Olo oli vähän kuin entisellä likalla joka sai yllättäen ja pyytämättä. Kameraan olin laittanut taas testimielessä vanhan objektiivin mitä harvemmin tulee käyttäneeksi, Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5Ai. Naapureiden kanssa kotipihassa jutellessa lensi aivan yllätäin oudonnäköinen perhonen samettikukkiin. Se näytti kiitäjältä mutta ei kuitenkaan sellainen ollut. Gammayökkönen kuuluu yökkösten heimoon alaheimo on Metalliyökköset. Eikä Nikon E sarjan zoom objektiivia ole makro objektiiviksi tarkoitettu.
Gammayökkönen (Autographa gamma)
Gammayökkönen on 36-43mm kokoinen. Gammayökkönen on vaeltaja suomeen se tulee Etelä-Euroopan ja Afrikasta joissa sen vakituinen elinalue on. Suomessa se ei talvehdi
Vaelluksen aikana laji lentää myös päivällä. Perhoset hakeutuvat ruokailemaan kukille ja niitä havaitaan tällöin runsaasti puistoissa ja puutarhoissa.
Gammayökkönen lentää touko-kesäkuussa ja heinä-syyskuussa
Sitä aina odottaa tällaisissa tilanteissa että kyseessä olisi joku outo ja ennen näkemätön perhonen. Mutta kun asiaa tutkii niin lähteissä lukee yleinen suomessa.
No, minulle tämä nyt kuitenkin oli taas ainutkertainen tapaamien yllätäin ja pyytämättä.
Pitihän sitä lentovalokuvaakin oudosta perhosesta saada otettua. Lentomatka kukasta kukkaan oli kuitenkin lyhyt, niin kovin tyylikästä lentokuvaa en saanut otettua.
Vaikka lähteiden mukaan Gammayökkönen on yleinen perhonen suomessakin, niin yllättävän vähän siitä on toiminnallisia valokuvia. Nyt sekin puute on korjattu.
Eilen nautittiin oman maan sadosta. Ensimmäinen tomaatti oli kypsynyt. Itse kasvatetun Tomaatin maku oli erinomainen. Tomaatissa lyhyt toimitusmatka korostui vielä enemmän kuin avomaankurkussa. Näissä ei ole kasvimyrkkyjä eikä muitakaan lisäaineita. Ehkä koin nyt ensikertaa sen miltä tomaatin kuuluu oikeasti maistua.
Tästä aiheesta piti oikein DikiArt kuva tehdä.
Avomaankurkku ja tomaatti asetilla
Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5 Ai.
Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5Ai objektiivia tehtiin lyhyen aikaa 1980 luvulla. Nyky zoom objektiiveihin verrattuna se on kuitenkin helmi jo siitä syystä että läpi koko polttovälialueen se valovoima on 1:3.5 Ebay huutokaupassakin sitä arvostetaan keskimäärin 100 dollarin arvosta-
Tässä kaikille tiedonhaluisille tietoa lehmästä
Tämä oli pakko kopioida: 10-vuotiaan pojan essee aiheesta "Lehmä".
Lehmä on kotieläin. mutta niitä on talojen ulkopuolella
Ne asuvat usein maalla mutta tulevat kaupunkiin kuolemaan, mutta siitä ne eivät päätä itse.
Lehmällä on seitsemän sivua; yläpuoli, alapuoli, ylempi puoli, alempi puoli, oikea puoli, vasen puoli ja sisin puoli. Ylemmällä puolella on pää, se on siksi, jotta sarvet voivat kiinnittyä siihen. Sarvet ovat sarvesta ja ne ovat vain koristeina.
Niitä ei voi liikuttaa, mutta korvia voi. Ne ovat sarvien sivuilla.
Lehmällä on kaksi reikää pään edessä, niitä kutsutaan lehmän silmiksi.
Lehmän suuta kutsutaan turvaksi sen takia, jotta ne voivat sanoa muuuuu.
Alemmalla puolella on häntä, sitä käytetään kärpästen hätistämiseksi, jotta ne eivät kulkeudu maitoon ja huku.
Yläpuolella, oikealla puolella ja vasemmalla puolella on vain tukkaa. Sitä kutsutaan lehmän tukaksi ja se on aina saman väristä kuin lehmäkin. Lehmän väri on kirjava.
Alin puoli on tärkein, koska siellä heiluvat maidot. Kun meijeristä avaa kraanan, maito juoksee ulos.
Kun maitoa heilutetaan siitä tulee hapanta, mutta miten se tapahtuu, en ole vielä oppinut.
Lehmällä on neljä jalkaa, niitä kutsutaan sorkkaraudoiksi ja niitä voi käyttää myös naulojen vetämiseen.
Lehmä ei syö kovin paljon, mutta kun se syö paljon, silloin se syö aina kaksi kertaa päivässä. Lihavat lehmät antavat maitoa,
mutta kun lehmällä on vatsa kipeä, se antaa juustoa. Juustossa on reikiä, mutta miten ne tekevät juustoon reikiä, sitä minä en ole vielä oppinut. Lehmällä on hyvä hajuaisti, voimme haistaa lehmät kaukaa.
Lehmän lapsia kutsutaan vasikoiksi. Vasikoiden isä on sonni, kuten lehmän mies. Sonni ei anna maitoa joten sen takia se ei ole nisäkäs.
Niitä jotka hakevat lehmät kun ne tulevat vanhoiksi sanotaan lehmänvangitsijoiksi. Ne istuvat usein auton edessä. Niin lehmät lahdataan.
Maito laitetaan purkkeihin ja me ostamme maidon kaupasta. Lehmän neljä jalkaa lähetetään puusepälle, sitä kutsutaan uusio käytöksi.
Kuten huomaatte, lehmä on erittäin hyödyllinen eläin, ja tämän vuoksi minä pidän lehmistä valtavasti
OPETTAJAN KOMMENTTI: En ole koskaan lukenut vastaavaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti