Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 20. elokuuta 2013

Porin torilla palattu arkeen….Pori marketplace returned to everyday life ....Björneborg marknadsplats återvände till vardagen ....Pori mercado volvió a la vida cotidiana ....Pori mercado voltou à vida cotidiana ....Pori Marktplatz wieder in den Alltag ....Pori markt terug naar het dagelijks leven ....Pori rynek powrócił do życia codziennego ....Pori marché est revenu à la vie quotidienne ....Pori marketplace tornato alla vita di tutti i giorni ....Пори рынке вернулась в повседневной жизни ....ポリ市場は、日常生活に戻った....波里市场回到日常生活....Πορί αγορά επέστρεψε στην καθημερινή ζωή ....Pori markedet tilbake til hverdagen ....Pori markedsplads vendte tilbage til hverdagen ....Pori pazar günlük hayata döndü ....Pori markedet tilbake til hverdagen ....Pori markaður aftur til daglegu lífi ....Pori turul tagasi igapäevaelu ....

 

Eilen oli vuositarkastuspäivä ja sen vuoksi nousin osterilla kello yhdentoista Porin-linjojen  linja-autoon joka tuli Ahlaisista ja jatkoi siitä matkaa porin kantakaupunkiin. Olin varustautunut matkaan oikein sateenvarjon kanssa kun edellisenä päivän  säätiedotteet povasivat rankkojakin sateita.

Kaksi punaista tukkirekkaa

porireissu 005

Sadetta ei Noormarkkuun eikä poriinkaan kuitenkaan tullut vaikka harmaa pilvi taivaalla roikkuikin.

porireissu 006

Kokemäenjoki charlotta sillalta, linja-auton ikkunasta valokuvattuna ylävirransuuntaan

porireissu 013

Kun Noormarkusta tuli osa porin kaupunkia muuttuivat porin linjojen linja-autojen pysähtymispaikatkin.  Noormarkun linja-auto  66 pysähtyy kauppatorille mutta tämä Ahlaisten auto painelikin eri reittiä ja pysähtyi vasta Isolinnankadulla, sokoksen kulmalla.  Sieltä sitten piti kävellä takaisin päin kauppatorille toteamaan että arki on sinnekin palannut.  Kourallinen ihmisiä siellä käveli. Puoli kahdentoista aikaan lämpöä oli + 19 astetta

 

porireissu 014

Rautatieasemalla oli juna lähdössä Tampereelle, eikä kiskoja pitkin porista muualle pääsekään. Eikä ollut pendolino junaa. Sähköveturi Sr1 on vanhoissa Vr:n väreissä.

porireissu 029

Vanhoissa punavalkoisessa väreissä dieselveturi dv12 kiskoo malmivaunuja satamansuuntaan

porireissu 031

VR.n lippu liehui sentään jo uusissa vihreän valkoisena. Porin rautatieasemalla omenapuu tuottaa omenoita

porireissu 033

Kauppatorilta satakunnan keskussairaalaan taitaa olla parinkilometrin matka ja siinä välillä ei ole oikein mitään missä voisi aikaansa kuluttaa jollei ole varsinaisesti mitään tähdellistä asiaa kaupungilla hillua. Onneksi sitä luvattu vesisadetta ei sitten tullut niin voi kiirehtimättä kävellä. Yhden makrovalokuvankin otin ratapenkan kukkakärpäsistä. Kamerassa oli AF NIKKOR 28-70mm 1:3.5-4.5 objektiivi.  Sekin on jo kaksikymmentä (20) vuotta vanha, mutta kevyt ja halpa kuljettaa mukana kun sateen uhka on niskassa. Tämä 28-70 on erittäin kompakti ja laadukas keskialueen zoom.

porireissu 037

Koululaiset liikuntatunnilla

porireissu 041

vaaleanpunainen volkswagen t2

porireissu 051

 

porireissu 050

Eipä sitä sitten oikein muuta porin reissusta käteen jäänyt.  Resepti oli Porissa muuttuneet sähköisiksi, mutta sain kinuttua paperiversiotkin, on sitten fyysistäkin dokumenttia näyttää jos sähköinen systeemi kaatuu. Laki sähköisestä lääkemääräyksestä (eResepti-laki) säätää sähköisen reseptin käyttöönoton pakolliseksi apteekeille, terveydenhuollon toimintayksiköille ja terveydenhuollon toimintayksiköiden tiloissa vastaanottoa pitäville ammatinharjoittajille.  Ja kuinka muutenkaan    Käyttöönotto on vapaaehtoista terveydenhuollon toimintayksiköille Ahvenanmaalla.

Pitkä sokeri oli parempi kuin monella “terveellä” 6.2. Kolesteroli oli  kohtuullinen 5.5 ottaen huomion että uudet perunat on syöty oikean voin kera.

 

http://www.kanta.fi/eresepti-esittely

 

Ulla Holopainen Miun värinen menopeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti