Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 26. elokuuta 2013

Älä nukahda ulos, tappajamehiläinen tulee ja tappaa…Do not fall asleep out, the killer bee will come and kill ...Inte somna ute, kommer mördarebiet komma och döda ...No te duermas fuera, la abeja de asesino irá y matará ...Não durma fora, a abelha assassina vai vir e matar ...Schlaf nicht herausfallen, wird der Killer Bee komm und töte ...Niet in slaap vallen, zal de killer bee komen en te doden ...Nie zasypiaj out, pszczoła zabójca przyjdzie i zabije ...Ne vous endormez pas sur l'abeille tueuse viendra, fera périr ...Non addormentarsi fuori, l'ape assassino verrà e uccidere ...Не засыпайте из, Killer Bee придет и убьет ...眠りに落ちるしないでください、キラー蜂が来て殺すのだ...不要睡着了,杀人蜂来杀死...Να μην κοιμούνται έξω, η μέλισσα δολοφόνος θα έρθει και να σκοτώσει ...Ikke sovne ute, vil killer bee komme og drepe ...Ekki sofna út, Killer bí mun koma og drepa ...Må ikke falde i søvn ud, vil killer bee kom og dræb ...Ärge magama ära, killer bee tulevad ja tapavad ...

 

Nyt se on sitten Noormarkussakin tappajamehiläinen. Lueskelin kirjaa parvekkeella ja kurkun tukipuihin lensi outo, kirkkaan värinen mehiläinen tuntokarvoja silmiään pesemään. Aikansa se siinä itseään kihnutti, todellinen syy mehiläisen paikalla oloon paljastui parvekkeen lattialta. Siellä oli tappajamehiläisen uhri, Leppävalkomittarin toukka

tapaja mehiläinen kala joessa 006

Afrikkalaistunut mehiläinen (myös tappajamehiläinen) on afrikkalaisen mehiläisen (Apis mellifera scutellata) ja erilaisten eurooppalaisten lajien, kuten tarhamehiläisen (Apis mellifera) hyvin aggressiivinen risteymä.

Tappajamehiläinen oli jo ennen havaintoa käynyt tapamassa perhosentoukan ja ruiskuttanut siihen myrkyllistä ruuansulatusnestettä.

tapaja mehiläinen kala joessa 008

Vuonna 1956 eteläisestä Afrikasta tuotiin Brasiliaan muutamia kymmeniä afrikkalaisen mehiläisrodun kuningattaria. Ne pantiin eurooppalaisten lajitoverien yhdyskuntiin, sillä tarkoitus oli jalostaa näitä tuottoisammiksi, taudinkestävämmiksi ja paremmin tropiikkiin sopeutuneiksi. Toivottiin, että risteytyksessä afrikkalaisten mehiläisten parveilunhalu ja pisteliäisyys puolestaan laimenisi.

tapaja mehiläinen kala joessa 011

Mehiläiset pääsivät karkaamaan ja

karkulaiset risteytyivät eurooppalaisten mehiläisten kanssa, ja valitettavasti afrikkalaisten Apis mellifera scutellatojen ärhäkkyys näytti periytyvän tehokkaammin kuin eurooppalaisten Apis melliferojen lauhkeus. Seurauksena olivat hyvin aggressiiviset "tappajamehiläiset".

tapaja mehiläinen kala joessa 012

Viimeksi näistä tappajamehiläisistä on uutisoitu suomessa syksyllä 2010

tapaja mehiläinen kala joessa 023

Tiede-lehdessä 3/2001 kerrottiin että leviämien olisi hidastunut

Nämä myös afrikkalaistuneiksi kutsutut mehiläiset levisivät nopeasti. Ne asuttivat Etelä- ja Keski-Amerikkaa 300-500 kilometrin vuosivauhdilla, ja vain mantereen eteläkärki jäi niistä vapaaksi. Viime vuosikymmenenä ne saapuivat Pohjois-Amerikan eteläosiin.

Pohjois-Euroopan kylmät talvet eivät eivät kuulemma suosi niiden selviämistä suomessa. Mutta täällä niitä nyt kuitenkin on. Meillä vieraili yksi mutta kyllä tällä varmaan kavereitakin on matkassa mukana.   Toista tuntia tappajamehiläinen perhosentoukkaa söi mutta lopulta kok9o toukka tappaja ampiaisen vatsaan katosi.

tapaja mehiläinen kala joessa 027

Yksikin pisto voi olla kohtalokas ihmisellekin. Älä siis nukahda ulos tai pidä ikkunaa yöllä auki.

Yhdysvaltalaisten tilastojen perusteella jo 40-50 pistoa voi aiheuttaa kuoleman vanhuksille. Allergikolle voi yksikin pisto olla kohtalokas - kuten myös eurooppalaisen mehiläisen pisto. Keski- ja Etelä-Amerikasta tulleiden tietojen mukaan kuitenkin vielä 300-500:sta pistosta on selviydytty hengissä. 500 piston sanotaan vastaavan kalkkarokäärmeen puremaa.

tapaja mehiläinen kala joessa 031

Afrikkalaistunut mehiläinen voi siis olla saavuttamassa tasapainotilan: sen vihaisuus on laimennut siedettäväksi, ja siirtymiset pohjoiseen ovat enemmän tilapäisiä kuin pysyvää asuttamista enteileviä. Pitkäaikaiset ekologiset vaikutukset, kuten eri pölyttäjälajien välinen kilpailu sekä hyönteis- ja kasviyhteisöjen väliset vuorovaikutukset, selviävät kuitenkin vasta myöhemmin.

 

 

HS.FI uutiset maanantai 26.8.2013
Tappajamehiläiset hyökkäsivät tilalle,
karju kuoli ja emakko vaipui koomaan

 

 

Mehiläisasiantuntija Boothin mukaan tappajamehiläisten hyökkäykset Arizonassa ovat lisääntyneet selvästi tänä vuonna. "Tilanne on pahin kymmeneen vuoteen", hän sanoo Kold-tv:lle.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tappajamehil%C3%A4iset+hy%C3%B6kk%C3%A4siv%C3%A4t+tilalle+karju+kuoli+ja+emakko+vaipui+koomaan/1135269394125

 

 

Vähän iloisempi hyönteismaailman tapahtuma.  Amiraaliperhonen lenteli Noormarkun yhtenäiskoulun pihapiirissä

korentoja amiraali cosina 034

Lentovalokuvaa en kuitenkaan Amiraaliperhosesta saanut, se pääsi melkein  kokonaan livahtamaan kuvasta ulos

korentoja amiraali cosina 042

 •  

 • Tarja Seppälä Hui,,,,,älä pelottele,kun muutenkin kammoksun ampiaisia

 • Seppo Karhu Kaikkea ikävää sattuu, kun eri mantereilta viedään eläimiä toiselle. Oletko varma, että hienot kuvasi kuvasi keltapoikkijuovaisesta ovat mehiläisestä. Vaikuttaa ampiaiselta, joka on lihansyöjä.

  •  

  • Tarja Seppälä Hui,,,,,älä pelottele,kun muutenkin kammoksun ampiaisia

   1

  • Herkko Vehkalahti Aha.

   1

  • Tarja Seppälä kyllä nyt meni ulkoiluhalut ,,kävin katsomassa kuvat, vasta hetki sitten näin marjareissulla ison maa-ampiais pesän ,,,,,,iiik,mua pelottaa nua otökät ,,,,, jos ne pistää ,,,,

   1

  • Helena Mäkelä En nukahda; nukun yleensä omassa sängyssäni:)

   · 1

  • Helena Mäkelä Ja sekin on sisällä ;D

    

  • Leila Katariina Hellsten · 9 yhteistä kaveria

   Minä olen saanut maapesästä liudan kavereita kimppuuni nuorempana 7 kerkisi pistään siinä kuulkaas oli olemista kun lääkäriin lähdin kun ei sietänyt istua .. mut ei paljoa muutakaan

   · 1

  • Helena Mäkelä Olen tasan kerran nukkunut teltassa pienellä saarella ja todella kännissä ;D

   · 1

  • Ritva Liisa Mämmelä Ei todellakaan,en saa onneksi ulkona unta,kunhan se ei tulisi sisälle..hui.

  Minna Kanervo No, mä joudun muutenkin varomaan. Kuljettanut Epipeniä jo muutaman vuoden anafylaktisten shokkien takia, joten ihan tavalliset pörriäisetkin ovat monille hengenvaarallisia.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti