Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Talventörröttäjät kosken rannalla.....Talventörröttäjät On the shore .....The winter food storage rapids .....Vinterförvaring mat forsar ...منحدرات تخزين المواد الغذائية في فصل الشتاء ..........冬季食品储存急流...........Зимние пороги для хранения продуктов питания ...........I invernali rapide di stoccaggio degli alimenti ..........Les rapides hiver de stockage de la nourriture ............Die Winternahrung Speicherstromschnellen ...... ....Les rapides hiver de stockage de la nourriture ...........Los rápidos de almacenamiento de alimentos de invierno .....

Eilen kävin Myllykoskella  pakkasesta huolimatta mielenrauhaa hakemassa.  Torstain tyvoimatomistossa käynti  ikämiestä vaan rassaa, ei tahdo päästä ajatuksesta irti että mikä tarkoitus on sillä on että 57 vuoden ikäistä  1 typ insuliinihoitoista  diabeetikkoa  ahdistetaan ja kiusataan työvoimaviranomaisen toimesta?   Suomessa on paljon  työkykyisempiä, nuorempia jotka voisivat näistä tyovomapalvelukeskus eli moninainen yhteispalveluvarkoston palveluista hyötyä.  Ja minä vien nyt yhdeltä tällaisen palvelua-ajan joltain joka sitä todella tarvitsisi.

Joka tapaukseaa tästä ajatuksesta pyrin eilen pääsemään luontokokekmuksella irti.   Kameraan asensin sigman 120- 400mm lintuopjektiivin  kuvatakseni Myllykoskella koskikaraa.  Koskella oli varmaan - 20 astetta pakkasta ja sulavedestä nousui vesihöyryä joka tiivistyi rannan tervaleppien oksiin.

Vaikka toissapäivänä koskikara koskella oli niin nyt sitä eis siellä näkynyt, aivan koskemattomalta kosken rannat näyttivät.  Veden korkeus on kovasti Noormarkunjoessa tänä talvena vaihdellut.   Jäällä kulkiessa pitää olla varovainen  kun jääkannen alla on onttoja kohti joissa vesi ei jäätä kanna ja voi tulla kylmä kylpy tutuillakin paikoilla.


Talventörröttäjät odotelivat ruokailijota koskenrannalla.


Tälläkertaa ei talitintejäkään näkynyt vaikka ne ovat jo muuten ovat olleet virkeän oloisina suomen pakkasista huolimatta  puiden silmujen kimpussa.


Koskikara ei ole muutamaan vuoteen Noormarkunjoen Myllykoskella lämpimistä talvista johtuen vieraillut.  Kokemus aikaisempien vuosien koskikara valokuvausreissuista kumpusi jostain  aivonsopukoista mieleeni ja musitin etttä aiemillakin kerroilla koskikarat ovat pitänee puolenpäivän aikaan tauon ruuan etsintä sukelluksissa.  Olin lähtenyt koskelle liian myöhään kun  siellä puolenpäivän aikaan vasta olin.  Ilman koskikara valokuvaa en kuitenkaan jäänyt.  Oikeaa valotus en kuitenkaan ehtinyt säätää  kun se vain poikkesi näyttäytymässä.


Koskikara Noormarkunjoen Myllykoskella 19.1.2016Hetkeksi aikaa maalisetmurheet  pysyivät pois mielestä ja korvien välissä valitsi mielenrauha.  Kauvaa sitä ei kuitenkaan kestänty kun en ollut taaskaan musitanut kameranakkuja ladata.  Aukuista laski jännite ja kamera herjasi erroria.  Kameran akkuunvirrannäyttäjä kyllä näytti ulos lähtiessä täyttä, mutta pakkanen ne taas hyydytti.  Vaimolla on jossain vaatekaapin kätköissä kettupuuhka.  Mielessäni siitä suunittelin kameralle talviturkkia.  Kettupuuhkat ovat onttoja joten hännänalta kun sauman avaisi niin kameran voisi työntää ketun sisään.  Olisi aika metkan näköistä kun objektiivin etulinssi  näkyisi ketun suusta.  Tosin kettupuuhkan päässä suu on tehty "pyykkipojaksi"  joka tartuu puuhkan häntään kun se naisen kaulaan kiedotaan.  Tätä ideaa pitää vielä haudutella ja kehitellä.
Kettupuuhkia on kolme kun ensimmäisen olen ostanut vaimolle lahjaksi, sitä ei kuitenkaan ole kovin montaa kertaa käytetty.  Kettupuuhkia piti kerätä useampi kun  ne menivät muodista ja niitä sai kohtuullisen edullisesti kirpputoreilta.  Silloinen suunnitelma oli että kerään niitä niin monta että saan niistä turkin.  Tai ainakin sisävuorin villakangangastakin sisälle.  Toteutumatta tuokin  jäi kun talvet suomessa lämpeni.  Nyt se olisi taas ajankohtaista kun kuluvan tammikuun sää on aivan kuin helmikuussa oli silloin kun suomessa oli oikeita talvia.   Kukaan ei ole kertonut paljonko vuoden 2011 Japanin maanjäristys vaikuti glopaalin säähän kun silloin maapallon aksel kellahti joitakin asteita aurinkoon verrattuna.  Eikä Pariisin ilmastosopimuksesssa kerrottu mitenkä Kuun  loittoaminen pysäytetään?  Kuulla on suuri vaikutus maapallon sääoloihin.  Mailman kaikkeuden laajeminen jatkuu ja planetat loitonevat yhä toisistaan.


Taloyhtiössä on suunniteilla putkiremontti.  Toissa päivänä kävi Vesi & Lämpö Juhola  ja  Hilti kiviporamies tutustumassa talon putkiin.  Pian varmaan kivipora jyrähtää, mitään parempaa tietoa ei kuitenkaan ole vuokralaisille asiasta kerrottu tästäkään asiasta.Auringonnousu tänään  20.1.2016  9:24. Auringonlasku tänään 16:04. Päivän pituus on 6 h 40 min.   Kevättä kohtim menään vaikka sinne vielä matkaa onkin.  Etelänhetelmäpuu /  Mandariinipuu on talven aikana pudottanut melkein kaikki lehtensä. loputkin  varmaan putoaa lähiaikoina. Pudoneiden lehtie oksanhankoihin on kuitenkin kasvanut pienet nystyrät joka viitaisi siihen että etelänhetelmäpuu kyllä toipuu uuteen kasvuun.Huolestuin kovasti kun mandariinipuu pudotti lehtiään ja istutin sen juurelle  joulukuussa  satsuman siemeniä ja nyt ne on itänyt ja kasvaneet jo kymmenen sentin korkuisiksi.  Tulevaisuus on turvattu.
TE-palvelu  kysyy kyselylomakeen yhdessä  kohtaa  " minulla ei ole tulevaisuudensuunitelmia". Tähän kohtaan ei ruksia tarvinnut laittaa kun minulla kerta on tulevaisuuden suunnitelmia puutarhanhoidon parissa.  Kaikkein typerin kysymys TE-palvelu kysymys ainakin minun kanaltani on "mikä työ sopisi minulle, kun minulla on nämä terveysrajoiteet"   On selvää että kukaan ei palkkaa 1 typ diapeetista insuliinihoitoista henkilöä jolla on ikää 57 vuotta.  Taloudellisia ongelmiahan siitä syntyy kun on jatkuvasti sairalomilla.  Ainakin oletetaan näin.  Ja henkilökohtaiseti  ajatellen ettei minulle enää mikään työ sovi, eläkeelle pitä päästä.   Kyselylomake on laatia on kehoitaa lukemaan kysymyset suhteelisen nopeasti, ilman pitkiä pohdintoja.  Kysymyset on laadittu  siten että ensin on ns. sanotusti helppoja kysymyksi ja välillä vaikeampia ja taas helppoja. .  Näin saadaan vastaaja vastaamaan itsensäkannalta väärin esitettyihin kysymyksiin  ja siittä saataa joutua vaikeuksiin  myöhemmin.

Kylmä sää porissa jatkuu vielä huomenakin ja se on hyvä asia, pääsen turkiksissa työkkärissä käymään ja huomiota herättämään porin kävelykadulla tuulipukukansan silmissä.Lue myös nämä alla olevat linkit

Suomiko IT-teknoligian huippumaa? - Teuvo images

ttvehkalahti.blogspot.com/2016/01/suomiko-it-tegnologian-huippumaa.h...
6 päivää sitten - Suomiko IT technology top country? .....Suomiko IT tekniken topp land? ... http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2014/04/nyt-se-myrkyn-lykkasi.html


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2016/01/suomiko-it-tegnologian-huippumaa.html


Teuvon kuvat -Teuvo images: Vintage turkis lämmittää ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../turkis-lammittaa-talven-tuiskuissafur.html
12.1.2013 - Vintage turkis lämmittää talven tuiskuissa…Vintage Fur warm winter snowstorm in ...Vintage Päls varm vinter snöstorm i ...Vintage Fur tormenta .http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/01/turkis-lammittaa-talven-tuiskuissafur.htmlTalvella pitää vanhanukon pukeutua lämpimästi , hyvää päivänjatko lukijoilleniAjankohtainen kysymys?

Aiheutaako maahanmuutajien kotouttaminen muutoksia nimipäiväkalentetriin?


Kuvia maailmalta

http://www.loonwatch.com/.../fake-nigerian-christians.../

Muistiin:


Suomea mainostetaan demokratian mallimaana, kokoajan kuitenkin edustuksellista demokratiaa supistetaan ja valta valuu yhä harvempiin käsiin. Tämä saattaa vaikuttaa  haluun osalisttua vaaleihin kun  epävarmuus läpipääsystä lisääntyy. Äänestysprosentikin voi entisestään laskea kun äänestäjä ajattelee että turha äänestää kun aina siellä nuo samat naamat vaan vaikutaa ja näkyy...

http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%25C3%25A4+t%25C3%25A4n%25C3%25A4%25C3%25A4n/1195015066909/artikkeli/kaapiovaltuustot+tulivat+mahdollisiksi.htmlKehitysapu pitää toimittaa kondomeina ja ehkäisypillereinä:

Maapallolla elää tällä hetkellä 7,3 miljardia ihmistä. Väestömäärän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 mennessä 8,5 miljardiin, vuosisadan puoliväliin mennessä 9,7 miljardiin ja vuosisadan loppuun mennessä 11,2 miljardiin ihmiseen.
Afrikan maanosassa asui vuonna 1950 noin 228 miljoonaa ihmistä, nyt hieman yli miljardi. Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Lapsiluku on saatava kestävälle tasolle!


Aika takstista sodankäynti Venäjällä Euroopan talouspakoteita vastaan:

On aika kova juttu jos pääministerin erityisedustaja väittää että Venäjä pommittaa Syyriassa siinä tarkoituksessa että saisi pakolaisvirrat liikkeelle ja sen myötä Euroopan sekaisin. Mutta näinhän ei Pentikäinen tuossa jutussa ihan suoraan sano. Nyt olisi kuitenkin mukava tietää mitä pääministeri asiassa ajattelee Venäjän pyrkimyksistä. Pääministeri Medvedevillä olisi nyt tilaisuus kysyä asiasta kun Sipilä on vierailulla. Että ajatellaanko Suomessa että Venäjän pyrkimyksenä on laittaa Eurooppa sekaisin pommittamalla Syyriaa? - on selvää että ihmissalakuljettajat käyttävät tilannetta hyväksi ja tekevät tiliä ihmisten hädällä. Tilin tekemisen mahdollisuus tietysti vauhdittaa pakolaisten vyöryä kun kuljetusten markkinoinnissa käytetään harhaajohtavia mielikuvia kohdemaiden autuudesta.KELA-taksia saattaa joutua odottammn pitempäänkin
Taksikyydin tilaamisessa on omanlaisensa krumeluurit riippuen siitä mihin kyytiä on tilaamassa vaikkapa Porin laajalla alueella. - Tapio


Puhelu taksikeskukseen saa Porin Noormarkussa asuvan miehen hämilleen. Kyyti oman kylän sisällä ei järjesty Satakunnan aluetaksista. Noormarkku ja…
yle.fi|Henkilöltä Päivi MeritähtiJoillakin on vielä ongelmia tupakin kanssa.  Itse olen siitä eroon päässyt  mutta olen sitä mieltä että ei siitä 1930 luvun kieltolasita mihinkään ollut, kansa joi enemmän kuin koskaan.  Liian tiukka tupakalaki on sama asia.  Parhaiten tupakoinninvähentämiseen vikutetaan verolla.


Jorma Lindqvist pistin blogiini päivityksen aiheesta.
Saapa tosiaan nähdä.
Kokemus laitteesta tulee varmaankin parin viikon käytön myötä. Odotan sen rakenteelta paljon. Toivottavasti en liikoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti