Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 19. toukokuuta 2015

Pian kukki Kaukon kirsikkapuu....Snart blommande körsbärsträd Kauko ....Soon flowering cherry tree Kauko....不久,樱花树考科...... .Вскоре цветущей вишни Кауко .......Presto in fiore di ciliegio Kauko .........Bald blühenden Kirschbaum Kauko ...........Bientôt la floraison du cerisier Kauko ........Pronto la floración del cerezo Kauko ....

Reilu kaksi ja puolivikkoa ollan porissa / Noormarkussa  jäljessä Turkua kevään etenemisessä.  Turussta ensimmäsiet kirsikkapuun kukut levsi netiin  jo vappuna.   Kävelen miltei päivittäi finpyyntietä Kaapelin ohi ja tarkailen Kaukon kirsakkapuiden kehitystä ja vihdoin eilen 18.5  niissä oli isot nuput.

Noormarkunjoen Myllykoskelta Turkuun Aurajoen ranalle on matkaa 150 kilometriä ja siinä jäädään lähes kolmeviikkoa jälkeen kevään edistymisessä  mikäli kirsikkapuijhin on uskominen.


Uutiset Turusta | Aamuset | Kukkivat kirsikkapuut nyt ...

www.aamuset.fi/naista.../kukkivat-kirsikkapuut-nyt-parhaimmillaan
7.5.2014 - Kirsikkapuut kukkivat parhaillaan Turussa monin paikoin. Turun ... Kaupunki |17.05.2015 9:00 (päivitetty: 18.05.2015 8:05). –Tyylini vaihtelee ...


Tällävikkoa Noormarkussa varmaan kirsikkapuunkukat avautu kun on luvassa vähän lämimämpiä päiviä, tänään  jo voidaan päästä porissa  plus viitentoistta asteeseen.  Öisinkään ei lämpötilan pitäisi laskea alle viiden asteen.  Eilen maanataina oli sadekuuroja ja paikoin oikeastaan oiken kaunist.  Päiviteelin Myllyjosken huvimajassa Ollin kanssa säitä ja samaan aikaan pieniä sadekuuroja  lipui yöitsemme ja samaan aikaan paistoi aurinko.  Vähän sadekuuro näkyy Noormarkunjoen pinnalla valokuvassa.  Sen verran koleaa oli ettei rantasipejä kuulunut, taitavat silti jio olla hautomassa muniaan.


Montaa uutta valokuvaa en edlisen päivityksen jäkeen ole otannut.  Voimavarat ei tahdo riittää kun olen yksin vastuussa tämän blogin päivityksitä eikä tuuraajaa ole.   Pihalla kuitenkin olen koettanut joka päivä käydä nälkää hakemassa.

Pölyttäjä ei ole paljon näkynyt, ne tarvisevat kuivan sään ja mielelään + 15 asteen lämpötilan ennenkuin ne toimertuvat kukkia ja metsämarjoja pölyttämään.  Facessak on näkynyt mustikankukkia, minä en ole niitä toimertunut lähteä niitä kuvailemaan. Olen vaan odotellut jospa voikukat houkuttaisi pölyttäjiä aterialle ja valokuvattavaksi.   Siivekäiden ötököiden lisäksi muurahaiset tekevä suuren työn kukkien pölyttämisessä.

Muurahainen voikukalla


Sunnuntaina 17.5. näin  takapihalla Pikkukultasiipi (Lycaena phlaeas)  perhosen


Kovin oli sekin kohmeessa kun hätytin sitä vähän asentoa vaihtamaan niin  se käänsi vain kylkeä
Lutoseuraamisen lisäksi olen ihmetellyt kuinka huonosti pori yh asunnot hoitaa vuokrakerrostalojaan.  Olen ollut Noorsaton puheenjohtaja Noormarkun olessa itsenäinen eikä silloin olisi annettu ulkoasun olla näin rivo.  Jälkeen rakennetut hisikuilut ovar ruokotomassa kunossa.  Porin kaupugissa on aika  outo johtamistapa, vuokrakerrostalon ulkonäköön ei kukaan kiinitä huomiota mutta parkkipirkot käyvät joka kuukausi laputtamassa väärin pysäköityjä autoja Noormarkussa.


Viime viikolla tv:n kultuuriuutisissa tuli että helsinkiläiset haluaisva elävöitää kaupunki kuvaa graffitein.  Noorasatto kaipaisi ehostusta ja siinä olisi joilekin graffitti-maalareille oiva työmaa.  Pori sai ensimmäisen julkisuutta saanee  graffitin  Asunto oy Porin Antinkatu 13:n päätyseinään vuonna 2012.  Kyllä niitä lisääkin mahtuisi Porin kaupungin taidekokoelmiinTeuvon kuvat -Teuvo images: Puolasta piti tämäkin Graffiti ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2012/.../puolasta-piti-tamakin-graffiti-poriin.h...
16.5.2012 - Puolasta piti tämäkin Graffiti Poriin tilata.Poland had to be ordered this one Graffiti in Pori.Polonia tuvo que pedir el Graffiti uno en Pori.


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/05/puolasta-piti-tamakin-graffiti-poriin.htmlEvät kaikki mehiläiset ole sukuputton kuoleen, yksittäisi medenkerääjiä on jo tänä keväänä näkynyt, mutta montaa niitä ei olehttp://www.hyonteismaailma.fi/nain-erotat-ampiaisen-mehilaisen-ja-kimalaisen/


Tarhamehiläinen työntouhussaRauhallista on ollut kylillä luonnon kehityminen, valmismaailma kyllä vihertää, mutta mikäään uusi ei tahdo juurtua kasvimaalle.  Kovin oli raukea kissakin jonka tapasin


Toisilla kesä ei ala sitten millään ja toisilla kesä on jo ohi, ainakin jos mittarina pidetään suvun jatkamista.  Leskenlehden kukat ovat kukkimisensa lopetaneet ja siemenet ovat valmiit lähtemään tuulten mukana uusiin kavupaikkoihin.
Alkukesän ensimmäisen leppäkertun näin


Odottelin että se olisi lähtenyt lentoon mutta se vain käveli ylös alas ruohonkortta, taitaa olla seitsenpistte pirkkoSitä ihmettelen, miksi Noormarkun S-mareket sallii sen että  ostoskärryjä käytetään dykaamiseen.  Juuri pariviikkoa sitten ostoskärryt pestiin.Säävalokuvaakan ei tarvitsisi joka päivä uutta ottaa kun ei suurta edistystä ole tapahtunut, lisäisi vanhaan kuvaan vaan uuden lämpötilan.  Tämä kuva on nyt kuitenkin tältä amuulta 19.5.2015 lämpötila on puolikymmeneltä (klo am10.30)  + 7.3 astetta

Porin Perusturvan kesäsulku: Nämä terveysasemat lyövät ovensa säppiin kesällä


Lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot keskitetään kesäajaksi Itä-Porin, Pohjois-Porin, Keski-Porin, Pihlavan, Ulvilan ja Lavian terveysasemille. Muut terveysasemat eli Länsi-Pori, Reposaari, Merikarvia ja Ahlainen ovat suljettuina 9.6.–31.7., Kullaa 22.6.–23.8.


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194981307109/artikkeli/perusturvan+kesasulku+nama+terveysasemat+lyovat+ovensa+sappiin+kesalla.htmlKuinkahan monelle uudelle yliopilaalle 26 987:ta  hyväksytyn kokeen suoritaneelle on todellista hyötyä elämäntaipaleella yloppilaslakista?


https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/stat/FT2015KT3001.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti