Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Missä pakoilee Ympäristöministeri Ville Niinistö?......Where absconded Minister of the Environment Ville Niinistö?......Där avvek miljöminister Ville Niinistö?

Ympäristöministeri Ville Niinistö vastaa. ympäristön- ja luonnonsuojeluasioista;   Harjavallan Norilsk Nickelin Nikkeli päästöstä on kulunut jo viikko aikaa ja simpukatkin  jo kuoli mutta eipä ole Ympäristöministeri Ville Niinistöltä kuultu mitään kannanottoa.  Jos Ville on lomalla niin kai ympäristöministerillä on sijainen.  Vaikka kyllä tämä 66 tonnin Nikkeli ym. alkuaineiden päästö kokemäenjokeen  on sen mittapuun juttu että lomat pitäisi ympäristöministeriössä peruuttaa.  Vai pitääkö ensin kysyä lupa Putinilta siihen mitä aikoo sanoa venäläisomisteisen yrityksen toimista. 


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194913507880/artikkeli/katso+kuvat+kuolleita+simpukoita+kokemaenjoessa+porissa.html

http://yle.fi/uutiset/ely-keskus_myrkkypaastoissa_simpukka_on_ensimmainen_indikaattori/7353076?ref=leiki-es


Kuolleita simpukoita jo Pihlavanlahdella – lokit ahmivat itsensä huonovointisiksi


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194913681939/artikkeli/kuolleita+simpukoita+jo+pihlavanlahdella+lokit+ahmivat+itsensa+huonovointisiksi.html


Ei näytä hyvältä Kokemäenjoen tila. Olimme mukaan keräämässä näytteitä. ‪#‎nikkelipäästö‬ ‪#‎Kokemäenjoki‬


https://www.facebook.com/hashtag/kokem%C3%A4enjoki?source=feed_text&story_id=886369661384994


Vähään myöhään Ympäristöministeri Ville Niinistö tuli ulos kuorestaan  facebook sivulaan


Olen tuntenut syvää myötätuntoa Kokemäenjoen jokivarren asukkaiden ja veden eläinten puolesta viime päivinä saamieni vakavien tietojen pohjalta. Harjavallan Norilsk Nickelin tehtaassa tapahtunut nikkelipäästö on vakava ympäristövahinko. Kokemäenjokeen päätynyt nikkelimäärä on suuri. Varsinais-Suomen Ely-keskus valvoo vastuuviranomaisena tilannetta, veden tilaa sekä päästön vaikutuksia ihmisille ja ympäristölle. 


Ely-keskus saa kaiken tarvitsemansa tuen riittävien mittausten toteuttamiseksi päästön vaikutuksista eliölajeille ja veden laatuun. Tutkimusten tarve on todennäköisesti pitkäkestoinen mm. johtuen nikkelin kasautumisesta Porin edustan merialueille ja eliöstövaikutusten selvittämiseksi. Alkuviikosta tulee uudet tiedot veden tilasta. Asukkaille on annettava selkeät tiedot siitä mitä vedellä saa tehdä. 


Ympäristövahinko on vakava nikkelin suuresta määrästä johtuen, mutta koko vahingon tarkan mittaluokan selvittäminen vie aikaa ja se on tehtävä perusteellisesti. Ely-keskus harkitsee myös tutkintapyynnön tekemistä poliisille. Päästön mittaluokka on niin suuri, että myös siihen johtanut tapahtumaketju on tutkittava tarkkaan. Ympäristölupa ja lainsäädäntö eivät salli tällaista. Yhtiön on tunnettava suurta vastuuta tapahtuneesta ja korjattava toimintatapojaan.

Haluan osoittaa tukeni ja koko ympäristöhallinnon tuen jokivarren asukkaille. Vierailen paikan päällä tiistaina tutustumassa tilanteeseen.Katso kuvat Enäjärveltä: Talvivaara takapihalla? Käyttäisitkö tätä vettä?


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194913711460/artikkeli/katso+kuvat+enajarvelta+talvivaara+takapihalla+kayttaisitko+tata+vetta.html

Jan Wessbergin blogi
Nikkelisulfaatti tai Nikkeli(II)sulfaatti on vihreä veteen liukeneva yhdiste, jonka kaava on NiSO4·6H2O. Se on karsinogeeninen aine ja myrkyllinen vesieliöille.  Vesieliöillä tarkoitetaan  vedessä elävää pientä eliöä.   Simpukka on jo isompi veden elävä joten voidaan olettaa että pian saadaan kuulla muidenkin kokemäenjoessä elävien kuolemisesta.


Ihmisen elimistössä kadmium­in puoliintumisaika on noin 30 vuotta

Lyijy vaikuttaa lähes kaikkiin kehon kudoksiin. Myrkytyksen ensimmäisinä oireina esiintyy usein päänsärkyä ja vatsakipuja

Jos koboltti-60 joutuu nisäkkääseen, esimerkiksi ihmiseen, osa siitä poistuu ulosteiden mukana. Muu osa siitä päätyy kudoksiin, varsinkin maksaan, munuaisiin ja luihin, joissa pitkä­aikainen altistuminen sille voi aiheuttaa syöpää.

Toivottavasti ympäristöviranomaiset tällä kertaa ottavat päänsä suomettumisen  pensaasta ja tunnustavat kiistattoman ympäristövahingon. Tätä ei voi enää  painaa villaisella, vaikka olisi tuhat työpaikkaa kyseessä.


Kokemäenjoen veden käyttöä ei ole rajoitettu nikkelipäästön vuoksi. Lankiniemen mukaan Kokemäenjoen simpukoita ei juurikaan käytetä ravinnoksi.


Markku Kulmala Maaseurun asukkaiden viemäreistä kyllä pakotetaan mitä hulluimpiin ratkaisuihin mutta kun ulkomainen omistaja ei uskalleta puhua mitään

Raimo Kulola Se jää sitten syksyllä nahkiaiset syömäti, ainakin jos ne on kokemäenjoesta saalistettuja.
Tuntematon)13.7.2014 07:21

Käytiin eilen vetouistelemassa. Kelluvia simpukanraatoja tuli joella vastaan pilvinpimein. Ei oo yhtään elävää simpukkaa joessa.
Onkohan ELY-keskus ja Lankiniemi yhtään ajatellut, että Ulvilassa on mansikkatiloja, jotka ottavat kaiken kasteluveden joesta? Torilla myydään tälläkin hetkellä "terästettyä mansikkaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti