Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Olipa / on vaihteleva sää porissa....Whether it / is changeable weather Pori ....Oavsett om det / är föränderligt väder Pori....无论是/是多变的天气波里.........Будь то / изменчива погода Пори .........Che si tratti di / è tempo variabile Pori .... .....Que ce / est une météo changeante Pori .........Ya sea / es clima cambiante Pori ....

Koko päivän eilen odottelin että ukkonen saapuisi Noormarkuun / poriin jotta olisi vähänn saanut vaihtelua tähän harmaaseen arkeen.   Yhden kerran ukkonen porissa päivän aikana jyrähti, korva kuuli muttei silmä nähny.  Muualla suomessa oli kuitenkin Ilmatieteen laitos kirjannut torstai päivän aikana 2 400 salamaa.  Olisi siitä nyt muutaman pitänyt poriinkin riittävän.

Päiväkävelylle lähähdetyäni  sää oli oikeastaan ihan kelpo.  Sininen, vanha taivaskin näkyi, jostain kuitenkin alkoi hentoja vesipisaroita satamaan.


Jatkoin kuitenkin rohkeasti matkaani ennakosuunitelman mukaan eikä tihkusateesta sitten oikeaa vesisadetta tulutkaan.   Sorsaemo oli tuonut poikasensa esiinMylykartanon rantapusikon suojaan emo poikasiaan ohjasi


 Emo takkailee onko turvallinen reitti


Rohkeasti eteenpäin avoimin ja uteliain mielin


Sorsa emo otti paikansa kärjestä ja lähti ohjaamaan poikasjoukkoaan kohti Makkarakoskea.  Viisi poikasta sorsaemolla oli


Näin vaan lähiluonto antaa luontokokokemuksia, ei tarvitse maailaman ääriin lähteä niitä hakemaan.  Tämä sorsien kohtaaminen on minulle paljon arvokaampi asia kuin se että lähtisin Kuusamoon piilokojuun karhuja valokuvaan.  Sielllä on kaikki valmisteltu valmiiksi eikä valokuvaajan tarvise kuin odotella että karhut tulevat erämatkailuyrittäjän valmistelemiin kuvauspaikkoihin. Jos karhuja haluaa valokuvata niin yhtä hyvin voi käydä Ähtärin eläinpuistossa niitä katsomassa.


Sorsat tuli valokuvattua ja juuri ja juuri ehdin Myllykoksen huvimajaan  kun vähän parempi sadekuuro saapui.  Puolisentuntia sain huvimajassa sadettapitämään.  Itse en ole sokerista tehty, mutta kun kamera on paikattu jeesusteipillä niin se ei varmaan ihan näin runsaasta vesikuurosta olisi hyvää tykännyt.


Sadekuuron loputtua pitikin sitten jo lähteä kotiin suorinta tietä ennenkuin vaimo alkoi perään soittelmaan.  Kuivana kotiin pääsin mutta ,kahvikupillisen kotona ehdin juoda kun taas saapui uusi reipas sadekuuro
Vielä illalla heräsi toivo siitä että josko se ukkonen saapuisi kun taivas synkkeni, ulvilan suunnasta musta pilvi nousiLasilan sunnassa oli myös synkät pilvet.


Haukijärvellä olenkin kaikein parhaat ukkoset  nuorena kokenut.  Kalliosaaren pohjoispuolella on korkea kivikkoinen mäki ja sinne viimevuosituhannen ukkoset iskivät.  Kerrankin  tuli ukonilmalla asiaa puuseehen, samalla kun sain housut nilkkoihin niin jyrähti jo ennkuin slama välähti.  Siitä se varmaan salama meni puuseen katon yli takana olevaan kivikkoon.  Ei tarvinnut asialla kauvaa istua..
Nyttemmin olen oikein odaottanut että slama iskisi Kalloisaareen ja poltaisi ongelma kesämökin, siinä on sentään hyvä palovakuutus.  Viime kesänä oli jo liki kun  400m pähään vastarannalle salama isiki, palokunakin kävi paikalla.

Kotona parvekeella jättipalsami houkutelee hyönteisä melkein yhtä hyvin kuin vapaassa luonnossaEilen sen lehdellä huolasi punasilmäinen vihreä harsokorento.  Tällaissestta ötökästtä on minulla julistkokoinen kuva eteisen seinällä kehyksissä.  Se on otettu Nikon D 1 kameralla ja Markku  sen minulle tulosti ja kehysti.  Siinä vihreä harsokorento on kaarevalla ruohonlehdellä jossa valo leikkii ja tausta on tummanvihreä.  Jättipalsamin lehdellä täsä varmaan saisi  kivanmkuvan kun sen lehden reunat on punaiset , vähän eri asentoon pitäsi harsokorento saada houkuteltua
Pölyttäjistä ei töitä muut tehneet kuin rotevat kimalaiset


Televisio uutiset kertoi että lihavat voivat olla teveempiä kuin laihat, ei kimalaisenkaan pitäsi noin pienillä siivillä kykenevän lentämään..

Suomesta on löydettu 30 kimalaislajia  ja maailmalta 249 lajia.  Ahkerasti on tämä Kartanokimalainen töitä tehnyt kun on pienisttä kuista saanut takajalkojensa siitepölyvasut melkein täyteen.


http://www.forestum.fi/Palvelut/KIMALAISET/tabid/2334/Default.aspx


Naapuriin tehdään uutta aitaa tontin ympärille, työn suoritaa Aitaurakointi Mikko Grönstrand  http://www.aitaurakointi.fi/  Aitaurakointi Mikko Grönstrand valmistaa, toimittaa ja asentaa korkealaatuiset aluesuojausratkaisut asiakkailleen. Päätuotteita ovat monenlaiset aidat ja portit, joilla saat näyttävää ja turvallista aluesuojausta sekä ohjaat ja rajoitat liikennettä kohdealueella. Tarjoamme aluesuojauksen suunnittelua ja toteutusta sekä tarvittaessa myös huoltoa.


Työkone Bobcat Mustang 2054


Tänään perjantina 10.7. 2015 ei taida sää aivan yhtä vaiherikas ola kuin eilen, yhtenäisemmät sateet saapuvat poriin tänään puoliltapäivin.  Lauantaina on välipäivä sateissa.


Titanik TV-saraja päättyi viime perjantaina, tilalle tulee Nuori James Herriot eläinlääkäri opiskelija  (Young James Herriot)  Ei tämäkään huono sarja ole mutta kun se tuli viimekesänä  melkein tähän samaan aikaan niin se on liian hyvässä musitssa, olisi yle saanut jotain muuta kesä perjantaina esittää vaikkapa Mennään Bussilla (On The Buses) se olisi tähän mailmanaikaan tarpeeksi kevytää.

Suomi Areenalle ja pori jazz 2015 tpahtumaan saapuvien kannattaa varautua rankoihinkin sadekuuroihin porissa viikon 29 aikana

Jazz  vieraan kannattaa ottaa mallia  Johnny-Kai Forssellistta keltainen sadetakki ja baanalle
Johnny-Kai Forssell  Rasmus Forssell kuva


Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni

Outi Heiskanen Kiitos Teuvo! Upean matkan sain taas kauttasi Suomen luontoon. Hienoja kuvia olet saanut vangittua ja tekstiin Ja tosiaan kauas ei tarvitse mennä, jos osaa pitää silmät avonna luonnon edessä. 


puhelin numero 358444347311  testosterooni terveys kauppias täti
Pitkän ajan ennuste: Ei tule kesää

Pitkän ajan lämpötilaennusteet eivät lupaa helpotusta lämpöä kaipaaville.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti