Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Olisikonhan vähän parempaa kesäsäätä luvassa......Skulle det vara lite bättre sommar vädret kommer att bli .........Would it be a bit better summer weather will be like....会是一个好一点的夏季天气将会怎样...........Было бы немного лучше летом погода будет ..........Sarebbe una migliore clima estivo po 'sarà come ..........Wäre es ein bisschen besser Sommer Wetter wird ..... .....Serait-il un meilleur temps d'été de bits sera comme ..........¿Sería un poco mejor clima de verano será como .........Skulle det vara lite bättre sommar vädret kommer att bli ....

Eilen illalla havahduin yhtäkkiä televisoita katsellessa että perskules siellähän on täysikuu.

Täänään asiaa  tarkistaessa selvisi ettei eilen kesäkuun vimeisenä päivän kuu vielä täysi ollut vaan vasta huomenna 2.7. torstaina.   Se tietää sitä että säät voivat vähän parantua kun kuu alkaa supistumaan  ja sen vetovoima pienentyy.  Pääskyset  palvoivat kuuta lentelemällä sen ympärillä  snkkin on varmaan merkki jostain paremmasta.  Kuu etääntyy maapalosta, Maan pyörimisliike hidastuu kuun etääntymisestä johtuen.
Lyhytaikaiseksi taitaa silti jäädä ilo paremmastta kesäsäästtä  kun  seuraava täysikuu on jo perjantaina 31. heinäkuuta.  Torstaina ja perjantain porissa hätyellän helleläpötilaa, mutta tuskin aivan ylitetän  suomessa olevaa + 25 asteen hellerajaa


Lauantaihin asti tämänkertainen lämpimämpi sää tällä kertaa jatkuu, maanantaina porissa ollan taas plus viidentoista asteen tuntumassa.


Elokuussa täysikuu on vasta aivan kuun lopussa 29.8. joten elokuu on ainakin  esdesmennyttä kesäkuuta lämpimämpi , mutta myrskyisämpi, niin luonossa kuin ihmismielessä kun kesälomat useimilla on lopuu ja arki koitaa.  Myrskysäätä puheen ollen, Myllykartanolla Noormarkunjoen ranalla kasvaa ainakin satavuotta vanha koivu jossa on muuten kasvaa mahtava pakurikääpä, eilen huomasin että sehän on melkein kokonaan  halki, seuraava vähän parempi tuulenpuuska sen varmaan halkaisee ja kaataa.
Puolen väliin koivunrunkoa halkeama ulotuu ja vastapuolelta on toinen halkema vastassa.  Kauvan koivu on halki ollut kun sisus on tumma, rako vaan on tänä kesänä kasvanut


Leppäkertuja on ollut tänä keväänä/ alkukesänä  suuhteellisesti enmmän kuin muitä hyönteisiä / ötököitä eilen näin ensimmäsiet koletoisttapiste pirkot Hippodamia tredecimpunctataPistemäärästtä huolimatta kolmetoistapiste pirkot ovat pienempiä kuin kaksi tai seitenpistepirkot


Tämä näytää vähän sylkikuoriaiselta mutta taitaa olla ahmaspistiäisten Ichneumoninae-alaheimosta


Tällä harsosiipisellä ei vielä ole nimeä, saa kometoida jos tietää


kun Hilkka Virtasen taidenäyttely päättyi eilen  Myllykartanolla niin  tänää avataan uusi taide näyttely Myllykosken havumajalla "urbaania bylsiä  "Myllykoskessa on esillä myös tilataideteos "risa kuin kreikan talous"

Jollei kaukana heinälato romantiikasta oleva taidenäyttely sytytä niin voi kuitenkin ihailla kaunista Myllykosken maisemaa. "urbaania bylsiä" taidenäytelyyn on vapaa pääsy


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni, tänään ehtii tekemään paljon kun karkaussekuntti pidentää tänään päivää. Tänään  on Suomessa yhden sekunnin verran tätä päivää pidempi. Syynä on se, että Maan pyörimisliikkeen hidastumisen vuoksi kelloihin täytyy lisätä yksi sekunti. Ensimmäisen kerran karkaussekunti lisättiin vuonna 1972. Kaikkiaan aikaa on sen jälkeen lisätty 25 sekunnin verran.


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/788738/Karkaussekunti+tekee+huomisesta+sekunnin+tata+paivaa+pidemman


Toivottavasti Kreikkalaiset ymmärtävät sunnuntaina äänestää Ei velkaehdoille sillä: Ei äänestäminen kannataa, varakaat europaalaiset ryntää  euroa halvemman drakma maahan lomailemaan ja pian hotellit on ylipuukattuja siitä alkaa uusi nousu kreikalle, saattaapa joku tehdaskin sinne siiryä kun halvempi työvoima on lähempänä kuin aasiassa.  Suomen halituksen kanataa ostaa pitkäaikaistyöttömille lentolippu Atenaan siellä eläsisi  työmarkinatuella ruhtinaalisesti, Ja jos suomesta töitä löytyy niin eihän sieltä ole päivänkään matkaa takasin suomen työmarkkinoille. Samon eläkeläisten kannattasi muutta kreikaan, siellä on paljon kauniita rantoja jossa eläkepäivät kuluisivat rattoisasti ja halvalla.


Luulisi Sipilää harmitavan kun ei näytäkään suomen kilpailukyvyllä olevan mitään vikaa kun Turun telakka sai taas nykyisellä kustannustasolla uuden tilauksen.  Jos valtiolla menee huonosti huonon johtamiskyvyn vuoksi niin miksi kansaa rankasitaan ja huononnetaan elintasoa.?  Myyntimiseten koulustusta pitää suomesa parantaa ja otaa vaikka Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer  konsultiksi valtion firmojen  myyntimiehille opettamaan mitenkä kauppoja tehdään.

Turun telakalle jälleen uusi tilaus - Mein Schiff -laivoja kaksi lisää

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/298440-turun-telakalle-jalleen-uusi-tilaus-mein-schiff-laivoja-kaksi-lisaa

Kokemäellä on mitattu koko Suomen kesän lämpöennätys, 27 astetta, neljän aikaan iltapäivällä. Ja huomenna voi olla vielä lämpimämpää. -Antti


Perintöoikeuteen pitää saada muutos, pitäisi olla oikeus olla vastaanottamatta perintöään, ilma että se siirtyy tulevien sukupolvien riesaksi:

Kaikkiaan 164 kunnan arvioidaan nostavan ensi vuonna vapaa-ajan kiinteistöjen veroa. Kuntien alueella sijaitsee noin 300 000 kesämökkiä.
taloussanomat.fi  • Kipa Koskela Herranjestas!!! Samaa mieltä olen kuin sinäkin Teuvo. Perintöverot ovat ihan - en sanokaan mistä frownhymiö


    Teuvo Vehkalahti ei se perintövero mulla suuri ollut mutta nytkin on kiinteistöveroa maksussa 70 euroa mökistä jota ei käytetä. Velipoika ei suostu lunastamaan mun puolikasta. Toi parivikkoa sitten taas kinteistöverolapun maketavaksi, annoin mökin avaimet muttei tainnut taaskaan vinkistä ymärtää...  • Jorma Lindqvist tuossa on kysymys kesämökkien kiinteistöverosta, jonka korotus on lopulta mökkikunnan päätettävissä.


    Teuvo Vehkalahti Kyllä kysymymys on suurempi kuin kesämökkin kiinteistövero, oletan etten ole ainoa joka on tahtomataan kiinteistöveroa perinyt.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti