Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 8. toukokuuta 2015

Pihlavanlahden rannalla Isokatavassa......Pihlavan stranden Isokatava ......Pihlavan bay beach Isokatava

Monen kehoituksen jälkeen sain vihdoin Markun  lähtemään ammattityön vaatimalle valokuvausreisulle.  Taidemaalari Markku Mäkelä on maaliskuisen talvinäyttelyn jälkeen ollut ammattityöstä lomalla jo melkein kaksikuukauta.   Puutarhan uudistaminen on vienyt kaiken innostuksen uusien maalausten tekoon.   Eilen vihdoin kävimme Meri-Porissa Pihlavanlahden rannalla Isokatavassa joka on porin 74. kaupunginosa.Se sijaitsee Meri-Porissa, lännempänä olevan Tahkoluodon ja idempänä olevan Vähäkatavan välissä .   Merenrannalta Markku oli saanut tilaustyön.

Noormarkusta lähtiessä oli pilvinen sää ja vähän arvellutti että tuleeko hukkareisuu ja se vielä vahvistui kun Pohjoisensatamatien  Oodeen sillan maisemissa tuli aika reipas sadekuuro


Pohoisellasatamatiellä pyöräillään paljon, aika kapeata pientareet siellä on


Kalamiehiä  oli pohoisensatamatien silltojen kupeessa ongella.


Markku kuvaili kuvaluonnoksia kalastajatilan rakennuksita ja ympäristöstä asiakaan tilamaan maalauksen pohjaksi.   Minulla oli matkasaa lintuputki kun kerran pitkästä aikaa merenrannalle pääsin. aivan turhan se olkapäitä rasittanut.  Tukkakokselo pariskunta pihlavanlahdella uiskentili sopuisasti, kivellä tiiraa tiiraTukkakoskelo (Mergus serrator) on silkkiuikun muotoinen pörröpäinen vesilintu. Sen vanha kansanomainen nimi oli pikkukoskelo.   Tukkakoskelolla on hapsottava pään höyhenpeite ja pitkä punainen nokka. Koiraan pää on mustanvihreä, naaraan ruosteenruskea. Koiraan kaula on valkea, rinta ruosteenruskea, selkä musta ja vatsapuoli vaalea. Naaraan vartalo on harmaa.Pesäkin näyttäisi olevan valmis vaikka tukkakoskelot ovat aika myöhäsiä munioita, toukokuun lopulla, kesäkuun alussa ne yleensä pesii.Aika väsää vesilinnut pihlavanlahdella oli, aiemmin keväällä joutsenia oli kuulemma ollut useampikin pari.  Tukkakoskeloiden lisäksi tiira pariksunta uuteli lahden yllä


Tiira liitä siivet vaakatasossa, taustalla RääsykariTahkoluodosta kulkee voimalinja pihlavanlahden yli ja masiivisia teräksisiä sähkötoöppia on mökkitonteilla, mahtaako mökkiläinen saada ilmaisen sähkön haitasta?  Tuulella on varmaan aika humina sähkölangoissa.


Pihlavanlahdella ja Isokatavassa on muinoin ollut paljon asukkaita ja toimintaa, nyttemmin vanhat kalastustilat ovat muuttuneet kesämökeiksi.  Rantoja kun pääsisi emnemmänkin  kiertämään niin varmaan löytyis paljon valokuvauskohteita entisettä elämästä.   Yämäkään moottorivene ei varmaankaan ole ajamalla tuohon karikolle ajettu.


Monen sadankilon ankkurit ovat muistona pihlavanlahdella liikkuneista proomuista


Saapa nähdä minne seuraavaksi Markun tie vie tilausaiheita valokuvaamaan, hänen mukanaan olen viimekesänäkin muutamassa kivassa paikassa päässyt käymään joissa en muuten olisi tullut käytyä, tavannut kivoja ja mukavia ihhmisiä.


Tilaustyöt

Tilaustöiden osuus tuotannossani on noin 30% ja määrä on jatkuvasti kasvussa. Yleisin aihe
joka halutaan maalauttaa on rakas kotitalo pihapiireineen josta on aikoinaan lähdetty maailmalle.
Myös vapaa-ajan asunnot järvimaisemineen ja muut rakkaat tunteita herättävät maisemat ovat
aiheita joita halutaan tallentaa tauluiksi kankaalle, muistoksi itselle ja jälkipolville.
Muotokuvat ja erilaiset asetelmat ovat myös suosittuja tilausaiheita.

Jos sinulla on mielessäsi joku erityinen maisema tai vaikkapa se rakas kotitalo pihapiireineen ja
haluaisit saada näistä tunnelmallisen öljyvärimaalauksen seinällesi, ota yhteyttä niin katso-
taan mikä vuodenaika on paras juuri sinun maisemasi maalaamiseen. Samalla voimme
sopia maalauksen koon ja hinnan, voit myös halutessasi seurata maalauksen edistymistä.


Hinta-arvion saat nopeasti kun otat yhteyttä, voit vaikka soittaa  0500 722832,
tai jos sinulla on esim. valokuvia aiheesta voit lähettää niitä postitse
 os. Markku Mäkelä, Rasinojantie 9, 29600 Noormarkku

tai sähköpostilla email:
taidemaalari@taidemaalari.nethttp://www.taidemaalari.net/tilaustyot.html


klo 13.10 alkaa TV 1 Kalle Kustaa Korkin seikkailut. Josku 1970 luvun alkupuolella Kalle Kustaa Korkki seikkailli Pekka lippsen kanssa radio kuunnelma sarjassa, sitä oli kiva kuunella kesällä Haukijärvellä veneessä jonkin saaren kupeessa aurinkoa ottaessaTänään käytiin Teuvon kanssa pitkästä aikaa merellä, otin kuvaluonnoksia asiakkaan tilaustyöhön.Älä hävitä kaikkea vanhaa !! Toki uutta ja erikoistakin kannattaa kokeilla.

Etsintäkuulutus: missä kasvaa vanhoja raparpereja ja sipulikukkia? Tiedote Maaseutu Maatalous 09.04.2015 Luonnonvarakeskus kerää tietoja vanhoista paikallisista puutarhakasveista. Nyt kiikarissa ovat koristekasvit ja etenkin sipulikukat. Lisäksi kaivataan vanhoja, punamaltoisia raparpereja. Ajankoht…
luke.fi

http://www.luke.fi/tiedote/etsintakuulutus-missa-kasvaa-vanhoja-raparpereja-ja-sipulikukkia/Satamaidon tuotanto on toistaiseksi poikki bakteeriongelmien vuoksi. Syytä ongelmiin ei vielä varmuudella tiedetä.


Osa Satamaidon tuotteista ei välttämättä säily viimeiseen myyntipäivää saakka, ja osuuskunta vetää ne pois markkinoilta. Kyse on tuotteista, joiden pakkauspäivä on 7.5. tai parasta ennen päiväys 27.5.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194979119722/artikkeli/satamaito+vetaa+pois+osan+tuotteista+tarkista+nama+paivamaarat+.html


Satamaidon tuotteissa enterobakteereja. -Antti


Satamaito on vetänyt pois myynnistä kaikki torstaina 7.5. tuotetut maitoerät. Syynä on kohonnut bakteeripitoisuus.
yle.fi|Henkilöltä Antti Laakso
Kesä ja jazz tulevat taas, mutta jazzkirja on jo täällä !
Pori Jazz 50 vuotta -juhlakirja seuraa jazzien kasvutarinaa rukouslauantain kotikutoisista jameista Suomen suurimmaksi ja suosituimmaksi megafestivaaliksi! Osta omasi kirjakaupoista tai Satakunnan Kansan asiakaspalvelusta Pohjoisranta 11 E, 28100 Pori.
https://www.facebook.com/pages/Pori-Jazz-50-vuotta-juhlakirja/333771393458580Näin mennään seuraavat  neljä vuotta Sipilän johtama hallitus ei tunnista köyhän asemaa suomessa sen paremmin kuin 1990 luvun alun  Esko Ahon halitus jollin kepulaisilekkaan ei enää lapset tuoneet leipää pöytään  ja päätetiin poistaa lapsivähennys verotuksestta.
Suomalainen: miksi et erottuisi tavallisesta kansasta? Velipuolikuun tietoisku antaa huutia harmaalle tasa-arvoisuudelle ja sosiaaliselle yhteishyvälle.
yle.fi|Henkilöltä Jukka Lindfors

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/03/28/velipuolikuu-ala-porvariksi
Sipilä, Soini, Stubb, Rehn, Tiilikainen, Saarikko, Kalmari, Toivakka, Grahn-Laasonen, Mattila, Mäntylä, Orpo.
Ministerispekulaatiot käyntiin! Tänään alkavat hallitusneuvottelut Smolnassa. HS laati veikkauksen Sipilän tulevasta hallituskokoonpanosta.


Hallitusneuvottelut käynnistyvät tänään kello 13 valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Juha Sipilä (kesk) alkaa muodostaa hallitusta...
hs.fi

Hyvä Suomi! Slovenia kyykkyyn.............ja köyhät! Upouuden porvarihallituksen toimesta!


Minulla on näkökyky parantun, pystyn katselemaan TV:tä ilman silmälaseja mutten kameran näyttöä ilman silmälaseja, normaali ikänäkö siis.  Teuvo
Nykyaikainen diabeteksen hoito on juuri sitä "tiukkaa verensokerikontrollia" jonka tässä tutkimuksessa todetaan vähentäneen silmäongelmia yli 20 vuotta tutkimusjakson jälkeenkin. Tutkimus vahvistaa sitä näkemystä, että diabeteksen hyvä hoito on tärkeää heti alusta alkaen - myös tyypin 2 diabeteksessa, vaikka uutisesta ei ilmenekään oliko tutkimusryhmässä mukana tyypin 2 diabeetikoita. -Johanna

NEJM -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin tiukan verensokerikontrollin vaikutusta...
potilaanlaakarilehti.fi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti