Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Taisi olla pieni virhe arvio....I think it was a small miscalculation ....Jag tror att det var en liten felbedömning.----- وأعتقد أنه كان خطأ في الحسابات الصغيرة .........我认为这是一个小的误判.......Я думаю, что это был небольшой просчет ..........Penso che sia stato un piccolo errore di calcolo .........Ich denke, es war eine kleine Fehlkalkulation ......... Je pense qu'il était une petite erreur de calcul ........Creo que fue un pequeño error de cálculo ....

Kävin eilen taas muuttolintuja valokuvamasamutta turhaan painavaa lintupukea mukanani kannoin.  Mylykoskelta oli sorsat ja telkät kadoneet.  Saatoivat ne jossain suojaisemmassa paikasa kyyrötellä kun viima oli aika kylmä.   Aurinko kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta  ja jäin istuskelemma  uimarannan pukukopinpenkille.  Tuuli oli kääntynyt luoteeseen ja  se viisti pukukopin seinää  kylmästi eikä takkia voinut pois päältä ottaa.  Pipon sentään riisuin että otsanahkaka  vähän sai rusketusta.  Vartin verran sain omissa-ajatuksisa istuksella ennen kuin yksi uros telkkä piipahti avoveden tilanetta tarkastamassa. Ei  vielä kelvannut kun ei kavereitakaan näkynyt.  Takaisin alajuoksun suuntaan se lähti lentämään.Säävalokuva Noormakunjoelta 22.3.2016


Ennen päiväkävelylle lähtöä  oli kolme laulujoutsenta  noussut lentoon jostai läheltä kun kiersivät Noormarkun yllä kehää  nostavaa ilmavirtausta etsien.Laulavan laulujoutsenen kaula oli mutkalla, kai pitkän kaulaan avulla saaa säädettyä lauluäänen korkeutta


Lopulta loikea lentokorkeusm löytyi ja nokat käänettiin kohti lankkojärveä.  Taustalla lentää toinen neljän joutsenen ryhmä samaan ilamansuuntaan.Vähän taisi olla joutsenilla virhe arvio sään suhteen.  Viime yönä oli taas reilusti pakkasta Noormarkussa/ porissa ja luntakin oli satanut  ja tätä päivitystä kirjoitaessa kello 8.30  sataa lunta edeleen ja lämpömittari näyttää -1.1 astetta.
Porista on Bryseliin 1594 kilometriä ei siis kovinkaan kaukanan nykyajan mittapuun mukaan.  Liki sama matka taitaa olla jos Helsingistä Nuorgamiin ajaa suomen rajojen sisällä.  Jos jotain lohtua hakee tavasta jolla pommi-iskut bryselissä  toteutetiin  niin se oli se että ne tehtiin vahanaikaisesti ihmsvoimin.  Siinä on tietysti tekijälle martyyrikuolema josta on luvassa paratiisipaikka ja seitsemänkymmentä neitsyttä.   Mutta mitä kauhua isis terroristit saivatkaan aikaan jos osaisivat käytää nykyajan mahdolisuuksia pomi-iskuissa.  Pienet kauko-ohjattavat helikopterit lentävät melko äänettömästi ja paremmat mallit kantavat vähän raskaampaa takka.  Posti on testannut  postipakettien kuljetusta robottihelikopterilla.


  Posti kokeilee verkkokauppatoimituksia robottikopterilla Suomenlinnaan syyskuun alussa viikon ajan.


Läheiseksi teroristi pelon tekee se että minunkin tytär on kaukomailla ja on tulossa sieltä kesäksi taikaisin kotiin  suomeen.  Mahtaako Tokiosta olla suoraa lentoa Helsinkkin ettei tarvitse euroopan kautta koukata?
Nooran ja Antti-Jussin  suuri seikkailu blokissa  Noora-Liinan mietteitä 21.3. päivää ennen  Bryselin terroritekoja.

Puoli vuotta sitten...
...me vietettiin deitti-iltaa Singaporessa. Otettiin sumuisia kuvia mun rikkinäisellä kännykällä sumuisessa Singaporessa. Kovin nopeasti on aika vierähtänyt.

http://sites.flockler.com/suuri-seikkailu


Vaikka terroriteot suomea lähestyy niin  ei taida olla isikselle markina-arvoa sillä jos porin rautatieasemalla paukahtaa?   Sitä kyllä pitäsi harkita että Porin suomi areena tapahtuma peruttaisiin.  Siellä nyt kuitenkin suomen politikkoja kesällä parin viikonajan hyörii.  Tosin ei taida silläkään olla isikselle mitään hyötyä jos suomalaisen  poolitikon saa hengiltä.  Tosin aina on se mahdolisuus että joku kotimainen sekopää saa päähänsä vähän hämentää yhteiskuntarauhaa.  Sitä on jo 112 vuotta kun suomessa on tehty poliitinen atentaatti kun  Eugen Schauman  ampui torstaina, 16. kesäkuuta 1904 aamupäivällä, noin klo 11, kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin.

Syyria oli vielä toisenmaailman sodan jäkeen ranskan alusmaa ja kristitty.  Kuudessakymenessä vuodessa syyria on muttunut islamilaiseksi  niin kuin muutkin pohjoisafrikan maat.   Terrostitukija kertoi että Bryselissä on kokonainen kaupuginosa muslimeilla johon ei polisitkaan mene kuin pakon edessä.  Kun kysyttiin onko kotoutamisessa tehty virheitä  niin teroristi tukija sanoi että alueella on  kotoutuneita muslimeja jo monessa sukupolvessa eikä voi tietää onko teroritekijät niitä vai lähiaikoina maahan tulleita. Ainoa varma asia on että eurooppa ei ole entisensä ja terroriteot ovat tuleet jäädäkseen.


Brysselin iskuilla voi olla useita välittömiä vaikutuksia, jotka näkyvät tavallisten ihmisten elämässä. Lue lisää täältä.


Tänään 23.3  on tuhkakeskiviiko niin  kai sitä vähän voi tänäänkin synkistellä

Tulikin hyvä sakea lumipyry  säävalokuva 23.3.2016  kello 10.30


Vielä saaa tintikuvaakin äänestää vaikka peli on jo pelattuJaoin kuvan intohimostani. Käy äänestämässä kuvaani ja jaa sinäkin omasi – pääpalkintona on 500 euron matkalahjakortti!
ifolor kuvakisa: teemana intohimo

Valtteri Bottas lisäsi 20 uutta kuvaa albumiin 2016 Australian GP.
2 t
Have a look at some pictures from Melbourne
katso kuvia melbournesta.
Anne Taskinen

Kun Timo Soini liikkuu nyt ulkoministerinä vierailla mailla, hänen tulisi levittää omiensakin joukkoon eri kulttuurien ymmärtämystä ja laajakatseisuutta. Persuille hyvä "silmälappujen poistoresepti" olisi eri kulttuurien opiskelu ja ulkomaanmatkailu - ja lisäksi asian sisäistäminen. Moni ei ymmärrä oppimaansa, vaikka piipahteleekin muilla mailla...
Luuleeko joku todella, että rajojen sulkeminen rajaa pahuuden valtion ulkopuolelle ? Hölmöläisen ajattelua ! Paha on jo sisäpuolella, Suomessakin. Eikä paha ole välttämättä ole aina maahanmuuttaja; pahan akseli saattaakin löytyä mm. Suomen hallituksesta; kuten
Jörn Donner hiljattain loihe lausumaan. Pääsiäisen odottelua,
peace & love ! Heinis 

Ettei tämäkin vaan olisi solutautunut asiamies.  Tekee myyräntyötä helpotamalla  kavereiden tuloa suomeen..

Saammeko esitellä: Hussein al-Taee, 32-vuotias rauhanvälittäjä Vantaalta.
Mm. eilisen A-Studion katsojille tutuksi tullut al-Taee työskentelee Ahtisaaren konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-asiantuntijana.

Hussein al-Taee syntyi keskelle sotaa, ja pyhitti elämänsä sodan päättämiseksi.
yle.fi|Henkilöltä Eero Mäntymaa
Kevennysttä päivään
Joku pirun ruma äijä pölli mun auton, ja kaahaili ympäri porii tunnin verran. Naureskeli ja osoitteli kameraa filmin alus, eikä muka tiänny et siin on kuvaus päällä! Kuskas kumminki perheen naisväen pääsiäiskuvaelmaa kattomaan teljään, ni sai toinen heistä merkin rippikouluvihkoonsa. Käytti viäl kaupaski ja toi kotiin. Autonki palautti, mut toisen kadun varteen ko kotikatu ihan piukas. Toi viäl avaimekki takas. Ja mää heräsin vasta myöhemmin Hymiö smile
Kaupunkinäkymiä. Puolitoista tuntia kymmeneen minuttiin nopeutettuna. Parissa kohdassa mennään normaalinopeudella: Uuden tornitalon kulmalla ja Hanhipuistosta häivyttäessä. Äänet myös nopeutettuina.

Poria pitkin-poikin: 22.3.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti