Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Edellisestä päivityksestä kaksiviikkoa...Agfa Silette + Nattar

Mailmalla ja suomessa on tapahtumia riittänyt, mutta eipä se ole näyttänyt suuremmin tavallisen ihmisen elämään heijastunut kun edelisestä blogi päivityksetä on vierähtänyt jo kaksi viikkoa.   Noormarkussa on elämä rullannut omaa rauhallista rytmiään.     Toki olen porissakin  edellisen päivityksen jälkeen käynyt, keskusairaalassa vuositarkastuksessa.   Sieltä ei  varmaan jäänyt mitään erikoista kerrottavaa, kun en sairaalakäynnistäni vielä ole mitään kirjoittanut.   Sokeritasapaino oli 6,7  mikä minua vähän huolestutti kun se on parempikin ollut.  Johtunee siitä että  koko viime talven tein kuntouttavaa työtä yksin ja silloin piti sokerit pitää vähän korkeammalla ettei matalat sokerit, hypoglykemia yllätä.  Uudet hoitovälineet, insuliinikynäneulat, verensokerimittarin liuskat ja lansetit tilasin porin hoitotarvikejakelusta.   Pyysin uutta verensokerimittaria sieltä, mnuta en sitä saanut vaikka sanoin puhelimeen vastaneelle ihmiselle että oletpa sinä taalon päin vaikka Päävalehtelija Sipilän KIKY  lomarahoisa veikin monta sataa.  Verensokerimittarit on sairaaloille ilmaisia, rahastus tapahtuu koeliuskojen muodossa.  Satakunnan keskus-sairaalasta sentään sain mukisematta uuden verensokerimittarin.

Nettikaupankin tein, ostin uuden kameran kokoelmini Sysmän Onkiniemestä.  Oli mielnkiintoista seurata postin kulkua .  Myyjä pisti paketin postiin torstaina, perjantaina se oli kirjattu lajittelukeskukseen, mutta koko viikonloppuna se ei kulkenu seurannan mukaan ollenkaan.   Paketti saapui kujitenkin maanataina vaikka saapumisenustusta oli välillä muutettu tiistaille.  Posti halusi varmaan yllättää  nopeamalla toiminalaan kuin mitä oli luvannut.


Ihan tavallisen Agfa Silette conpur - rapid  kamera vuodeltaa 1955 ostin


Jossain kaappien kätkössä minulle on jo enestäänkin pari kolme Agfa silette kameraa.  Normalia kinofilmiä se käyttää.  Tämänkin kameran sisällä on kodakin t-ri x  mustavalko filmi.  Matkustelu näkyy kameran kunnosssa.  Myyjän mukaan se on ollut kolmella euroopankiertueella mukana.  Lika on tullut nahkaisetta kamerakotelosta joka vanuutaan pölyttä kun sisäpuolio on karheeaa pintainen.
Agfa silettä on valmistettu saksassa niin  paljon etteä niitä myydään huutokaupasivuilla kympin paikeilla,  Tämän kameran mukana oli kuitenkin lisävarusteita joita en ole aiemmin nähnyt.  Sitäkään en tiennyt että Agfa on valmistanut näihin lähikuvauvarusteita Natar nimellä


Agfa Natar supplementary lens pakkaus


Teipillä paikattu laatikko mutta alkuperäinen pakkaus kuitenkin


Se sisältää Agfa Natar lähilinsiin  0.5 - 1m
sekä etsimen


Lähikuvauksessa linssin lisäksi tarvitaan uusi etsin joka muuttaa  kameran oman etsimen lähikuvaukseen sopivaksi.


Entisenä työkalunvalmistajana aina ihmettelen sitä, mitenkä ennen vanhaan näitä pieniä esineitä on valmistettu


Lisävaruste etsimessä on neljä ossa.  Runko jossa lasinen suurentava linssi, seon lukittu kiilalla ja varuste kenkä johon voi kytkeä salaman seka etäsisysmittarin.  Pohdin sitä, että onko runko valmistettu yhdestä kapaleestta jyrsimällä?  Kiilan lukitusura on varmaan jyrsitty, ja viilari on siihen kiilan sovittanut.  Runko on kyllä varmaan valutuote, Made in germany  on urassa kohokirjaimin mikä viittaa valutuoteeseen.  Ei sen aikaisissa jyrsimillä olisi kyetty noin pieneen kirjoukseen kannatavasti.


Käsityön jälki näkyy, viilari on lisävaruste etsimen rungon viimeistellyt.  Tummat jäljet on syntynyt siitä kun se on liitetty kameran varustekenkään, tarkasti tuote on valmistettu, ei ole välyksiä liika ollut


Heikki Laiho OY ( hela oy) palveluksessa valmistin valumuotteja niihin tein kipinäkoneella tekstejä, jotka oli samallalailla koholla tuoteen pinassa.Lähikuvauslinssi asentaan yksinkertaiseati kameran linsin eteen  painamalla.


Lähilinsin runkoon on kaiverrettu oma mitta asteikko.  Ääretömän merkkit pitäsi varmaan olla  kohdakkain


Lahikuvaus etsin asenetaan varustekenkään kameran etupuolelta


Lisävaruste istuu paikaleen hyvin, joskaan ei saumattomastiLähikuvaus varuteiden lisäksi tarvittaan etäsyysmitariBodenseewerk rangefinder in meter.Bodesswerk yhtiö on perustettu saksassa 1940 luvun alkupulella sotatarvike tehtasaksi

Etäsiyysmittarin tukeva nahkakotelo ilmaisee että kyseessä on arvokas laatutuote


Etäisyysmittari asenetaan lisävarustevarus kenkään


Etäsisyymitarrin lyhyin etäisyys merkki on 1 metri, tosin rulla kiertyy siittä vielä vähän lyhempään matkaanMitenkähän näiden laiteiden käyttö on käytännössä onnistunut.  Vaikka kamera olisi kiinteästi jalustalla. pitäsi etsimestä ensin etsiä kohde ja sitten siirtää katse etäisyysmittarin okulaariin ja mitata matka ja sitten vasta laukaista Toki Noormarkussakin tapahtuu uusien rakenustyömailla.   Kylä maisema muuttunut Aurinkolinnan kohotessa harjakorkeuteen. Finbyyntien näkymä kirkon kiertoliittymästä saapuessaK market osterin logo vielä muutaman kuukauden vanhalla paikalla ennen uuden marketin valmistumista.  Taustalla Aurinkolinnan rakennustyömaa.


Autoilijat ihmeisään kun liikennejärjestely muttunut uuden K-kaupan rakennustyöpaikan myötä,  Osterin pihan läpi ei enää pääse ajamaan.

Korviini ei ole vielä kuulunut minkä tasoinen K-kauppa Noormarkun keskustaan kohoaaToiveena olis tettä paikalle nousisi K-supermarket jotta noormarkkulaisten ei tarvitsisi joka viikko poriin lähteä ruokatarjousten perässä bensaa polttamaan.


Kotipihassakin tapahtuu, uutta raja-aitaa tehdään Tapion, Markon ja Helin voimin Taiteilija Markku Mäkelä totesi kyynisesti, että uusi aita antaa aivan hevosaitauksen tunnunTänään keskiviikkona 23.8.2017  kävin Taiteilija Markku Mäkelän kanssa porin kaupojen tarjoukset  läpi.Pieni tomattirasia ei lidissä sen halvempi silti ollut kuin noormarkun S-marketissa.Saapa nähdä ilmestyykö kauppa kuvaan karhu.  Markun selfie kuvissa usein karhu samnassa kuvassa
Töissä olen digitoinut  1950 - 1970 luvun kuvia .  Seitsemänkymmenluku toi pitkäastä aikaa värikuvia digitoitavaksi,  Yhdessä kuvassa oli minulle oudon värinen mopo,   Se paljastrui Solifer 4 speed mopoksi vuosimalia 1971Turun terroristi puukotukseta taitaa olla parempi pitää turpansa kiinni, totean vain että  Päävalehtelija Sipilä on huolissaan vihantunteista.  Suurin osa kantasuomalaisista taitaa kuitenkin olla peloisaan maan politiikasta.  Ihminen on tunneköyhä jollei hän tunne ajoitaan vihaa ja pelkoa, jollei näitä tunteita omaa niin ei kykene rakastamaankaan.  Mitä Sipilä mahtaisi sitten sanoa jos joku ilmaisi tyytyväisyyttä tapahtuneesta?  Ainakin niiden pitäsi olla enemmän tyytyväsi kuin pettyneitä, jotka ovat suomea teromisesta varoiteleet.

Turun puukottajan pitää pitää hengissä siksi että enemän sitä kismitää kun ei päässyt paratiisiin eikä saanut 72 neitsyttä.  Toiseksi siksi eäät nähdään mitenkä suomen oikeuslaitos juttua käsittelee, kuinka pitkä oikeusprosessi tästä kehkeytyy?  Ja kuinka suuriksi kohoaa puolustuksen asianajopalkkiot?

EU:hun pitäsi perustaa EU:n yhteinen, terorismirikoksia käsitelevä tuomioistuin.  Silloin käsittely ja tuomiot olisivat yhdenmukasia.  Kustannuksetkin jakautuisivat tasaisemmin onhan terrorismi  EU:n yhteinen ongelma.
Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpailun  valokuvani saanut tähän menessä 8341 ääntä


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti