Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 3. lokakuuta 2013

Illan rusko, aamulla ikkuna huurussa…The evening dawn, morning, window fogged ...Kvällen gryningen, immig morgon, fönster ...El alba la tarde, por la mañana, la ventana empañada ...O amanhecer da noite, de manhã, a janela embaçada ...Die Abenddämmerung, benebelt Morgen, Fenster ...Świt wieczór, rano, okna zaparowane ...La soirée aube, matin, fenêtre embuée ...L'alba sera, mattina, finestra appannato ...Вечером рассвет, утро, окно туманными ...夕方夜明け、朝、ウィンドウが曇る...晚上黎明,早晨,窗雾...Η αυγή το βράδυ, το πρωί, παράθυρο θολωμένο ...Kvelden daggry, fogged morgen, vindu ...The kvöld dögun, morgun, gluggi fogged ...Aftenen daggry, morgen, vinduet dugger ...Õhtu dawn, hommikul aken udune ...

 

Eilen illalla Noormarkussa oli aika hieno auringonlaskun punaama taivas.

illanruska aamun paska 003

Mutta ei siitä hyvää seurannut. Tänään aamulla Luoteenpuoleiset ikkunat ovat taas aivan läpinäkymättömät.

 

illanruska aamun paska 006

Selektiivi ikkunalasi päästää lämmön sisään muttei ulos. Ikkuna on märkä uloimman ikkunalasin ulkopuolelta ja kondensoitunut vesi valuu pisaroina ulkopuitteelle/pokalle.

illanruska aamun paska 008

Googlaamalla löytyy syy selitys sille jos uloin ikkunalasi huurtuu sisäpuolelta.

Uloimman lasin sisäpintaan kondensoituva kosteus johtuu sisäpuitteen tiiveydestä / huoneen paine-erosta ja / tai ulkopuitteen tuulettumisesta.

Sille että ikkunaruutu huurtuu ulkopinnaltaan en vielä ole löytänyt kunnon selitystä. Maallikkona epäilen että uloimmanlasin ulkopinta on jonkin aikaa ulkoilmanlämpötilaa  kylmempi, jolloin ulkoilmasta tiivistyy kosteus ulommanlasin ulkopintaan. Kun lasin lämpötila alittaa ulkoilman kastepistelämpötilan, ikkunaan tiivistyy kosteutta.

Kysymys ei siis ole varsinaisesti tiiveydestä, vaan siitä että ikkuna on "liian hyvä".

Kun ikkuna on näin pahasti huurtunut ja se on luoteen puolella, kestää kauan ennen kuin se kuivu. Ja viime talven kokemuksen mukaan yöpakkasten tullessa kondensoitunut vesi uloimman ikkunaruudun ulkopinnalla jäätyy, eikä ehdi päivänmittaan sulamaan

 

Uusien energiamääräysten mukaan rakennetuista taloista tulee pulloja joissa ihmiset eivät voi hyvin ja sairastuvat huonon sisäilman johdosta. Mutta väliäkös sillä jos energiaa säästyy.

 

 

Jotain positiivistakin. Myllykosken huvimajan maalaus saatiin eilen valmiiksi.  Kyllä on nätti nyt. Mutta kuinka kauan?

maalarit 005

Kamera Nikon D2h objektiivi AF NIKKOR 28-70mm 1:3.5-4.5

 

 • .

 • Heli Luokkala-Nevalainen toi on aika hieno, ei kun hieno (jätetään se "aika" pois).

 •  

  Niin sitä pitää, ensin tehdään ilkivaltaa /  Vandalismia, Venäjän mukaan merirosvousta ja sitten valitetaan kohtelusta vaikka varmaan ymmärrettiin mitä oltiin tekemässä.

  Aktivistit valittavat vankilaoloista

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/

  Tässä muutama facebook kommentti

  Sari KarlströmSari Karlström

   

  • " He eivät odottaneet joutuvansa sellaisiin olosuhteisiin rauhanomaisen mielenosoituksensa takia demokraattisessa valtiossa, Irina Paikatsheva sanoi uutistoimisto AFP:lle"
   Rauhanomaisessa??? En minä ainakaan nähnyt mitään rauhanomaisuutta siinä kun väkisin yritetään tunkeutua toisen omistuksessa olevaan laivaan! Sini Saarela tiesi tasan tarkkaan mahdolliset seuraukset mutta vähät välitti. Nyt on turha enää itkeä!!!

   

 •  

 • Paula Poisoner suoraan verrannollista, kuka ottaisi rauhanomaisena vierailuna et kutsumatta joku kiipee sun parvekkeelle ja yrittää partsin (parvekkeen) ovesta sisään??

 • Tapani Pollari Paras rangaistus noille ruohonsyöjille olisi metsästäjän leikkeitä puolivuotta.

   

 • Sunna Oksala Jos suurempi yleisö katsoisi sitä tuhoa mitä siellä Siperiassakin on käynyt, saattaisi kuka tahansa kääntyä aktivistiksi. Mikä kumma se on ettei tätä suurvaltaa saa yhtään vetää vastuuseen koko maapallon saastuttamisesta. Mikä ihme se on, ettei kukaan kiinnitä mitään huomiota siihen itse asiaan. Joo, enkä lähtisi kiipeileen torneille mutta tämä ois oikeasti koko maailman väen yhteinen huoli, mutta ei, ollaan vaan ikivihaisia viestinsaattajalle.

 •  

  Sebastian Sorri Ei varmaan juuri kukaan ole hirmuvaltion puolella mutta rangaistava teko tuo tuomion, myös aktivistille.

  Pia Veijalainen Ei oo rauhanomaista mielenosoitusta tunkeutua porauslautoille ym.Niissä on hirvittävät turvallisuusriskitkin olemassa,ihan työntekijöillekin.Miun siippa on öljytankkerilla töissä,ja me tavismaallikot ei ees tajuta miten erilaisia turvallisuusmääräyksiä niillä on erilaisiin asioihin,ihan niiden oman,muun miehistön,laivan,ja ympäristönturvallisuuden takia.Ne ei oo pikkukinkkujen leikkipaikkoja.Ja muuten,jos joku tunkis meikäläisen parvekkeelle esim tuossa mielessä,niin ihanko hymyilisin? No,ihan sujuvasti kippaisin kaiteen reunalta alas,ihan silleen rauhanomaisesti..

 •  

 • Teuvo Vehkalahti Sitä saa mitä tilaa,. ei pitäisi olla epätietoutta siitä miten käy kun alkaa karhun kanssa painisille.

 •  

 • Pia Veijalainen Ongelma on juu,mut henk.koht. en tunne greenpeacen väkeä kohtaan mitään myötätuntoa,keksisivät paremman tavan vaikuttaa kuin ärsyttää venkkuja-johan greenpeace itsekin saastuttaa vesiä muskeliveneillään,eri mittakaavassa toki,mutta silti.Ja täällä tehdään Saarelasta jotakuinkin kansallissankaria,joutaa ihan vaikka Siperiaan miettimään aktivismiaan ja vaatimaan oikeuksia or whatever..

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti