Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 5. helmikuuta 2013

Kahdenkymmenenvuoden menestystarina Nikon F3…Twenty-year success story of Nikon F3 ...Tjugo år framgångssaga av Nikon F3 ...Veinte años de historia de éxito de la Nikon F3 ...Vinte anos de história de sucesso da Nikon F3 ...Twenty-jährigen Erfolgsgeschichte der Nikon F3 ...Twintig jaar succesverhaal van Nikon F3 ...Dwadzieścia lat sukcesem Nikon F3 ...Succès de vingt ans de Nikon F3 ...Venti anni di storia di successo della Nikon F3 ...Двадцать лет истории успеха Nikon F3 ...ニコンF3の20年のサクセスストーリー...20年的尼康F3的成功故事..

 

Nikon F3 otettiin tuotantoon 1980 ja sen valmistus päättyi vasta 2001. Nikon F3 oli kolmas sarjassa Pro-Line lippulaiva Nikonin SLR  Kameroita.

Ammattivalokuvaajat karsastivat F3 runko aluksi kun se käytti pattereita. He eivät uskoneet eivätkä aluksi luottaneet uuteen mikroelektroniikan. Kun paristot mittarissa loppuivat   F tai F2 rungoissa niin  itse kameran toimintaan se  ei vaikuttanut. Mutta kun luottamus  uuteen tekniikkaan kasvoi, muodostui Nikon F3 kamerasta  kahdenkymmenenvuoden menestystarina.

Nikon F3 +MD4+ Nikkor 50mm 1:1.4

nikon f3 leivos 001

Nikon F3 on aina ollut yksi Nikonin parhaista pro järjestelmäkameroista. On vielä paljon ihmisiä  jotka käyttävät niitä vielä tänäänkin. Nikon jatkoi F3 valmistusta vaikka se esitteli F4 ja F5 mallit.

Nikon F3 on todellinen järjestelmäkamera, Tähyslasit ja etsin  ovat vaihdettavia, kaksikymmentä erilaista tähyslasia  tarjolla ja etsimiä 4 .

nikon f3 leivos 005

Nikon F 3

Sähkömagneettisesti ohjattu, vaakasuoraan kulkeva titaani verhosuljin.

TTL keskipainotteinen täyden aukon mittaus
Mittausalue: EV 1-18 ASA / ISO 100 filmi
Filmiherkkyyden asetus: ASA / ISO 12 - 6400

Aukon esivalinta käsin objektiivin renkaasta automaattinen valotuksen säätö A oli ammattilaiskameroissa uutta

 

nikon f3 leivos 017

 

Portaaton Suljinnopeudet 8 sekunnista 1/2000 s auto, 16 asetusta käsisäädöllä myös X (1/80s ei salamavalo), B-ja T-asetukset myös.

Peilin lukitus ylös, syvyys-of-kentän esikatselu, Päällekkäisvalotus vipu

Rungon  mitat: 148,5 x 96,5 x 65,5 mm, Paino: n.. 715g

 

 

nikon f3 leivos 043

 

valotuksen korjausta asteikko, +2 EV on ÷ 2 EV 1/3 arvon askelin.

 

 

nikon f3 leivos 010

 

Nikon F3 on kuuluisan italialaisen teollinen muotoilija, Giorgetto Giugiaro muotolema  “Tässä Nikon F3 kamerassa on vakio etsin. Nikon F3/MD-4.  hyvin suunniteltu runko, laadukas optiikka, ja yhdistettynä nykypäivän erinomainen filmi tekniikka, on vaikea olla ottamatta hyviä valokuvia.”

Modern Classic Camera - Nikon F3

nikon f3 leivos 036

MD-4 moottori oli ainoa kaupallisesti saatavilla oleva moottori kahdeksankymmentäluvulla, joka  tarjosi nopean automaattisen  Filmin siirron jopa 6 * kuvaa sekunnissa (fps)  peili lukittuna ylös, 5,5 fps (suljinnopeus 1/125 sekuntia  tai nopemapi täydellä refleksi katselulla ja automaattisen  valotuksen säädöllä, nopeammin kuin minkään aiempi vakiomoottori. Takaisin kelaus vie täyden 36 kuvan filmirullalla vain 4.5 sekuntia. Yksillä Ni-Cd MN-2 akuilla pystyy kuvaamaan 140 36 kuvan filmirullaa. MD 4 antaa myös käyttövirran kameralle jolloin se toimii jopa –20 asteen pakkasessa.

Se on rakennettu kestämään kovaa käyttöä, se on tehty  huolellisesti valituista  korkealaatuisia teollisuuden materiaaleista. Kädensija, ylä-ja alaosat ovat kaikki painevalettua alumiinia.

 

Nikon F 3 kamera on ensimmäinen  Japanin ulkopuolisen suunnittelijan Giorgetto Giugiaro  muotoilema ja se on isoveljeään Nikon F 2 pienempi ja sirompi

 

Nikon F3 ja Nikon F2

nikon f3 leivos 060

Tästä Nikon F3 kamerasta kiitokset Markulle Espooseen

Nikonb

Jos haluat tehdä kameraan, ensimmäinen asia mitä tarvitset on laatikko, valoa läpäisemätön, linssi ja suljin. Siinä se ...

Kuvia Nikon F3 esitteestä.

V

Jos kuvasi paljon eikä 36 kuvan filmirulla riittänyt tarpeisiin niin oli satavissa takakannen tilalle lisä osa johon sai filmiä ladattua 250 kuvaa varten

MF-4

mf1inside.jpg

 

 

 

F 3rungosta on tehty myös digiversio

Kodak teki 1,3 megapikselin Nikon F3 runkoon  Kodak DCS (Digital Camera System) vuonna 1991

Kodak DCS 100 - NikonWeb

 

  • Markku J. Honka ja Markku Varjonen tykkäävät tästä.

  • Markku Varjonen Teuvo, niin:)

     

  • Markku J. Honka Hieno kuvaus

     

    Runebergin päivän kunniakasi Kasku vuodelta 1948

    Kirurgian professori Hj. von Bonsdorff oli kesäisissä maalaistamineissa hakemassa asemalta postia.  Hänen lähtiessään kotiinsa tulee asematalon ovesta komea kauppamatkustaja, joka huutaa professorin luokseen, osoittaa matkalaukkuaan ja pyytää kantamaan sen läheiseen matkustajakotiin.  Sinne päästyä kaupparatsu ojentaa professorille markan.  Professori ottaa rahan vastaan, kiittää kohteliaasti ja huomauttaa: Jollen minä sattuisi olemaan asemalla, kun vastakin tulette, niin soittakaa professori Bonsdoffille, kyllä minä tulen kantamaan kapsäkin.

    Facebook alkoi kyselemän typeriä, yksityistietoja ennen kuin pääsen kirjautumaan sisään, joten antaa olla.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti