Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ruska putosi vaahteroista, siemenet talteen..Colores de otoño cayó a los arces, las semillas fueron…Fall colors fell to the maples, the seeds were ...Cores da queda caiu para os bordos, as sementes foram ...Herbstfarben fiel auf den Ahorn, die Samen waren ...Herfstkleuren viel op de esdoorns, de zaden waren ...Spadek kolory spadła do klonów, nasiona były ...Les couleurs d'automne sont tombées à les érables, les graines ont été ...I colori di caduta è sceso a gli aceri, i semi sono stati ...Цвета осени упал на клены, семена ...秋の色は、カエデに落ち、種はあった...秋天的颜色下跌枫树种子...Πτώση χρώματα έπεσε στα χέρια των σφεντάμια, οι σπόροι ήταν ...Høstfarger falt til Maples, frøene var ...Fall litum féll til Maples, fræ voru ...Fall farver faldt til Maples, frøene var ...Sügise värvid langes vahtrad, seemned olid ...

 

Pikkupakkanen  ja tuulenpoikanen pudotti vaahteroista lehdet, siemenet vielä jäi oksiin roikkumaan. Nekin kyllä ajan myötä putoavat tehtäväänsä, vaahteroiden sukua  jatkamaan. 

Vaahteran siemenen leviäminen on tehokasta. Se leviää kaukolevintänä jopa 5 km:n päähän.

punatulkku 008

Vaahteran siemeniä voi kerätä ja koettaa idättää. Itse kerätyt siemenet kylvetään hajakylvönä tasoitetun ja tiivistetyn kasvualustan pinnalle, vaikkapa parvekkeen kukkalaatikkoon. Lannoittamaton kalkitsematon turve höystettynä hiekalla on paras idätysvaiheessa.  Lopuksi siemenet peitetään hiekkakerroksella ja kastellaan perusteellisesti.  Vaahteran siemenkota kannattaa avata ennen kylvöä ja  tarkistaa onko sen sisällä siemen. Siemenet itävät yleensä yhden kylmäkäsittelyn jälkeen.  Vaahteran siemenet voivat kovin kuivaksi päästyään vaipua sellaiseen lepotilaan että se itää vasta toisena vuotena. On siinä sitten keväällä kiva seurata alkaako siemenet itämän.

 

Punatulkuille vaahteransiemenet näyttävät olevan herkkua.

punatulkku 007

 

aamu 016

 

aamu 018

 

aamu 019

 

aamu 007

Eilen Myllykoskella vieraili Porilainen herrasmies ryhmä tarkistamassa miten tilukset on hoidettu

tiistai 007

Media hehkuttaa kovasti että loppuviikosta sataa lunta, jossain jopa 20 senttimetriä. Vaahteran siemeniä ei lumen alta löydä, joten jos haluaa istutusta kokeilla niin kannattaa jo tänään puiden siemeniä käydä etsimässä. Noormarkussa pitäisi sää kuitenkin  pysyä plussanpuolella joten sateet tulee vetenä.

 

aamu 026

 

 

 •  

 •  

 

Irtisanomisuutinen:

Sinebrychoff suunnittelee 45 työntekijään irtisanomista

Miten tämä on mahdollista? Suomessahan on kuulemma suuri alkoholijuomien kulutus ja kaljaa pidetään pahimpana terveysriskinä. Onko päättäjillä väärää tietoa kulutuslukemista?

Mallasjuomien, pääosin keskioluen, kulutus muodostaa lähes puolet (46 %) tilastoidusta alkoholikulutuksesta.

Alkoholijuomien kokonaiskulutus oli 9,6 litraa 100-prosenttisena alkoholina asukasta kohti vuonna 2012.

Tilastoraportti 11/2013, 6.5.2013.
Suomen virallinen tilasto, Alkoholijuomien kulutus. THL. Suomen virallisen tilaston (SVT) -logo

Virosta Valviran mukaan viimevuonna 2012 on tuotu olutta 28.5 miljoonaa litraa

http://www.valvira.fi/files/Alkoholijuomien_matkustajatuontiseuranta_vuosi_2012_yhteenveto.pdf

ajatus:Kannattaisiko panimot siirtää viroon niin säästyisi edestakaiselta liikenteeltä ja jäisi pienempi hiilijalanjälki..

 

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/10/16/sinebrychoff-aloittaa-yt-neuvottelut/201314374/12

Suomalaiset juovat olutta vuodessa keskimäärin 85 litraa per asukas, kertoo lunch.com -sivusto. Olutta tuotetaan puolestaan yhteensä 87,96 litraa jokaista suomalaista kohden.

Panimoyhtiö Sinebrychoff aloittaa yt-neuvottelut

www.taloussanomat.fi

Sinebrychoff suunnittelee 45 työntekijään irtisanomista

Kotimainen panimoteollisuus työllistää lähes 30 000, kun mukaan lasketaan koko ketju pellolta pöytään. Joka kymmenes peltohehtaari kasvaa mallasohraa. Silti kotimaista olutta valmistavaa teollisuutta rangaistaan EU:n korkeimmalla olutverolla. Jo 20 % kaikesta Suomessa kulutetusta alkoholista tulee tilastoimattomasta kulutuksesta, josta suurin osa on matkustajatuontia. Matkustajatuonti on jo lähes kaksinkertainen Suomen alkoholin ravintolamyyntiin verrattuna.

 

 

 • Ari Kivinen veikkaan viron tuonniksi muutama tuhat litraa vuorokaudessa,jonkin verran ruotsin laivoilta ja itäsuomessa venäjältä.

   

 •  

 • Ari Kivinen kun pariviikkoa sitten mentiin torstaina päivälaivalla Tallinnaan,seuraili mielenkiinnolla sitä systeemiä,,laivasta pyörähti satamassa lähes kymmenkunta paketti autoa,vähän enemmän henkilö autoja,,ja taxfreessä kuuntelin yhden paku kuskin tilausta,eli kaksikymmentä kaljalaatikkoa saman verran lonkeroa ja kymmenkunta vodka laatikkoa,kuski oli Hyvinkäältä,,että hänen lastinsa taisi olla pienimmästä päästä.

   

   

 • Jorma Lindqvist "Yhtiön mukaan juoma-ala on ajautunut ahtaalle alkoholi- ja virvoitusjuomaverojen korotusten, matkustajatuonnin kasvun, hintojen alennuspaineiden ja kustannustason nousun vuoksi. "

 • Jussi Kaarlonen Koffin taktinen veto keskusteluun mitä veroratkaisuihin tulee ja Viron tuontiin.

 • Teuvo Vehkalahti Eikö se kuitenkin ole marginaalista se virosta tuonti

   

 • Jussi Kaarlonen Ei ole. Koff vie Viroon melkoisesti ja 90% tuodaan Tallinkilla takaisin Suomeen. Koff saa kuitenkin verojenkin jälkeen oluesta paremman hinnan Suomessa. Olen itsekin ajanut konteittain Koffia ja karjalaakin Viroon. Laivoissa on ollut monesti jopa yli puolet panimoiden rekkoja kyydissä. Lähes kaikki viedyt tölkit tulee takaisin. Sitä mukaa kun sinne viedään.

   

 •  

 • Ritva Rölli-Peikko Sopanen Jokainen tekee mitä haluaa... syököön tai juokoon itsensä vaikka hengiltä. Ei holhous auta markkinoilla.

   

 • Ritva Rölli-Peikko Sopanen Päättäjät puhuu kai unissaan ?

   

 • Päivi Otronen Os Mahoyne Olutta haetaan Virosta???

   

 • Pit Sa Kyllä alkoholia tehdään myös itse. Ihan kaikenlaisia juomia. Ehkä salakuljetetaankin olen kyllä kuullut, että salakauppakin rehottaa jossain paikoin...

 •  

 • Jussi Kaarlonen Niin Suomessa myydystä. Menes Teuvo katselemaan Tallinnan laivojen tuloa ja unohda autot. Koffin kaseja on kymmeniä matkustajilla. Nyt varustamot ajaa systeemiä jossa varustamot palvelisivat asiakkaita terminaalitoimituksin. Kolme ajaa kaljaa non-stop kaljaa Eestin ja kaksi non-stop terminaaleista takaisin Suomeen. Verottomasti. Onko ihme että työpaikkoja lähtee. Jokainen virosta ostettu tölkki nakertaa suomalaista työllisyyttä.

   

   

  Muutama Taloussanomien jutun kommenttia:

  Jälleen yksi toimiala jonka järjetön verotus, ja nimenomaan alkoholiverojen jatkuvat korotukset, pistävät polvilleen.

  JärjetönVerotus

   

  Fantsun dynaamiset vaikutukset etenevät odotetusti, lisää hilloa Kreikkaan, säästyy Suomalaisten työ ja hyvinvointi, Himastista.

  SDBBKOK

  Tukemalla velkarahalla Kreikkaa ja muita uppoavia maita, pelastetaan suomalaisten työpaikat.

  kutosenmatikka

  Kovasti olen yrittänyt tehtaan päätuotteita tukea päivittäin, mutta en näköjään riittävästi. Uutta lavaa siis hakemaan.

  RepaReini

  Kas.
  Hallituksella on kaikki maailman tietämys hallussaan.
  Kun nostetaan autoverotusta, valtion tulot kasvavat.
  Kun nostetaan karkkiveroja, valtion tulot kasvavat.
  Kun nostetaan alkoholiveroa, valtion tulot kasvavat.
  Kun nostetaan alv:tä, valtion tulot kasvavat.
  Näinhän se on mennyt. Eikös vain?
  - uusien autojen myynti on romahtanut
  - sokeriveroa peritään vichyvedestä
  - Viron tuonti on kymmeniä tuhansia litroja per päivä
  - kuluttajahinnat nousevat koko ajan
  Mainio suoritus sikspäkiltä! Muistakaa se euro- ja eduskuntavaaleissa. He ovat luottamuksenne arvoisia!

  Gulag

  Hallitus varmaan tyytyväinen? Tätähän olette verojen korotuksella halunneet, lisää työttömiä Suomeen. Kiitos tästäkin.

  valopäät

  Tuonnille pitää saa lisää hintaa. Matkustaja- ja satamamaksut sille tasolle, että rajaa tätä matkustajatuontia. Ne jatkakoon rahan viemistä rajan yli, joille lisämaksu ei ole este. Oisko 50 euroa per lähtö sopiva.

  maksaosuutesi

  Jälleen kerran Suomen idioottimainen alkoholi/holhouspolitiikka iskee. Yksikin menetetty työpaikka on liikaa. Muistakaa ihmiset ketä äänestätte ensi eduskuntavaaleissa.

  Joeah

   

  Hallituksen verojen korotukset purevat niin kuin niiden on tarkoituskin. Verotuksen kiristäminen on taloudessa jarrupolkimen painamisista joten taloutta ei saada jaloilleen jatkuvilla verojen korotuksilla.

  talousguru

  Jopas on kun keskikiljut ei mene enää kaupaksi vaikka ne voi hakea myös viron kautta pienemmällä verolla.
  Kansa ei varmasti ole raitistunut vaan tuotteessa täytyy olla jotain vikaa ja niin muuten onkin.
  Nykyään nämä kurat tehdään sellaisista aineista ja entistä ärhäkämmällä hiivalla joka laittaa mahan kipeästi jo muutaman tölkin jälkeen. Mieluummin olen vaikka kuivin suin.

  olutparoni

  Tai verot niin alas että eestiläiset,norjalaiset,ruotsalaiset ja venäläiset hakisivat täältä juomansa. Samalla itärajalle kasinot pystyyn 200 km välein,viereen luxus sairaalat rahtisynnyttämöineen(venäläiset maksaisivat itäsuomen terveydenhuoltoa).jne. jne..Ideaa SAA LAINATA JA KEHITTÄÄ.

  Moniosaamatonsuomi

  Mielenkiintoista seurata, kuinka pienet yt:t ylittävät valtakunnallisen uutiskynnyksen. Tämä max 45 on jo aika hyvä, mutta muistan joskus nähneeni jopa tv-uutisen 13 hengen yt-neuvotteluista. Mutta saahan moni näistä lohtua tylsään päiväänsä.

  Tristan

   

  ajatus:Kannattaisiko panimot siirtää viroon niin säästyisi edestakaiselta liikenteeltä ja jäisi pienempi hiilijalanjälki..

   

  vastaus:

  Jussi Kaarlonen No tuolla kohdalta varmasti. Mutta sitten pitäisi muuttaa koko Viro ohrapelloksi Tallinna myöten. Eli siitä vaan. Tallinnan vanha osa on hieno ja hienosti entisöity. Muutoin koko maa on ihan pelkkä EU loinen. Jos katsotaan esim. sen moottoriteitä. Kaikki ne on EU maksanut ja juuri kukaan ei käytä niitä. Syykin on selvä. Niillä kun ei saa ajaa ympärikännissä.

  Jussi Kaarlonen Laskin tuossa pikaisesti kuinka monta tölkkiä kaljaa on jos lastin paino 29 tonnia ja siitä lavat pois. Lopputulos oli 84848 tölkkiä ja jos se jaetaan 24:llä niin saadaan ne keissit saadaan siis 3535 kpl..

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti