Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 14. marraskuuta 2014

Melkein hukkareissu. Hienot sinitiaisen kuvat kuitenkin........Almost wasted trip, Great blue tit pictures, however. ....Nästan bortkastad resa ....Casi viaje perdido ....Quase viagem perdida.....Prawie zmarnowany podróż ...........几乎浪费了一趟...........Почти впустую поездку ...........Quasi sprecato viaggio ..........Fast verschwendet Reise .... ....Près de voyage perdu ....

Tarkoituksenani oli mennä peippoja kuvamaan Noormarkunurheilukentän  kurtturuusujenmarjojen syönnissä.  Kameraksi otin Nikon D2 h ja sihen asensin Sigma DG 120 - 400mm 1:4.5 - 5.6 APO HSM  OS sekä speedlight SB-600 salamalaitteen.   Tämä kalusto painaa  noin neljä kiloa.   Käy pienestä kuntoliikunnasta kun  näitä mukanaan kantaa.  Eilen oli pientä itätuula ja viima tuntui kylmältä, oikein piti hansikaat käteen laitaa  eikä pipokaan olisi ollut tarpeeton lisävaruste ulkoilessa.
 

Matkalla jokunen varpunen näkyi orapihlaja-aidalla, arkoja nekin oli ja kun kerta peippoja lähdin kuvaamaan niin en niisttä kuvaa ottanut.  Olisi varmaan pitänyt, perille päästyäni  ei yhtään peipposta ollut  urheilukentän kurtturuusuissa.  Kurturuusunmarjoja oli kyllä syöty, koskemattomia marjoja oli jäljellä mutta kukaan ei niitä nyt ollut syömässä.



Räkättirastaita ei idänviima häirinnyt,  kovin suurta ryhmää niitäkään ei ollut


Räkättejä kiinnosti Noormarkunjoen etelärannanalla kasvavan pihlajanmarjat.   Jouduin kuvamaan noin viidenkymmenen metrin (50m)  etäisyydellä niistä, kuvassa näkyy sentään neljä räkättirastasta joista ylin valvoo toisten turvallisuutta.



Lenovalokuvankin niistä sain eikä se olisi ilman salamaa vastavallon onnisttunut.



En ole pitkään aikaan supertele Sigmaa käyttänyt, se on hyviä valokuvia tuottava objektiivi hyvällä ja kirkaalla säällä, marraskuun hämärässä  näytää kuitenkin syntyvän kohinaisia kuvia, vai johtuuko kohina Nikon D 2 H kamerasta?




Satakunnan maakuntalintu, sinitiainen sentään oli sentään vähän rohkeampi ja uskaltautui syömään valokuvaajastta välittämättä.


Vähän on uudeleen opettelemista salaman kanssa valokuvaaminen, tosin sa jänniä kuvia kun ei salamakaan saa lintua täydellisesti pysäytettyä.  Tämäkin talitintin kuva  pärjäisi nykytrendin mukaan hyvin luontokuvakilpailuissa, enää ei tarvitse  lintukuvat olla teräviä poseerauskuvia.

 Talitintin lentoon lähtö



Lyhyemmätä etäisyydeltä kuvatessa näyttää SB 600 salaman teho riitävän liikakin superteleobjektiivilla kuvatessa


Kylmä itäviima  piti maakuntalinnunkin risukon suojassa,  Oikea valotus alkaa pikkuhiljaa  salamalla kuvatessa löytä, pitää kuvat otaa manuaalisäädöllä niin kameran  automatiikka ei pääse omiaan tekemään.  Ei ollut tämäkään hukkareissu kun sai palautettua mieleen vanhat empiiriset opit salamakuvaukseen.



Tintti kehyksissä



Paluumatkalla kuvasin vielä yhden räkätin lentovalokuvan, vastavaloon tämäkin


En unohtanut varpustakaan


Vaikka ei nyt niitä peippoja näkynyt niin ei tämäkään ulkoilureissu nyt sitten aivan hukkareissu ollut.

Tänään perjantaina 14.11.2014 vitetään jokavuotista diabeetes päivää



Kansainvälisen Diabetesliitto IDF:n mukaan maailmassa diabetesta sairastaa tällä hetkellä 387 miljoonaa ihmistä ja määrän odotetaan kasvavan 592 miljoonaan...
mynewsdesk.com


Maailman Diabetespäivän juhlistamiseksi valaistaan ympäri maailmaa tärkeitä julkisia rakennuksia siniseksi. Niin myös Lahden radiomastot.







Insuulikynän neula, kyllä siinä välillä iho joutu koville kun tällaisella pistää.



Saapa nähdä onko BB-talo reissu Pertille  hukkareissu?

Tänään se ratkeaa: Asteleeko Pertti ulos BB-talosta voittajana?

Lokakuun alussa taloon mennyt porilainen, Hätäkeskuslaitoksen toimialapäällikkö Pertti Mäenpää on yksi pääpalkintoa tavoittelevista finalisteista.

http://www.satakunnankansa.fi/Sit%25C3%25A4%2526t%25C3%25A4t%25C3%25A4/1194940826871/artikkeli/tanaan+se+ratkeaa+asteleeko+pertti+ulos+bbtalosta+voittajana.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti