Nikon F3 otettiin tuotantoon 1980 ja sen valmistus päättyi vasta 2001. Nikon F3 oli kolmas sarjassa Pro-Line lippulaiva Nikonin SLR Kameroita.
Ammattivalokuvaajat karsastivat F3 runko aluksi kun se käytti pattereita. He eivät uskoneet eivätkä aluksi luottaneet uuteen mikroelektroniikan. Kun paristot mittarissa loppuivat F tai F2 rungoissa niin itse kameran toimintaan se ei vaikuttanut. Mutta kun luottamus uuteen tekniikkaan kasvoi, muodostui Nikon F3 kamerasta kahdenkymmenenvuoden menestystarina.
Nikon F3 +MD4+ Nikkor 50mm 1:1.4
Nikon F3 on aina ollut yksi Nikonin parhaista pro järjestelmäkameroista. On vielä paljon ihmisiä jotka käyttävät niitä vielä tänäänkin. Nikon jatkoi F3 valmistusta vaikka se esitteli F4 ja F5 mallit.
Nikon F3 on todellinen järjestelmäkamera, Tähyslasit ja etsin ovat vaihdettavia, kaksikymmentä erilaista tähyslasia tarjolla ja etsimiä 4 .
Nikon F 3
Sähkömagneettisesti ohjattu, vaakasuoraan kulkeva titaani verhosuljin.
TTL keskipainotteinen täyden aukon mittaus
Mittausalue: EV 1-18 ASA / ISO 100 filmi
Filmiherkkyyden asetus: ASA / ISO 12 - 6400
Aukon esivalinta käsin objektiivin renkaasta automaattinen valotuksen säätö A oli ammattilaiskameroissa uutta
Portaaton Suljinnopeudet 8 sekunnista 1/2000 s auto, 16 asetusta käsisäädöllä myös X (1/80s ei salamavalo), B-ja T-asetukset myös.
Peilin lukitus ylös, syvyys-of-kentän esikatselu, Päällekkäisvalotus vipu
Rungon mitat: 148,5 x 96,5 x 65,5 mm, Paino: n.. 715g
valotuksen korjausta asteikko, +2 EV on ÷ 2 EV 1/3 arvon askelin.
Nikon F3 on kuuluisan italialaisen teollinen muotoilija, Giorgetto Giugiaro muotolema “Tässä Nikon F3 kamerassa on vakio etsin. Nikon F3/MD-4. hyvin suunniteltu runko, laadukas optiikka, ja yhdistettynä nykypäivän erinomainen filmi tekniikka, on vaikea olla ottamatta hyviä valokuvia.”
Modern Classic Camera - Nikon F3
MD-4 moottori oli ainoa kaupallisesti saatavilla oleva moottori kahdeksankymmentäluvulla, joka tarjosi nopean automaattisen Filmin siirron jopa 6 * kuvaa sekunnissa (fps) peili lukittuna ylös, 5,5 fps (suljinnopeus 1/125 sekuntia tai nopemapi täydellä refleksi katselulla ja automaattisen valotuksen säädöllä, nopeammin kuin minkään aiempi vakiomoottori. Takaisin kelaus vie täyden 36 kuvan filmirullalla vain 4.5 sekuntia. Yksillä Ni-Cd MN-2 akuilla pystyy kuvaamaan 140 36 kuvan filmirullaa. MD 4 antaa myös käyttövirran kameralle jolloin se toimii jopa –20 asteen pakkasessa.
Se on rakennettu kestämään kovaa käyttöä, se on tehty huolellisesti valituista korkealaatuisia teollisuuden materiaaleista. Kädensija, ylä-ja alaosat ovat kaikki painevalettua alumiinia.
Nikon F 3 kamera on ensimmäinen Japanin ulkopuolisen suunnittelijan Giorgetto Giugiaro muotoilema ja se on isoveljeään Nikon F 2 pienempi ja sirompi
Nikon F3 ja Nikon F2
Tästä Nikon F3 kamerasta kiitokset Markulle Espooseen
Jos haluat tehdä kameraan, ensimmäinen asia mitä tarvitset on laatikko, valoa läpäisemätön, linssi ja suljin. Siinä se ...
Kuvia Nikon F3 esitteestä.
Jos kuvasi paljon eikä 36 kuvan filmirulla riittänyt tarpeisiin niin oli satavissa takakannen tilalle lisä osa johon sai filmiä ladattua 250 kuvaa varten
MF-4
F 3rungosta on tehty myös digiversio
Kodak teki 1,3 megapikselin Nikon F3 runkoon Kodak DCS (Digital Camera System) vuonna 1991
Kodak DCS 100 - NikonWeb
Markku J. Honka ja Markku Varjonen tykkäävät tästä.
Markku Varjonen Teuvo, niin:)
Markku J. Honka Hieno kuvaus
Runebergin päivän kunniakasi Kasku vuodelta 1948
Kirurgian professori Hj. von Bonsdorff oli kesäisissä maalaistamineissa hakemassa asemalta postia. Hänen lähtiessään kotiinsa tulee asematalon ovesta komea kauppamatkustaja, joka huutaa professorin luokseen, osoittaa matkalaukkuaan ja pyytää kantamaan sen läheiseen matkustajakotiin. Sinne päästyä kaupparatsu ojentaa professorille markan. Professori ottaa rahan vastaan, kiittää kohteliaasti ja huomauttaa: Jollen minä sattuisi olemaan asemalla, kun vastakin tulette, niin soittakaa professori Bonsdoffille, kyllä minä tulen kantamaan kapsäkin.
Facebook alkoi kyselemän typeriä, yksityistietoja ennen kuin pääsen kirjautumaan sisään, joten antaa olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti