Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 22. elokuuta 2013

Yllätys , kun vähiten odottaa….Surprise, when you least expect it ....Surprise, när du minst anar det ....Sorpresa, cuando menos te lo esperas ....Surpresa, quando menos se espera ....Überraschung, wenn man es am wenigsten erwarten ....Verrassing, wanneer je het het minst verwacht ....Surprise, kiedy najmniej się tego spodziewasz ....Surprise, lorsque vous y attendez le moins ....Sorpresa, quando meno te lo aspetti ....Сюрприз, когда вы меньше всего этого ожидаете ....驚き、あなたは少なくともそれを期待....惊讶的是,当你最不希望....Έκπληξη, όταν τουλάχιστον το αυτό ....Surprise, når du mindst venter det ....Surprise, þegar þú síst von á því ....Overraskelse, når du minst venter det ....Üllatus, kui sa vähemalt loodavad seda ....

 

Olo oli vähän kuin entisellä likalla joka sai yllättäen ja pyytämättä. Kameraan olin laittanut taas testimielessä vanhan objektiivin mitä harvemmin tulee käyttäneeksi, Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5Ai.  Naapureiden kanssa kotipihassa jutellessa lensi aivan yllätäin oudonnäköinen perhonen samettikukkiin. Se näytti kiitäjältä mutta ei kuitenkaan sellainen ollut. Gammayökkönen kuuluu yökkösten heimoon alaheimo on Metalliyökköset. Eikä Nikon E sarjan zoom objektiivia ole makro objektiiviksi tarkoitettu.

 

 

Gammayökkönen (Autographa gamma)

Copy of perhonen sudenkorentoja 036

Gammayökkönen on 36-43mm kokoinen. Gammayökkönen on  vaeltaja  suomeen se tulee Etelä-Euroopan ja  Afrikasta joissa sen vakituinen elinalue on. Suomessa se ei talvehdi

 

perhonen sudenkorentoja 036

Vaelluksen aikana  laji lentää  myös päivällä. Perhoset hakeutuvat ruokailemaan kukille ja niitä havaitaan tällöin runsaasti puistoissa ja puutarhoissa.

 

perhonen sudenkorentoja 004

Gammayökkönen lentää touko-kesäkuussa ja heinä-syyskuussa

perhonen sudenkorentoja 007

Sitä aina odottaa tällaisissa tilanteissa että kyseessä olisi joku outo ja ennen näkemätön perhonen.  Mutta kun asiaa tutkii niin lähteissä lukee yleinen suomessa.

perhonen sudenkorentoja 011

No, minulle tämä nyt kuitenkin oli taas ainutkertainen tapaamien yllätäin ja pyytämättä.

perhonen sudenkorentoja 018

 

perhonen sudenkorentoja 030

 

perhonen sudenkorentoja 044

Pitihän sitä lentovalokuvaakin oudosta perhosesta saada otettua.  Lentomatka kukasta kukkaan oli kuitenkin lyhyt, niin kovin tyylikästä lentokuvaa en saanut otettua.

perhonen sudenkorentoja 047

 

perhonen sudenkorentoja 051

 

Vaikka lähteiden mukaan Gammayökkönen on yleinen perhonen suomessakin, niin yllättävän vähän siitä on toiminnallisia valokuvia. Nyt sekin puute on korjattu.

 

perhonen sudenkorentoja 053

Eilen nautittiin oman maan sadosta.  Ensimmäinen tomaatti oli kypsynyt. Itse kasvatetun  Tomaatin maku oli erinomainen. Tomaatissa lyhyt toimitusmatka korostui vielä enemmän kuin avomaankurkussa. Näissä ei ole kasvimyrkkyjä eikä muitakaan lisäaineita. Ehkä koin nyt  ensikertaa sen miltä tomaatin kuuluu oikeasti maistua.

perhonen sudenkorentoja 001

Tästä aiheesta piti oikein DikiArt kuva tehdä.

Avomaankurkku ja tomaatti asetilla

perhonen sudenkorentoja 002

 

 

Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5 Ai.

ötökkä mahakarvioissa nikon zoom 75-150mm 027

Nikon Lens series E Zoom 75-150mm 1:3.5Ai objektiivia tehtiin lyhyen aikaa 1980 luvulla.  Nyky zoom objektiiveihin verrattuna se on kuitenkin helmi jo siitä syystä että läpi koko polttovälialueen se valovoima on 1:3.5 Ebay huutokaupassakin sitä arvostetaan keskimäärin 100 dollarin arvosta-

 

Tässä kaikille tiedonhaluisille tietoa lehmästä

Heikki Tolonen

Tämä oli pakko kopioida: 10-vuotiaan pojan essee aiheesta "Lehmä".
Lehmä on kotieläin. mutta niitä on talojen ulkopuolella
Ne asuvat usein maalla mutta tulevat kaupunkiin kuolemaan, mutta siitä ne eivät päätä itse.
Lehmällä on seitsemän sivua; yläpuoli, alapuoli, ylempi puoli, alempi puoli, oikea puoli, vasen puoli ja sisin puoli. Ylemmällä puolella on pää, se on siksi, jotta sarvet voivat kiinnittyä siihen. Sarvet ovat sarvesta ja ne ovat vain koristeina.
Niitä ei voi liikuttaa, mutta korvia voi. Ne ovat sarvien sivuilla.
Lehmällä on kaksi reikää pään edessä, niitä kutsutaan lehmän silmiksi.
Lehmän suuta kutsutaan turvaksi sen takia, jotta ne voivat sanoa muuuuu.
Alemmalla puolella on häntä, sitä käytetään kärpästen hätistämiseksi, jotta ne eivät kulkeudu maitoon ja huku.
Yläpuolella, oikealla puolella ja vasemmalla puolella on vain tukkaa. Sitä kutsutaan lehmän tukaksi ja se on aina saman väristä kuin lehmäkin. Lehmän väri on kirjava.
Alin puoli on tärkein, koska siellä heiluvat maidot. Kun meijeristä avaa kraanan, maito juoksee ulos.
Kun maitoa heilutetaan siitä tulee hapanta, mutta miten se tapahtuu, en ole vielä oppinut.
Lehmällä on neljä jalkaa, niitä kutsutaan sorkkaraudoiksi ja niitä voi käyttää myös naulojen vetämiseen.
Lehmä ei syö kovin paljon, mutta kun se syö paljon, silloin se syö aina kaksi kertaa päivässä. Lihavat lehmät antavat maitoa,
mutta kun lehmällä on vatsa kipeä, se antaa juustoa. Juustossa on reikiä, mutta miten ne tekevät juustoon reikiä, sitä minä en ole vielä oppinut. Lehmällä on hyvä hajuaisti, voimme haistaa lehmät kaukaa.
Lehmän lapsia kutsutaan vasikoiksi. Vasikoiden isä on sonni, kuten lehmän mies. Sonni ei anna maitoa joten sen takia se ei ole nisäkäs.
Niitä jotka hakevat lehmät kun ne tulevat vanhoiksi sanotaan lehmänvangitsijoiksi. Ne istuvat usein auton edessä. Niin lehmät lahdataan.
Maito laitetaan purkkeihin ja me ostamme maidon kaupasta. Lehmän neljä jalkaa lähetetään puusepälle, sitä kutsutaan uusio käytöksi.
Kuten huomaatte, lehmä on erittäin hyödyllinen eläin, ja tämän vuoksi minä pidän lehmistä valtavasti
OPETTAJAN KOMMENTTI: En ole koskaan lukenut vastaavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti