Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kukahan isä tämänkin maksaa?....I wonder who the father of this one cost? ....Jag undrar vem som är far till denna kostnad?.....私はこの1コストの誰の父親だろうか?...........我不知道谁这一个成本的父亲吗?...........Интересно, кто отец этого одной стоимости? .........Mi chiedo chi sia il padre di questo costo? ..........Ich frage mich, wer der Vater von diesem Preis? .........Je me demande qui est le père de celui-ci le coût? ...........Gostaria de saber quem é o pai de este custo? .... ....Me pregunto quién es el padre de éste costo? ....

Tässä on jo pariviikkoa jostain syystä Noormarkun yhtenäiskolun piha-alueella ollutkin rauhallisempaa.  Tänä viikon loppuna rauha taas rikkoutui kun mopopojat tulivat petoniviidakoon iltaa viettämään.  Tuuli pyöritti tyhjiä tölkkejä asfaltilla ja niiden rapina kuului neljänteenkerokseen asti kun lämpimän illan johdosta paevekeen ovea olisi kivaa pitää auki .  Puolenyön maissa parvekeen ovi piti laitaa kiinnni kun moottorinpörinä kävi sietämättömäksi  eikä palaneen renkaan katkukaan hyvälle haissut.  Lämmin kuminkäry leijaili Noormarkun yhtenäiskoulun kattojen tasalla.
Kevarin renkaan taitaa saada alle viidenkympin, mutta täytyy se saada vaihdettuakin joten  taitaa eteen tulla käynti rengasfirmassa. ja isä maksaa.   Nyt vaan monella isälläkin on rahat tiukassa kun suomen talous on kuralla ja työttömyys on pitkään ollut korkealla tasolla. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2014 toukokuussa 296 000.   Suomalaiselle ahkeralle ja luotettavalle rakennumiehelle sentään ollut kesätyöpaikkoja tarjolla tänäkin kesänä.  Mansikkamaan vahtina ei paljon työmarkkinatukea enemmän tienaa, mutta onhan kuitenkin kokokesän työ.Se vaan on niin että  että aina suuret lypsää pienemmän selkänahasta työn tuloksen ja tuottavuuden.  Minulle tarjotiin suomiareenan huomioitsijan kuvaaja työtä.  Kuvista tarjotiin 20 euroa kpl. Siis normaali lukijankuva palkkio kokopäivätyöstä.   Päivässä voitaisiin käyttää 2-3 kuvaa.  Työ päiviä olisi neljä, mahdollisesti viisi.  Pisti oikein mietitytämään mitenkähän tuo nyt löisi leiville.  Työtön saa ansaita kai sen kolmesataa euroa brutto.  Mutta Kelan työttömysajan limoituslomakeeseen pitää ilmoittaa montako tuntia olet ollut töissä niin kai se on mahdollistta ettei niiltä päiviltä saa työmarkkinatukea kun on kerta töitä tehnyt ja mitenkä käy KELA:n asumistuen?  Ja vaikka on vain kolmesta kuvasta kysymys / päivä niin kokopäivä homma tuollainen isompi kuvaustyö on.  Kuvia pitää ottaa enemmän kuin kolme että löytyy hyviä ja sopivia tarkoitukseensa. Kyllä valokuvia helposti räpsii mutta niiden jälkikäsittely ja valitseminen se vasta kova työ onkin. Ne olisi vielä pitänyt sähköpostilla toimitukseen toimittaa, ei edes lehtityöhön olisi sen paremmin päässyt tutustumaan.  Joka tapauksessa kieltäydyin kunniasta kun työn suuruus on lian iso saavutetuun etuun nähden. Palkka miinus verot miinus KELA miinus matkat miinus eväät.   Ei kai sitä nyt kannata alkaa siitä maksamaan että saa nimensä printti lehteen. Muutenkin  ei oikein ole motivaatiota Suomi Areena valokuvaukseen kun tein vuonna 2011 laajan kuvareportaasini tähän blokini  suomiarenan ja pori jazz päivästä ja  kuluneen kolmenvuoden aikana sitä on käyty lukemassa 488 kertaa.  Ei taida suurta yleisöä paljon porin tapahtumat kiinnostaa. http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/07/porin-jazz-2011-alkoi-todenteolla.html.

Mutta näin se on luonnossakin, suuret lypsää pienmpiään.  Muurahainen lypsää kirvoja


Ei ollut tämä seitsenpiste pirkko vaan Halmepirkko jossa on kolmetoista mustaa  pistetä Hippodamia tredecimpunctata  toukkakin on samalla siankärsämöllä.
Tänään on avoauto keli jo yhdeksältä  on Noormarkun / porin lämpötila kivunnut yli +20 asteen.  Tuuli on viriämässä joten saattaa olla ettei  kasiven huojuessa ole mielekästä tänään makrovalokuvailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti