Ihmeiden aika ei näytä olevan vielä ohi. Vaikka olen aiemmin valittanut että olen pelännyt että tämä kesä taitaa mennä kärpästen valokuvaamisessa, kun perhosia ei ole paljon näkynyt. Nyt kuitenkin löytyi sellainen kärpänen mitä en aiemmin ole nähnyt. Onko Teistä joku aiemmin nähnyt tällaista kolibrin oloista kärpästä? Tämä kummallisuus löytyi normaalilla iltavalokuvaus retkellä Noormarkun Yhtenäiskoulun pihapiiristä.
Kolibrin oloinen kukka kärpänen
Valkoapila ei ole kovin iso kukka ja tämä sinivihreä punapeppunen kärpänen mahtui hyvin sille mettä imemään. Pienempi ja sirompi kuin suomen normaalit kärpäset.
Tämä kärpänen on niin iloisen, kirkkaan värin omaava ettei sen luulisi suomen vakituisiin kärpäsiin kuuluvan. Vähän on kuin se olisi sambakarnevaaleista karannut.
Tillariina: Se on todennäköisesti kultiainen (Chrysididae) l. pistiäinen.
sunnuntai, 1. heinäkuuta 2012
Värikäs ja virtaviivainen
http://tillariina.blogspot.fi/2012/07/varikas.html
Cuckoo Wasp (Chrysididae: Hedychrum) at Weevil Wasp Burrow ...
www.youtube.com/watch?v=PY6kWlDZVKA30. kesäkuu 2010 - 31 sekuntia - Lataaja: Lucretius41
This Cuckoo Wasp investigates the already occupied burrow of a Weevil Wasp ( Crabronidae: Cerceris ...
Ei löytynyt tunnistusapua hyönteismaailmasta:
Kärpäset
Suomessa ihmisille ja eläimille aiheuttavat haittaa lähinnä kaksi kärpäslajia: huonekärpänen ja pistokärpänen. Muita sisätiloissa esiintyviä lajeja ovat lamppukärpänen, liha-, kiilto- ja ullakkokärpänen, ruutukärpänen sekä mahlakärpäsiin kuuluva etikkakärpänen. Kotioloissa kaikki kärpäset voidaan ennaltaehkäistä ja torjua miltei samoin keinoin, joten kärpäsistä kerrotaan sivustollamme yhtenä ryhmänä.
http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/karpaset/
“Haaveileva” hyönteistutkija
Museomestari Juho Paukkunen
http://lehti.luontoportti.fi/artikkelit/haaveileva-hyonteistutkija?commented=0#txpCommentInputForm
apila, apilan kukka, kukka, luonnonkasvi, luonnonkukka, pelto, trifolium, trifolium repens, valkoapila, villikasvi, villikukka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti