Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 26. huhtikuuta 2012

Suursukeltaja uimarannalla ja Maakotka taivaalla.High diver at the beach and the golden eagle in the sky.Buzo de alta en la playa y el águila real en el cielo.Hoge duiker op het strand en de gouden adelaar in de lucht.Plongeur de haut vol à la plage et l'aigle royal dans le ciel.Hohe Taucher am Strand und der Steinadler am Himmel.Alta subacqueo in spiaggia e l'aquila reale nel cielo.Высокая дайвера на пляже и беркут в небе.空のビーチやイヌワシで高いダイバー。

 

Istuskelin taas vaihteeksi Noormarkun uimarannan pukukopin penkillä odottaen että joku valokuvauskohde ilmestyisi näkökenttään.  Päivä oli vaihteeksi ihan kelvollinen, Aurinkokin paistoi.  Rannalla on pari ajopuuta joita olen katsellut sillä silmällä että tuohon kun västäräkki istui, niin saisi hyvän valokuvan. Mutta eihän se kukkokaan käskien laula. Aloin jo turhautuakin, mutta sitten joku outo, pieni ja musta lensi toiselle rannalla, parinkymmenmetrin päässä olevaan  ajopuuhun. Tarkempi tarkastelu ositti sen olevan Suursukeltaja (Dytiscus)

kotka koppakuoriainen 016

Tässä valokuvassa suursukeltaja on luonnollisen kokoinen

 

Suursukeltajat (Dytiscus) ovat vedessä eläviä petokuoriaisia, jotka nimensä mukaisesti viettävät pitkiäkin aikoja veden alla muun muassa saalistamassa. Jos on erityisen lämmin, saattavat suursukeltajat joskus lähteä lentoon etsimään parempia vesistöjä.

 

Aalto löi sen aina takaisin rannalle, mutta sitkeästi se joka kerta pyrki takaisin veteen.

kotka koppakuoriainen 025

 

 

kotka koppakuoriainen 031

 

Suursukeltaja ei siis hengitä vedessä, vaan takapäässä olevan hengitysaukon kautta. Sukeltaessaan se ottaa takaruumiinsa täyteen happea, jotta se voisi viettää pitempiäkin aikoja veden alla.

 

kotka koppakuoriainen 035
Ravinnokseen sukeltajat saalistavat yleensä pieniä vesieläimiä, mutta suurimmat lajit kuten kuvammekin suursukeltaja pystyy saalistamaan pienistä sammakonpojista aina pieniin kalanpoikasiin saakka.

kotka koppakuoriainen 036

Sukeltajia tunnetaan maassamme alun toistasataa lajia joten mitenkään harvinaisesta lajista ei ole kysymys. Silloin kun niitä tapaamme kannattaa hetkiseksi jäädä seuraamaan niiden taidokasta uiskentelua ja saalistusta elinympäristössään.

 

Taas olin siinä tilanteessa että mukana oli väärät välineet, Sigma 120-400 super tele zoom oli liian pitkä suursukeltajan valokuvaamiseen, lähin tarkennusetäisyys 1.5 m. Toisaalta sitten ei ollutkaan, Noormarkun  taivaalla nimittäin  kaarteli nuori maakotka ja 400mm tuntui jo liian lyhyeltä. Maakotkan pituus on 80–93 cm ja siipien kärkiväli 190–225 cm

 

Maakotka eli kotka (Aquila chrysaetos)

kotka koppakuoriainen 005

 

Maakotka eli kotka (Aquila chrysaetos) on haukkojen heimoon kuuluva päiväpetolintu. Muita paikallisia suomalaisia rinnakkaisnimityksiä linnulle ovat mm. kokko, maakokko ja isokokko

 

kotka koppakuoriainen 006

 

 

 

 

 

 

Valokuvia myydään, alla esimerkki hintoja joita kuvatoimistot pyytävät, eivätkä niiden listoilla kaikki kuvat ole edes niin hyviä kuin mitä tästäkin blogista löytyy.

Olen minäkin jokusen euron valokuvistani saanut, mutta verottaja kyllä pitää huolen siitä ettei niistä tuloista kauan pääse nauttimaan. Olen maksanut saamistani kuvauspalkkioista sivuverokirjan osoittaman  60% veron ja silti verottaja mätkäisi 150 euron lisäverolla. Koeta tässä nyt sitten KELA päivärahan lisäksi saada harrastus  välinerahaa kerättyä. Suomessa Pitkäaikaistyötön pysyköön lestisään. Eläkeläisetkin saavat ansaita etuuksiensa päälle 700 euroa kuukaudessa kenenkään puutumatta asiaan. Mutta työttömät eivät  saa leipäänsä jatkaa muuten kuin leipäjonossa seisomalla.

 

 

Hintaluokka 1: Journalistinen, kirjat, informaatio, yleishyödyllinen, yksityinen ym.:
48 €
2 mediaa: 88 €
3-5 mediaa: 126 €

Hintaluokka 2: Mainonta, esitteet, yritys- ja asiakasjulkaisut, vuosikertomukset ym.:
63 €
2 mediaa: 110 €
3-5 mediaa: 157 €

 

Tiedättekö muuten missä on Aruba Sieltä on tullut uusi vierailija tähän blogiin.

Paikka: Caribbean, saari Karibianmerellä, pohjoiseen Venezuelasta

 

Newest Country

Aruba

Heikki Kovalainen

image

Heikki Kovalainen

 

 

 

Hyvä asiakkaamme puhelinnumerolle 0247897309 ei löytynyt tietoa. Terveisin Fonecta

Fonecta ei löytänyt tällekään numerolle omistajaa 0443350725

Hakusanat

dytiscus marginalis, hyönteinen, kovakuoriainen, , sukeltaja, suursukeltaja, , vesi, vesieläin, vesihyönteiset, haukkojen, päiväpetolintu,Aruba,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti