Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 12. elokuuta 2013

Valokuvaajan vaimo otti perhoskuvan Lumia puhelimella….A photographer's wife took a picture of butterfly Nokia Lumia phone ....En fotograf fru tog en bild av fjäril Nokia Lumia telefon ....La esposa de un fotógrafo tomó una foto de la mariposa Nokia Lumia teléfono ....A esposa de um fotógrafo tirou uma foto da borboleta Nokia Lumia telefone ....Ein Fotograf der Frau nahm ein Bild von Schmetterling Nokia Lumia Telefon ....De vrouw van een fotograaf nam een ​​foto van vlinder Nokia Lumia telefoon ....Żona fotografa wziął obraz motyla telefonów Nokia Lumia ....La femme d'un photographe a pris une photo de papillon Nokia Lumia téléphone ....La moglie di un fotografo ha scattato una foto di farfalla telefono Nokia Lumia ....Жена фотографа сфотографировал бабочки телефон Nokia Lumia ....カメラマンの妻は蝶ノキアLumia携帯電話の写真を撮りました....摄影师的妻子的蝴蝶诺基亚Lumia手机拍了一张照片。...Η σύζυγος ενός φωτογράφου πήρε μια εικόνα της πεταλούδας Nokia Lumia τηλέφωνο ....En fotograf kone tok et bilde av sommerfugl Nokia Lumia telefon ....Kona ljósmyndari tók mynd af fiðrildi Nokia Lumia símann ....En fotograf kone tog et billede af sommerfugl Nokia Lumia telefon ....Fotograaf naise võttis pildi liblikas Nokia Lumia telefoni ....

 

Neito perhonen valokuvattuna Nokia Lumia 920 puhelimella. Ei paha..

1150253_591435454242629_826254707_n neitopehhonen

 • Pekka Mäkelä Lumiassa aika hyvä kamera,mutta lumia vie paljon sähköä jos pitää verkkoyhteyden päällä.

Mutta ei sillä valkoisen kaaliperhosen lentovalokuvan otto olisi onnistunut. Järjestelmäkameraa lentävänperhosen valokuvaamiseen tarvitaan. Eikä se silläkään mitenkään helposti onnistu.

Kaaliperhonen (Pieris brassicae) lennossa

perhosia 091

Kaaliperhosen siipien yläpinnan pääväri on valkoinen. Koiraalla etusiiven yläpinnan yläreuna ja siiven kärjet ovat mustat. Siipien pigmentti on niin ohut että auringon valo läpäissee siiven. Tässä kuvassa näkyvät molemmat perhosen siivet vaikka kuvakulma ei sitä normaali oloissa mahdollistaisikaan.

perhosia 060

 

perhosia 074

 

perhosia 075

Bokeht korostaa kivasti perhosta tässä valokuvassa. Taustan vihreys tulee lumpeenlehdistä

perhosia 107

 

perhosia 111

Ukonkorentoja lensi ja kisaili  Noormarkunjoen yllä mutta vaikka ne isoimpia suomen korentoja ovatkin niin niitä ei ole helppo kuvaan tavoittaa.  Yhteys silmästä aivojenkautta laukaisu sormenpäähän on niin hidas että korento ehtii lentää kuvaruudusta pois. Pitäisi saada sellainen kamera joka laukeaisi ajatuksen voimalla..

 

perhosia 117

Amiraali perhosenkin näin. Hänellä ei vielä ollut puolisoa kun yksin ruokaili.

vijapelto perhosnen kuvia 005

Näin kaukana se oli 200mm objektiivilla kuvattuna Vainiolan sillalta.

vijapelto perhosnen kuvia 003

Lentävät Kaaliperhosen valokuvat otin  MC SOLIGOR C/D ZOOM+MACRO 80-200mm 1:.4.5 AIs Objektiivi ja Nikon D 200 Kamera

 

Arki on palannut valokuvaajan perheeseen kun koulut Noormarkussakin alkoivat tänään. Pikkasen mietityttä että ovatko nykyajan lapset tyhmempiä kuin me viisikymmentäluvulla syntyneet. Meillä oli vielä kokonaiset kolme kuukautta kesälomaa.  Nyt vielä uutisoidaan että koulujen kesälomien alkamisaikaa myöhennettäisiin juhannukselle. Tosi siinä mielessä asiat on hyvin että vielä on meillä kouluruoka  ilmaista. Saavat edes yhden lämpimänaterian päivässä.  Nämä ploki jutut on kirjoitettu kansakoulupohjalta.

 

vijapelto perhosnen kuvia 001

 

 • Pekka Pietari Koskiniemi, Anna-Leena Punnu Hartiala-Magnusson, Tarja Seppälä ja 2 muuta tykkäävät tästä.

 • Tarja Seppälä Aivan älytöntä touhua ,meillä koulu loppu aina toukokuussa ja alkoi syyskuussa,,,,mutta,mutta ,,lauantaina oli myös koulua 4/h

   

 • Teuvo Vehkalahti Eikös se lauantai koulutyö loppunut joskus 1970 luvun alkupuolella?

   

 • Aino Södergren Vanha käytäntö parempi..Silloin oli esimerkiksi oppiaineita vähemmän,pienemmät luokat ja heistä kasvoi terveitä aikuisia..Ei tunnettu koulustressiä..Nyt on paljon enemmän aineita koko ajan pikavauhtia pitäisi oppia ja vielä heti ,kun ikä sallii niin se lyhyt lomakin töissä...Olen usein miettinyt,että miten heidän valmistuttuaan he jaksavat kauheella kiireellä ja paineella tehdä töitä 68

 • ..HUH,huh..

 • Raili Leiviskä Ei tokkeessa ole tyhymii, vaa opettajia karehritaan, ko niillä o liian pitkät lomat, eihän hyö voi kouluu mennä, ko ei oo tenavii mitä opettas..

 • Kaija Kekola Juu, lauantait oltiin koulussa, me ainakin about 6 tuntia. Ja luokatko oli pienempiä? Meitä oli luokassa 37. Mutta oli myös selkeät ryhmät, ei mielettömästi valittavia oppiaineita, vaan kaikille oli sama tarjonta. Ylimmillä luokilla ehkä pari vaihtoehtoa valittavana.

   

 • Merituuli Salama Ainon kirjotukseen ei juuri lisättävää.

 •  

  Markku Mäkelä Ehdottomasti nykyään lauantaina kouluun, ja loma syyskuun alkuun asti. Sillä saataisiin Suomi nousuun. Eikä lapsetkaan pitkästyisi kun olisi tekemistä. Lauantaina voisi olla liikuntaa ja taideaineita.

   

 •  

 • Pia Jørgensen No eivät varmasti ole. Nykyajan koulun vaatimustaso on ihan toiselta planeetalta kuin ainakin 70-luvulla, jolloin olin itse koulussa. Niillä on tuhottoman paljon enemmän aineita kuin meillä oli. Kemiat, fysiikat, ranskat ja saksat alkavat jo alakoulussa ja niin pois päin. Ei voi edes verrata.

 •  

  Riitta Laitasaari-Virta Koulujen täytyy alkaa nykyään aiemmin, koska useammat vanhemmat menevät lomalta töihin. Eikä näitä nykyajan lapsia voi jättää hetkeksikään yksin, ne traumatisoituu heti. Jos heti nappia painamalla ei asiat tapahdu ja kokoajan ole tekemistä on lapset nykyään ihan ulalla.

 •  

 • Pirkitta Hyvönen Olisikohan ollut että käytiin lauantaisinkin koulua siitä noi päivät kait, tosin tuntejakin on huomattavasti vähemmän, ne oli ihan totisia koulupäiviä ekasta päivästä alkaen, ei pehmeetä laskua, tms., mutta nyt jos on oikeen hellekoulupäivä, voivat mennä vaikka uimaan kai?
  Pääasia et se on tullut taaplattua läpi

 •  

  Tällainenkin huoli ja murhe tuli mieleen, näyttääkö suomen tie vuonna 2035 tältä. Ei ole enää varaa asfaltilla routavaurioita korjata ja valtaväylätkin on palautettu sorateiksi. Tosin silloin on kaikki Suomalais-syntyiset  rekkakuskit eläköityneet ja uusia ei tule kun ajokorttien hinnat ovat nousseet pilviin.  Eikä tavaran tarvitse enää kulkea kehäkolmosen ulkopuolella, kun ei ole enää kuin muutama kunta jäljellä ja maaseutu on todettu liian kalliiksi asua.

  Suomi vuonna 2053 kun ei ole enää mitään rahasto puskureita jäljellä, pelkkää kurjuutta vaan..

  kirjurinluoto puisto potkupallo Marko ja heli maalareina 099

 •  

 •  

 • Mikael Andersson Totta puhut Teuvo, silloinhan lyhennämme kreikkalaisten kaikkia maksamattomia velkoja, jotka ovat jääneet meidän maksettaviksi!

 •  

 •  

 •  

 •  

  Riitta Laine Auts ei kiva ehkä mä en silti välttämäti ajel autol sillo

   

 • Pekka Mäkelä Valtio on köyhä.Mikä ei pidä paikkaansa.soratie vaatii enemmän hoitoa kuin asfaltti.

   

 • Teuvo Vehkalahti mutta ei tarvitse käyttää öljyä, lipeä ja siankusi riittää...

   

 • Marjatta Aronoja Silläkö sora tie hoidetaan

   

 • Kari Tetri sorateille yleensä levitetään lipeää joka on kauhean suolaista ja tämä tieto on aikalailla varma koska olen itsekin aikanaan sitä levittänyt turvesoilla oleville teille sekä Turun-lähistöllä oleviin kaarinaan ja Piikkiöön

 •  

  J-p Valkama Tuli kuunneltua kauppia,soinia ja Kataista ja Kaupista en perusta mitenkään Soinista kyllä mutta tuntui että Katainenkin puhui järkeviä mutta onko niillä pitoa kun vaikea se on täältä taviksen tietää ainakaan etukäteen

   

   

  Naapurustossa on vielä iloisia lomalaisia, Marko Ja Heli käyttävät osan lomasta yhteisen hyvän tekemiseen.  Tässä matontamppausteline saa uuden valkoisen värin. Heli ja Marko lähettävät Tampereelle terveisiä.

  kirjurinluoto puisto potkupallo Marko ja heli maalareina 104

   

  kirjurinluoto puisto potkupallo Marko ja heli maalareina 106

   kaaliperhonen lento
  Pieris brassicae päiväperhonen perhonen hyönteinen selkärangaton eläin luonto kesä kukka

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti