Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Mikä tekee siirrosta arvokaman, kuin itse tuote?......What makes transfer more valuable than a product?.....Vad gör överföringen arvokaman, eftersom produkten? ....То, что делает передачу arvokaman, как продукт? ....

Via tuli taas Fortumin sähkölasku, ei sinä mitään kun ei nykyyhteiskunnassa mikään ilman sähköä toimi.  Mutta sitä ihmettelen mikä käytettävän tuoteen siirrosta arvokaampaa kuin itse tuote?   Forttum Markets Oy laskuti käytetystä energiasta 33.04 euroa johon sisältyi perusmaksua 8.04 euroa, ilmeisesti tuo perusmaksu on samansuuruinen kuluisi sähköä 500 kwh tai 1 kwh.  Caruna sensijaan laskutti sähkönsiirrosta 53.26 euroa, aiva kohtuutomasti energian kulutukseen nähden,  meillä käytetään vesivoimalla tuotettua sähköä ja vesivoimala sijaitsee meilta linnuntietä katsoen  400 metrin päässä.  Sen lisäksi asumme 17 huoneiston taloyhtiössä,  carunan piuha tulee talon nurkalle ja siitä samasta piuhasta saa kaikki 17 huoneistoa sähkönsä.  Kyllä pitäsi saada synegriaedusta jonkinlainen paljousalennus.Erityisest se ihmetyttää etä sähkön sirto erityisessä valtiovallan suojeluksessa silä perusteella että sitä pdetään huotovarmuden perusasiana.  Mutta Caruna ei ede maksa verojaan suomen kun sen varoja hallinoidaan veroparatiiseissa.  Jo sähkön sirto olisi  valtionyhtiön käsissä niin en valittaisi mutta kun kaiki yhteiskunnan peruspalvelut halutaan antaa yksityisten yritysten hallintaan ninkuin nyt tämä soteudistus valinnanvapauksineen. Terveyskeskusmaksut nousee varmaan yksityisen sektroin tasolle ja yksityispuolella vielä ylempi maksuluokka jolla varakaat pääsee jonon ohi ja tarpeettomat köyhät jää hoitamata.   Kummastelen sitä ettei kansaliset enempää sähkön siirtomaksua kritisoi.  Asia taidettaisiin suhtautua eillailla jos maitopurkin kyljessä ilmoitetaisiin  erikseen siirtohinta 2 euroa, Onhan maidon siirto  lehmän utareista  kotitalouden jääkaappiin paljon monimutkaisempi ja vaativampi kuin sähkön siirto kuluttajan pistorasiaan.  Entäs sitten se kuinka palljon  sirtoja on tarvitu iihn  ennenkuin aamukahvipöydässä kahvi kupissa höyryää??
Sitäk kuka saa osan tulevasta  eläkeestäni.    Tulevasta eläkeestäni on jo etukäteen vähennetty 61 euroa kuukaudessa elinaikakertoimen vaikutuksesta, ei ole otettu huomioon sitä, että sairastan tapavaa tautia, saatan hyvinkin kuolla ennenkuin saavutan eläkeiän.  Kuka silloin saa minulle palkanlisänä, eläkevakuusayhtiö Varman tilile taletetut varat?


Ei riittänyt se että eläkeikääni nostetiin.  Sekin on kumma ettei politikot ymmätrrä että eliniänpidentyminen ei tarkoita sitä, että ihminen olisi kilpailukykyinen  työmarkkinoilla.  Eläke nousee, mitä kauvemmin vihdyt työelämässä, vedotaan ahneuteen.  Montako  virkeä elinvuotta mahtaa ola jäljellä jos  1958 syntynyt jää eläkeelle vasta kymmenenvuoden päästä?

Motonetista ostetiin pojalle palokuntareirille uusi retkisänky, edullinen oli ja kotimaista valmistetta.   Kotimaisuuden huomasi siitä että herkullen voimat tarvitiin sen kokoamiseen.  Pääty palkin asennus ei tahtonut onnistua kun  vuoteen kangas oli mitoitettu 5mm lian lyhyeksi / kireäksi
Muovimuoti oli sunitelut halvalla ja ammatitaidotomasti.  Itse tein painevalumuotteja 20 vuotta eikä koskaan tehty laiskuutan tai muutamn euron säästön vuoksi sutta ja sekundaa.  Retkisängyn muovista valmistettu päätypala jossa on tappi joka päätypalkin rekään asenetaan, päädystä / päästä  puuttuu 45 asteen kulma joka helpottaisi reikään solahtamista.  Muovimuotti  ei olisi ollu ratkisvasti kaliimpi jos  se olsi ammatitaidolla valmistettu.  Tosin suunnitelupäässä tällaiset asiat pitäsi hallita.  Ilmankos diplomi-insinööreistä on varsinaisuomessa huutava pula.esä luonto ei ole ollut enisensä, ei ole tarvinnut tänä kesänä paljon makro-objektiivia.  Ötököitä on ollut vähänlaisesti ja vaikka aurinkoisia säitä on ollut niin sitten on tuulut eikä tuulisella säällä ötököitä saa valokuvattua.  Makuuhuoneen ikkunalla poikesi lepäämässä. Dryophilocoris flavoquadrimaculatus, nelitäplälude.Tänään perjantaina on kesäkuun viimeinen päivä ja samalla aurinkoisin sää.  Noormarkussa aamu yhdekseltä tätä päiviystä kirjoittaessa taivcas on pilvetön ja asteita on + 18.1


Päivän mittaan varmaan  plus kaksikymmentä astetta rikkoutuu.  Tulee hyvä mattojenpesupäivä
Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpaiussa minun valokuva oon saanut tähän menessä 6644 ääntäTänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FIHyvää viikonloppua ja alkavaa heinäkuuta kailille lukijoilleni.
38 kommenttia:

 1. Ari Kivinen: Sen tekee lait huoltovarmuudesta,mikäli määräykset eivät olisi muuttuneet nousuja ei olisi tullut,ei ole kovin halpaa toteuttaa maa kaapelointia koko maahan.

  VastaaPoista
 2. Ari Kivinen: Ps.koko fortumin verkon myynti perustui pitkälti siihen että maa kaapelointiin olisi tarvittu rahaa satoja miljoonia, toki itse olisin silti jättänyt myymättä,mutta siirto hintojen korotukseen sillä ei olisi merkitystä ollut,maksaa yhtä paljon omisti kuka tahansa

  VastaaPoista
 3. Kyösti Honkala: Joo, tämä on malliesimerkki kvartaali-optio-osinko-politiikasta, jolle rakentuu koko nykyhallituksen politiikka. Siis sen ainoa politiikka. Ohjataan mahdollisimman paljon kansalaisten varoista rosvokapitalistien taskuun. Ja kansallisomaisuuden myyntiaikeet vain jatkuvat. Sillä lailla talous nousuun?

  VastaaPoista
 4. Teuvo Vehkalahti: Ja varainhoito veroparatiiseissa

  VastaaPoista
 5. Ari Kivinen: Siksi en myymistä hyväksynytkään,mutta tuossa on kyse ihan eri asiasta,kaikki sähköverkon omistajat tekevät nuo,pori energia ilmoitti pari viikkoa sitten isoista korotuksista, monilla,esim vatajan koskensähköllä siirto ollut jo kauan kalliimpaa kuin fortumilla(carunalla)

  VastaaPoista
 6. Riitta Lesonen: Tuota olen minäkin ihmetellyt ,että kuinka siirtomaksu voi olla isompi kuin kulutus,kuka osaa tämän matematiikan,minulla ei mene tämä oikein ojalan laskuopin mukaan mitenkään .

  VastaaPoista
 7. Sofia Nyholm: Ja tämä niin epäsrelvää , ,Denna biot nog otydligt , vad ock hur , ock när ,?
  kyllä tama niin epäsrelvää, tämä biot tarpeeksi epäselvä, mitä myös miten, ja milloin,?

  VastaaPoista
 8. Tuula Berg: niin totta, raha se ratkaisee tai rahanpuute ......nyt on rahastus alkanut jo monin paikoin , diabetestesti liuskatkin nyt maksatetaan. Ja lääkitystä maksatettu jo , entäs monisairaat eläkeläiset - hukassa ollaan.

  VastaaPoista
 9. Auli Peltoniemi: Meillä toi siirron osuus on yli satanen ja kulutus pääl 50 euroo. Revi siitä harmittaako :(

  VastaaPoista
 10. Mikko Elo:
  Hetki sitten ·
  Ehkä keskustelun sote-uudistuksesta kiteytti parhaiten Tiina Merikanto eilisillan YLE-uutisissa: on liian paljon kuultu lobbareita ja liian vähän asiantuntijoita.
  Sipilän hallituksen vähäistä arvostusta lakeja kohtaan osoittaa se, että oikeusministerinä toimi työministerin tehtävien ohella laborantti Jari Lindström. Toinen esimerkki on nykyinen tilanne: oikeuskansleriksi valittu Tuomas Pöysti ottaa tehtävänsä vastaan vasta ensi vuoden alussa.
  Lainsäädäntö ei ole insinööritiedettä. Sen nykyinen tilanne osoittaa.

  VastaaPoista
 11. Jarmo Pekkarinen: Minä olenkin odottanut että koska joku keksii vedelle siirtomaksun. Semmosen ko hulavesimaksu on jo keksitty mikä on esimerkki älyttömyydestä.

  VastaaPoista
 12. Jarmo Lahtinen: Ei mikään muu tee arvokkaammaksi kuin puhdas rahastus asialla jota toistaiseksi tarvitaan. Suomen herrat möi suuressa viisaudessaan tämän rahastusautomaatin noille ulkomaalaisille hetkellisen hyödyn nimissä, toki voi olla että joku myös omistaa noita firmoja ulkomaalaisten hallintarekisterien kautta, en tiedä mutta tuli mieleen, miksi muuten näin älyttömiä kauppoja tehtäisiin. Niin ja varmaan tuolle hulevesiputkistollekin tulee aikanaan perusmaksu, siirtomaksu ja sitten tämä tontin koon mukaan laskettu, oletettu valuma putkistoon.

  VastaaPoista
 13. Hannu Siivonen: Sähkö on Suomessa halpaa, mutta tuotantokulut eivät suoraan laske tolppien, kaapeleiden ym. hintoja tai vähennä huollon tarvetta.

  VastaaPoista
 14. Esa Kakko: mikä tekee sähköyhtiölle oikeuden velottaa siirrosta joka tapahtuu minun maillani? ja ihan ilman korvausta.... taidan ruveta pistää laskuu menee ja jos ei suoritusta kuulu, niin moottorisaha on keksitty :D

  VastaaPoista
 15. Reijo Toiviainen · 2 yhteistä kaveria
  Kyllä on Carunalla kallista sähköä....
  Henkilön Reijo Toiviainen kuva.

  VastaaPoista
 16. Pirjo Lindroos: Sitä tosiaan kannattaa ihmetellä

  VastaaPoista
 17. Esa Virta: voi ku kaikki mikä on korvamerkitty käytettäväks johku ni käytettäs kans siihe.. autoverostakin katoaa 2/3 osaa johki muuhun ku autoiluun liittyvään, sama lienee sähkön siirtomaksusta, tuskin siirtokuluja menee niinpaljon todellisuudessa kuparin toimintakunnossa pitämiseen kuin mitä siitä kerätään..

  VastaaPoista
 18. Petri Ruotsalainen: Sehän on viemärinhuuhteluvettä, joka virtaa avo-ojissakin tai sama minne menee pohjavedeksi imeytynee, eli maksuhan siitä sataneesta pitäisi saada laskun sijasta, vittu että menee tämä Suomi ihan naurettavaksi pelleilyksi.

  VastaaPoista
 19. Antero Varjo: Vaikka postimaksu kiinasta tänne

  VastaaPoista
 20. Irma Pulkkinen: Mä en oo koskaan ymmärtänyt tätä siirtojuttua ja kaksinkertaista veloitusta!?nyt ei enää tarvitse kun on taloyhtiön sopimus!

  VastaaPoista
 21. Juha Nieminen: Sehän on enempi kuin kaksinkertainen !

  VastaaPoista
 22. Kristiina Grönman: Siirrolla pääsee joku hyötymään :(

  VastaaPoista
 23. Anne Lehtonen: Koskaan emme tule saamaan "carunoita" kuriin, hallitus ei kykene muutenkaan mihinkään, on saatava rinnalle aurinkosähköpeltoja yrityksiksi asti kilpailemaan sähkön tuottamisesta !!!

  VastaaPoista
 24. Marja-Leena Berg: Johtajille taskuun osinkoja!

  VastaaPoista
 25. Margit Kivimäki: Omistajille pitää tulla voittoa,ja paljon.

  VastaaPoista
 26. Jorma Lindqvist: verkot vanhenee, ja maan alle äytyy saada. Se maksaa ja siinä tarvitaan ihmistyötä. Sähkön synnyttäminen on helpompaa, kun ertaluonoiset investoinnit on tehty. Pörssisähköstä tulos tehdään. Siirto pitää maksattaa kuluttajilla.

  VastaaPoista
 27. Merja Toorikka: Juu caruna nykyään austraalialainen elenia(vattenfa) myynnissä. Vuoden vaihteessa nousi siirtomaksut 1.5 toisen kerran. Viime viikolla ilmoitus nousee vähintään 15%. Joten nopeita päätöksiä mistä rahaa kerätään passit,henkilötodistukset tänään 1.7 päätös tehtiin 28.6. Että näin meneeköhän ihan lakien mukaan nämäkään.😈😈😈😈😈

  VastaaPoista
 28. Hannu Alatalo: Siis sähköhän tulee töpselistä vaan jonkun on pitnyt ne johdot rakentaa ja se maksaa ;)

  VastaaPoista
 29. Seija Suuronen Os Turunen: Mulla kans edellisessä laskussa sähkönsiirto oli tuplasti enenmmän kuin mun sähkönkulutukseni.

  VastaaPoista
 30. Mika Etelämäki: Mä ostan itse sähköä hintaan 4,44/kWh.
  Siirto on 3,92/kWh + vero 2,79372/kWh
  Perusmaksu siirrosta on 5,73€/kk.
  Sähköntuottaja ei peri mitään kuukausimaksua.

  VastaaPoista
 31. Sami Elo: Näin sähköverkostoalan työntekijänä, siirtomaksuilla rahoitetaan verkon parannustöitä, kuten maakaapelointia. Voit itsekkin kuvitella missä hintaluokissa pyöritään kun aletaan kaupungin, tai kaupunginosan mittakaavassa kaapeloimaan kaikki maahan. Verkkoyhtiöthän ei itse kyseistä työtä tee, vaan ostavat palvelun urakoitsijoilta. Koneiden kuljettaminen työmaalta toiselle, käyttökustannukset, materiaalit jne. Helposti puhutaan satojen tuhansien eurojen urakoista. Milläs muulla rahalla noita rahoitettaisiin?

  VastaaPoista
 32. Juhani Mansikka: Hmm. Esim täällä tarjottiin yhtiölle valmista kuoppaa (viemäriosuuskunta) ja vastaus: kaivetaan omat kuopat. Mikä vika yhtälössä?

  VastaaPoista
 33. Sami Elo: Olisko noi standardit. Viemärin kanssa ei nykyään saa samaan ojaan kaivaa kaapelia, ja viemärin minimisyvyydetkin eri. Pienjännitekaapeli kumminkin kaivetaan min. 70cm, ja keskijännitekaapeli syvemmälle. Samoin myös viemäriojassa ei pystytä standardien vaatimaa hiekkakerrosta kaapelin ympärille tekemään, kun siellä on se viemäriputki. Sillä seudulla ei ole markanväärtiä arvoa, kun kyseessä on maanlaajuiset standardit

  VastaaPoista
 34. Teija Mäkelä: jaa mikäkö teki kalliimman ..no idiootti valtio joka myi sijoitusyhtiöille hyvän rahasammon ..ja tämähän vielä kasvaa

  VastaaPoista
 35. Alsi Saarinen: No mulla on sählönsiirtomaksu yli kolmenkertainen kulutukseen verrattuna. :( Parikkalassa on suomen kallein sähkönsiirto.

  VastaaPoista
 36. Kari Aalto: Kataista ja Kokoomusta kiittäkää ja äänestäkää!

  VastaaPoista
 37. Erkki Linna: se, että tuote ei tule postissa, vaan johtoa pitkin! näyttäiskö "paremmalta", jos tuotteen hintaa "korjataan"?

  VastaaPoista

 38. Its a wonderful post and very helpful, thanks for all this information. You are including better information regarding this topic in an effective way.Thank you so much

  Personal Installment Loans
  Payday Cash Advance loan
  Title Car loan
  Cash Advance Loan

  VastaaPoista