Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 11. lokakuuta 2012

Mikroaaltouunin vaihto päivä….olen hankkinut meille tuvan täydeltä elektroniikkaa ...Microwave-changing day…Mikrovågsugn förändras dag…Microondas cambio de día ...Microondas de mudança de dia ...Mikrowelle wechselnden Tag ...Micro-ondes modifie de jour ...Forno a microonde che cambia giorno ...Микроволновая печь с изменением день ...電子レンジを変える日...

 

Syksyn mukana tulee pimeys, kun päivät lyhenee.  Silloin alkaa aina kaipaamaan jotain uutta,virkistävää. Tämän syksyn hittituote meillä oli uusi mikroaaltouuni. Vanha Samsung olikin jo kymmenen vuotta vanha.

mikro tulva 001

Kodinkoneen keski-ikä lyhentynyt

Auto näyttää olevan ainoa kuluttajatuote, josta on saatavana tarkkoja ikätilastoja. Jääkaappien, pesukoneiden, televisioiden ja muun kodintekniikan käyttöikää on tutkittu vähän ja satunnaisesti.
Viime vuosituhannen puolella  Työtehoseura kartoitti pyykkikoneiden, astianpesukoneiden, jääkaappien, mikroaaltouunien ja muiden kodinkoneiden kohtaloita. Tutkimukseen sisältyi kahden valmistajayrityksen arvio käyttöiästä:
- jääkaappi ja jääkaappipakastin 12 vuotta
- pyykinpesukone 12 vuotta
- astianpesukone 14 vuotta
- sähköliesi 18 vuotta
- mikroaaltouuni 10 vuotta.
Mitkä ovat käyttöiät nykyisin? Kodinkonevalmistaja Helkama Forsten tehdaspäällikkö Sauli Hakala ja huoltopäällikkö Jari Koivisto antavat kumpikin hieman erilaisia lukuja ja korostavat, että vuosimäärät ovat karkeita arvioita. Yhdistämällä heidän arvionsa saamme haarukat:
- jääkaappi ja pakastin 10-15 vuotta
- pyykinpesukone 5-12 vuotta
- astianpesukone 5-12 vuotta
- sähköliesi 12-15 vuotta
- mikroaaltouuni 5-10 vuotta.
Kodinkonehuoltojen Liiton puheenjohtaja Ari Järvi kertoo, että niin sanottujen valkoisten kodinkoneiden elinkaaret ovat "jonkin verran lyhentyneet" mutta keski-ikä on edelleen "kymmenisen vuotta".

 

Uusi rosterinen kenwood mikroaaltouuni 

Perhekokoa oleva mikroaaltouuni 27 litraa. Teho 900 Wattia ja 1100 Watin grillivastus.  Taustalla vanha Samsung vielä paikoillaan hopeanvärisen moccamaster kahvinkeittimen vieressä.  Kun kodinkoneita tulee ostettua eriaikaisesti niin väriskaala vaihtelee. Nyt pienkodinkoneet ovat saman värisävyisiä. mikro tulva 004

Ei muuta kuin rivakka ote vanhentuneeseen  masiinaan ja tilaa uudelle.  Vanha Samsung taitaa olla vähän kevyempi kuin uusi Kenwood joka painaa 14.5 Kg. Samsung toimii kyllä vielä, mitä nyt silloin tällöin on pitänyt se päivittää ottamalla virtajohto pois sähkörasiasta siis teknisesti toimii mutta elektroniikka komponentit on tiensä päässä.

mikro tulva 006

Käyttövalmiina molemmat mikroaaltouuni ja kahvinkeitin, pitäisikö jääkaappi vaihtaa myös…..

mikro tulva 011

 

Leevi and the Leavings - Onnelliset – YouTube

Kun olen hankkinut meille tuvan täydeltä elektroniikkaa ...

 

Noora-Liina KovalainenNoora-Liina Kovalainen Klikkaa linkkiä ja äänestä lomakuvaani, kilpailen matkasta USA:aan.

http://www.supersaver.fi/loma-kuva/muut/mui-ne-vietnam-ladies-in-vietnam-926/

Äänestä lomakuvaani Ladies in Vietnam

www.supersaver.fi

Klikkaa linkkiä ja äänestä lomakuvaani, kilpailen matkasta USA:aan.

 

Osaatko auttaa Oikein?

HYPOGLYCEMIA ON MATALA VERENSOKERI

Tyypillisesti 1 tyypin diabetesta sairastavan ihmisen enemmän tai vähemmän äkillinen sairauskohtaus.

Ensiapu - Auta oikein


Insuliinishokki (hypoglykemia).. osaatko auttaa matasokerista diabeetikkoa? Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa sokeritautinen on menettänyt tajuntansa verensokerin laskun takia?
Muistakaa että tajuttomalle potilaalle aina soitto 112 ja huolehtikaa että hengitystie pysyy auki!

 

¨Älä mittaa tajuttomalta  sokeri arvoa tms. SOITA samantien 112 jos potilas ei herää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti