa..on vaan 20vuotta aikaa kun itse olen saanut tai uunissa laittanut..meilläpäin sanotaan tätä " sonnin töysytykseksi"...en tiedä mistä nimi..

Ulla-Maija Hakonen Hyvää, nam, meilläpäin sanotaan uunijussiksi 






Tuore kesän pitkä ennuste ennakoi aiemmin ennustettua viileämpää kesää.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennustaa nyt kesä-elokuun lämpötiloista keskimääräisiä tai hieman keskimääräistä viileämpiä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kesan-ennuste-muuttui-nakyvissa-aiemmin-ennustettua-viileampaa/5077404





Aurinkoista helatorstaita Lounais-Suomeen! Muualla päivä on pilvisempi ja monin paikoin tulee sadekuuroja. -Joonas



Suomalaisten pitkäaikaistyöttömien pitäisi saada yhtä suuri tuki kuin maahanmuutajien
Kiinnostavia poimintoja Sipilän työryhmien linjauksista | Yle Uutiset | yle.fi http://t.co/wcr4eru37S


Hallitusneuvottelijat esittelivät tänään Sipilän hallituksen kolme linjausta, jotka koskevat maahanmuuttopolitiikkaa, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä EU-linjauksia. Yle Uutiset poimi 14 kohtaa työryhmien papereista.
yle.fi



Mukavaa päivän jatkoa!
Hymiö heart -tervetuloa kurkkaamaan,mitä saamani paketti sisälsi Hymiö smile
http://romulyyli.blogspot.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti