Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 5. toukokuuta 2015

Aivan mahtava idea ja innovaatio.....Bara en fantastisk idé och innovation .....Just an awesome idea and innovation......只是一个想法真棒和创新...........Просто потрясающе идея и инновации ..........Solo un'idea impressionante e innovazione ..........Nur eine wunderbare Idee und Innovation ..... ......Juste une idée géniale et l'innovation .........Es sólo una idea y la innovación increíble .....

Kävin eilen Markun  kanssa  Länsiporin Prismassa täydentämässä ruokatarvikkeita.  Markku ostaa prismasta aina monen viikon vissyvedet ja muutakin tarpeellista.  Ostoskärryistä tulee painavat halita kun pelkkää vettäkin on 27 kiloa, oluista puhumattakaan.


Markun tuskailu ostoskärryä työntäessä katsellessa minulle syntyi aivan mahtava idea.  Suomessa väki vanhenee  ja markettien käyävät pitenee.  Nyt olisi jolekkin pelle-pelottomalle nikarille mahtava idea tehdä protyyppi sähköavusteiseta ostoskärrystä / ostosvaunut.  Pienet sähkömoottorit kärryn / vaunun pyöriin, käännökset  hoidetaisiin peukalonapeilla halutuun suuntaan.  Paremissa malleissa olisi  navikaattori johon johon ohjelmoitu marketin pohjakaava , jos haluaa camping makkaraa niin voisi ruutuun näpytellä että mista makkara löytyy niin ostoskärry lähtisi itse liikeelle ja opastaisi asiakkaan makkaratiskille.  Makkarapaketeissa niin kuin muissakin kaupantuotteissa on jo viivakoodi järjestelmä niin ostoskärry osaisi pysähtyä  oikealle kohdalle missä haluttu tuote on.  Yksinkertaisimmillaan ostoskärryn navikaattori toimisi yksinkertaisilla painonapeilla missä olisi tuoteryhmän kuva.  Kaupan punnitusjärjestelmää voisi varmaan jotenkin hyödyntää.  Olisi näistä varmaan lapsiperheilekkin iloa kun he ostavat kukkurakäryllisä ruokaa viikonlopuksi.

Itse ostoskärryn varustaminen sähkömootoreilla on varmaan yksinkertainen juttu mutta ostoskärryen säilytypaikaan pitäisi saada sellainen akkujen latausjärjestelmä joka ei tarvisisi asiakaalta mitään erityistoimia ostoskärryn parkeerauksessa.

Päivitys 20.5. 2015 Idea kehitelty lisää, ostoskärryn saisi käyttöönsä kun lykkäisi työntöaisassa olevaan kortinlukijaan kauppaketjun maksukortin.  Ostoskärryn laidoissa olisi viivakoodinlukija, tai sitten kehitetään muunlainen  tunnistin  joka lukee ostoskärryyn laitettavan ostoksen ja hinnan.  Tieto siirtyisi  maksukortinlukijaan ja kun kaupasta postuttaan painaetann lukijan OK nappia  ja kortinlukija tulostaa maksukuitin.  Normaalit kassa linjat voitaisiin postaa eikä marketissa tarviaisi kassahenkilökuntaa vain roudareita tavaraa kuljettamaan varastoista hyllyihin  ja turvamiehiä monitooreja tarkkailemaan.

Tämä aivan mahtava idea on vapaasti käytettäväksi ja tekesin innovaatiotuki luulisi olevan selvä juttu.

Lähetin tuonne linkin:

OVH Cart Oy - Ostosvaunut

www.ostosvaunuhuolto.fi/ostosvaunut
ja oheistuotteita kaupoille ja hotelleille. Kaupan tuotteet » Ostosvaunut · Arcadie ostosvaunu · BXM ostosvaunu · Cadergo ostosvaunut · Compact ostosvaunu ...


Tekesin rahoitus yrityksille | Tekes

www.tekes.fi/rahoitus/rahoitusta-yritysten-kehitysprojekteihin/
Rahoitamme yritysten kehitysprojekteja, joilla tavoitellaan kasvua ja liiketoiminnan uudistamista. ... Kehitä tai uudista tuotteita, palveluja ja liiketoimintamallia.

Melkein  ilmaista rahaa tyrkytetään eikä montaakaan tunnu kiinnostavan. hallitustunnustelija keskustan Pj. Sipilä halua yhteiskuntasopimuksessa kahden ja puolen viikon työajanpidennystä? Sillä ei maalikon mielestä kuitenkaan työllisten määrää lisätä vaan työttömyys pahenee kun työlliset painaa entistä pitempää päivää, niin pakko olisi keskisä jotain tekemisttäkin.


Mika Etelämäki : Jeps. Itselläni on pikkuisen samanlaista innovointia ollut mielessä. Tosin ilman moottoria. Kauppiaame tilasi "tukkumallisia" ostoskärryjä elikkä häkki korkealla ja alhaalla rutkasti tilaa. Olen etsiskellyt niihin sopivia pyöriä, ehkä vanhoista pyörätuoleista, rollaatoreista tai mikä tahansa, joka ohjautuu ja kulkee normikauppakärryä paremmin.
Kääntyvät takapyörät olisivat paras kärryjen ohjaustapa, mutta meille pitää saada isot pyörät taakse, koska talossamme ei vielä ole hissiä.
Pidetäänpä asian tiimilta yhteyttä. Ainakin oman innovaationi saa toteuttaa ilman lupaa, kunhan saan prototyypin itselle
Poika 11v kuluttaa paljon polkupyörän takarenkaita kun pitää keulia ja peräpäätä luistataa jarruttamalla asfaltilla.  Nyt taas kankaat näkyy pojan takapyörässä ja pitäsi päälirengas vaihtaa.  Prismassa oli tarjouksessa nastallinen talvirenga , 20 euroa se maksoi kun normaalit kesärenkaat  olivat halvimmilaan 25 euro.  Renkaita hypistellessä totesin että talvirengas on muutenkin vankempaa tekoa kuin halvat kesärenkaat.  Niimpä ostin pojan polkupyörään  nastarenkaan.  Oletus on että se kestää paremmin asfaltilla lusana jarruttelua ja liiraamista
Vt 23:lle  välille Söörmarkku - Noormarkku oli joku ripotellut kiviä tielle, tällä kertaa saabin tuulilasi pysi vielä ehjänä. Tarkaan kun kuvaa katsoo kivet näkee asgfaltinpinalla.   Kesäkelillä ei taida kukaan käydä teiden kuntoa tarkastamassa.  Pitäsi olla joku puhelinumero mihen voisi soittaa tällaisista vaaran paikoistaMarkun kasvihuoen projektit jatkku,  Porin promicasta ostetiin kasvihuoneen pohja vaneria, se herätti keskutelua  facessa


Erkki Laine Ai, ai fenolilla liimattuja levyjä

Markku Mäkelä Mitä Erkki on fenoli?

Erkki Laine Säänkestävää ja keitonkestävää liimaa joka on myrkyllistä , sisältää mm. formaldehydiä , fenoli on hartsi jota on käytetty paljonkin aikaisemmin sähkölaitteissa mutta esim. palaessaan siitä vapautuu myrkyllisiä kaasuja . Ulkokäyttöön tosi kestävää " filmiliimattua" . Nimi tulee liimakalvojen käytöstä valmistuksessa . Ei liukene veteen.  Joo ei siinä mitään ongelmaa , sitten vasta jos työstää tai polttaa , en polttas saunassa, grillis tai savustuspöntössä yms.


Markku Mäkelä Mitäs Erkki olet mieltä kun suunnittelen näistä tuohon minikasvihuoneeseeni pohjia, erittyykö siitä nyt sitten näitä myrkkyjä yrteille.

Ilpo Lehto Ei varmasti erity Markku.Mutta katso jos työstät sitä kestääkö sahasi terä sen sahaamista??Kovapalaterä ainakin täytyy olla.  Eihän sitä nykyään saisi myydä jos siitä jotakin erittyisi.Kyllä EU valvoo. Ne siellä Promicassa sahaavat maksua vastaan muotoonsa. Purutkin jäävät sinne

Erkki Laine Rf- liimat on ns. rakenneliimoja kotka on tarkoitettu nimensä mukaan rakenteisiin e. liimapalkit , pylväät ,peräkärtyjen pohjat yms. ei esim. elintarvikkeiden yhteyteen ja on kuivuttuaan liukenematon veteen ja moniin liuottimiin . Terät tulstyy 100 varmasti oli kovapala tai timantti . Kannattaa käyttää sahauspalvelua kun niissä ylernsä on asianmukaiset pölynpoistot .


Juha Hjulgren ·
Just just. Kannattaa käyttää sahauspalvelua jos sahauspalvelu on saatavissa. Muuten ei ole mittään merkitystä, ei noita ketjusahalla sahata. Samoilla vehkeillä sahataan kaikki muukin ihan sujuvasti, alumiinista ratakiskoon. Ja kaikki vaneriliimat on nykyään aika lailla samaa tavaraa, oli kyseessä sitten filmivaneri tai normivaneri. Puriste pinnassa onkin sitten astetta kovempaa. Epi-liimoja jotka on kaksikomponenttisia uretaani/epoksipohjaisia aineita.  http://www.kiilto.com/.../Kestokol%2094%20EPI-liima.pdf  nuo kiellettiin jo toistkymmentä vuotta sitten siinä samassa kun kiellettiin ratapölkyt ja puhelinpylväätkin.Markku Mäkelä Saakeli sentään kun harmittaa nämä myrkyt, tein tuohon noin hienon sokkelinkin, ei käy nyt kuin pihakukille. Seuraavaan rakennan pohjan ja sokkelin lasista niin ei erity myrkkyjä, hintaa vaan tulee niin paljon ettei näitä sen jälkeen pysty ostamaan kuin Saudit, eivätkä he kasvihuoneita tarvitse. No tuotekehittely jatkuu.On sitä ennenkin inovatiota ollut  tavaran kuljetuksessa.  Vielä 1920 luvulla ja taisi kolmekymmenluvullakin autoissa olla puupinna vanteita.  Monen auton akselistot ovat päätyneet myöhemmi hevos- tai taktorikärryjen alle.  Nämä löytyy  Porin  promican pihasta
Jorma Lindqvist Kivistä tiellä, ja muustakin vaaraa aiheuttavasta voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle puhelimitse. Olen pari kertaa soittanut, ja palvelu on tosiaan toiminut.

http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/kunnossapito...


Liikennevirasto vastaa ratojen, maanteiden ja vesiväylien ylläpidosta ja hoidosta. Näin varmistetaan väylien liikennöitävyys ja turvallisuus ympäri vuoden. 
portal.liikennevirasto.fi


Auli Peltoniemi Kyl sää aika Pelle Peloton oot. Eipä oo tullu mulle mieleen koskaan. Toisaalta vanhuksille ja liikuntarajoitteisille viedään ostokset ihan kotiin asti. Ei tarvii edes kauppaan lähteä ellei halua.

Jätetään EU-jäsenmasku maksamatta niin saadaan  miljardin säästö


http://yle.fi/uutiset/suomen_eu-jasenmaksu_voi_kasvaa_yli_miljardiin__nettomaksuun_huomattava_piikki/7460924


TERVETULOA LÄHIAPTEEKKISI KAUNEUS- JA TERVEYSVIIKOLLE 4.-9.5.2015!
Viikon aikana erilaisia teemapäiviä, tuote-esittelyjä ja reiluja tarjouksia. Tule tutustumaan uutuustuotteisiin ja saat samalla ajankohtaisia terveys-ja ihonhoitovinkkejä. Osallistu myös samalla arvontaa, jossa pääpalkintona on S-ryhmän lahjakortti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti