Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 12. tammikuuta 2015

Sunnuntaina sai paljon raitista ilmaa....På söndagen fick en massa frisk luft ....On Sunday, got a lot of fresh air......上周日,得到了很多的新鲜空气..........В воскресенье, есть много свежего воздуха ..........Domenica scorsa, ha ottenuto un sacco di aria fresca ..........Am Sonntag, bekam eine Menge frische Luft ..........Le dimanche, eu beaucoup de l'air frais ..... ....El domingo, tiene un montón de aire fresco ....

Eilen oli raikas talvisää ja ensimmäisen kerran tänä talvena ei tuntunut olevan liika vaatetta päiväkävelyllä päällä. Oli oikin kova viima.  Tihetkin istuivat puunoksalla selkä vastatuuleen   Tällä kaverilla on aika komea töyhtö, taitaa olla  alfauros
Läheisessä orapihlajaaidassa asustaa varpusia, tämä ei taida kuitenkaan olla varpunen, saataa olla viherpeippo naaras


Varpunen on värikäämpi


Viherpeipot vahtivat joka suuntaan tilhikin on seuraan eksynyt


Viherpeippo pariskuntaKirkolla tuli kaksi tälläistä vähan isompaa lintua vastaan


Hiirihaukka ei ole aivan näin vaalea joten taitaa olla Piekana.  Piekana on keskikokoinen petolintu, jonka pituus on 49–59 cm, siipien kärkiväli 120–150 cm ja paino 600–1 280 g. Naaras on koirasta kookkaampi. Se muistuttaa muodoltaan ja kooltaan hiirihaukkaa, mutta siivet ovat pidemmät.


Vasta Isokoivukujalla sain  raikkaan viiman valokuvattua.  Tuuli kävi pohjoisen kantilta ja se kuljetti mukanaan tuiskulunta tien yli


Olisi syntynyt isoja tuiskukinoksia jos maassa olisi ollut enemmän lunta.  Mutta kun kaikki viikonlopun lumisateet tuli porin eteläpuolella eikä Noormarkuun saatu lisää lunta.


Pohjoisessa on paukkunut pakkanen, Utsjoella on koettu talven pakkasennätys  - 39.5 astetta.  Noormarkussa auringonnoustua aamupäivällä oli -11.4 astetta.
Blogia päivitettäessä  Aurinko alko Noormarkussa paistamaan sen värilämpötila on hyvä kun ei enää hanki punerra.  Illalla pitäisi sää muuttua lumisateiseksi  ja lumisade voi kestää pitkälle huomen aamupäivälle asti.Nyt pitäisi lähteä kelarista kaivamaan esille luistimet kun saattaa koululaiset pian niitä  liikuntatunnilla tarvita.


Ivalon lentokentällä on mitattu -38,9 astetta. Talven kylmin lukema! -Kerttu
Jukka Jyrinki
Haapavesi 12.1.2015 klo 04.20
Tunti sitten -18*C, mutta eihän tämä mitään, Kevolla illalla -39.6*C, 40 voi mennä tänään
Aivankuin enenvanhaan, joskus kouluaikoina tälläkin kylällä -44*C ja Parhialanrannassa pari pykälää lisää

 Ahti Haaparanta‎    Sää Suomessa nyt !

Talven pakkasennätys rikki tällä kulmalla, pakkanen keikkuu kenttämittausasemilla -34 ja -39 välillä. Tuntuu ettei uuniin ehdi niin paljoa puuta mättämään ett kotona sisälämpötila pysyisi yli 18... pitänee kääntää pattereista suurempi vaihde päälle.  
Kolari, mittausasemat Pajalassa Ruotsin puolella. Kotimittari tietysti talon seinässä.


Armi Misikangas   Iltapäivää kyllä pakkasta piisaa täällä Kempassa on nyt talon mittarissa - 29,8 astetta aikalailla vaihtelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti