Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Taidenäyttely ja huoneistokohtainen putkiremontti valmis....Art Exhibition and apartment-specific plumbing ready ....Konstutställning och lägenhet specifika VVS klar ....

Olipa eilen työntäyteinen päivä.   Juholan putki pojat tulivat jo aamulla varhain  tekemään meidän huoneiton käyttövesiremontin putkituksen.  Paljon oli nippelijä nappelia, siellä sun täällä mutta työ edistyi ripeästi.   Tilanne näytti tältä kun lähdin viimeistelmään  Markun  taidenäyttlyä poriin.
Nuorisotyöttömyys uhkaa ja koulutuksestakin leikataan, nuoret halutaan nopeammin työelämään.  Harvemmin  on kuulun siitä mahdollisuudestta että amatiin voi oposkella oppisopimuksella.  18v Taneli on  harvinainen tapaus, hän on oppisopimuksella hankkimassa taloteknisen putkiasentajan ammatin


Minäkin tartuin imurin varteen tehdäkseni kuntoutavaa työkokeilua, samalla Taiteilija Markku Mäkelä  sai puhtaan ja hiekoitussora vapaan lattian.  Taidenäyttely avataan lauvantaina 5.3  Porin Mikkolan Prismassa  pikakasaa vastapäätä.  Nyt on kaikki pikkusäätöä vaille valmis paikka.


Prisman kauppakäytävällä oli kivempi tehdä  näyttelyripustusta kuin  Puuvilassa jossa galeria sijaitsee niin syrjässä ettei siellä kukaan käynyt ripustustyötä "häiritsemässä"

Bisnesmiehellä oli hääpäivä  ja hevostaulu kävi kootiinviemiseksi


Tänään oli jo pientä myynnin henkeä pystytyksen lomassa, oli kiva päivä, vaikka aika väsynyt olo. Vielä on monta hommaa jäljellä, näyttelyluettelon viimeistely ja tulostus, viikonlopun lehti-ilmoitukset ym.

Tämä kuva matkasi TampereelleOn hyvä etten ole hurahtanut nykyajan tegnolokia buumiin,  minulla on vain nokian peruspuhelin mutta olen siitä ylpeä kun sen sisällä lukee made in finland.  IT-tegnolokia ja älypyhelin on Markun elämästä hektisemmän tehnyt,  Ei edes ruokailu onnisttu ilman älylaitteen räpläämistä.


Sillä aikaa kun minä hesessä herkuttelin alipalkattujen tytöjen valmistamaa hampurilaista niin Vesi ja Lämpö Juholan putkiasentajat oivat ahkeroineet puket katonrjaan ja vesikin jo putkissa kohisi.

Peitelistan alla kulkee eristetyt käyttövesikupariputket.   Pian silmä varmaan totuu  noihin uusiin sisustuselementeihin.  Eikä ainakaan putkirikko pääse tuhojaan tekemään piilossa talon rakenteissa kun putket on pinta-asennettu. Oletko muuten muistanut tarkistaa palovaroittimen pariston?


Kylpyhuoneeseen tuli kromatutputket ja uusi lämpöpatteri


On ne kauniimmat kuin vanhat, moneen kertaan maalatut " valkoiset " putket.


Sitä olen ihmetellyt miksei kukaan ole keksinyt sitä että  käsienpesualtaan poistovesi voitaisiin  johtaa vesapytyn vesisäiliöön.  Turha sitä ihmisjätöksiä on puhtaalla vedellä viemäriin huhtoa.  Ei luulisi kovin vaikea innovatio olla toteutaa lavuaarin ja vessapytyn yhdistämien.   Suomessa vaan taitaa olla  vielä liika puhdasta vettä ettei kukaan kylpyhuoneen kalusteiden suunittelija ole vaivautunut moista suunitelmaa tekemään.  Täkin idea on vapaasti varastettavisa.

Kari Ruuhilahti Jep. Japanissa olen törmännyt siihen malliin ja ihastelin sitä käytännöllisyyttä. Toimii erittäin järkevästi

Auli Peltoniemi Minusta olisi tosi hieno keksintö Teuvo, nostan hattua. Ei muuta kuin kehittelemään.


http://www.kauppalehti.fi/.../pontto-syntyy.../FUYimntH
|
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pontto-syntyy-minuuteissa/FUYimntH


Keitiöön tuli uusi kiiltävä oraksen keittiöhana  Oras  8347761


Noormarkkulaisen Vesi ja Lämpö Juholan  putkiasentajat tekivät pikku kiireestä ja pidentyneestä työpäivästä ( 10 tuntia) huolimatta hyvää ja siistiä työtä.  Kaikki työnjäljet siivosivat pois.  Tänä aamuna 4. maaliskuuta  heti aamupalan jälkeen sovitin kamerahyllyt takaisin  eteisen katonrajaan.  Ei pahalta näytä, ei pintasennus kovin paljon hyllytilaa supista.  Etukäteen ei osannut arvata että purkiremonttin näin vaivattomasti käy.Diaprojektori pitää varmaan jättää pois mutta kaiki laatikkokamerat sinne kyllä mahtuu


Oikeassa reunassa mustat: kodak no 2 brownie 116 1916, kodak no 2 hawkeye model b 1913, kodak no. 2a brownie model b 1916 sekä Ernemann Film K Box Camera 6x9 1920-1926 laatikko kokonaan puuta. Vasemmalla kodak instamatic 100 päällä Eho-Altissa: Err tee Box noin 1930 5 zeiss ikon box tengor joista vanhin vuodelta 1928  Mikki seinäkelloa unohtamatta. 


Markulla taitaa olla vielä monta pikku hommaa ennen huomista näytelyn avausta.
Sain näyttelyluettelon korjattua, tulostettua ja nidottua valmiiksi näyttelyvieraille. Näyttelyilmoitukset Satakunnan Kansaan viikonlopuksi suunniteltu, lähetetty lehteen ja maksettu.
Aika paljon on SK:n ilmoitushinnat pudonneet sen jälkeen kun asiakas voi itse luoda ilmoituksen. Vielä 15 vuotta sitten maksoin jotain 1200 € ilmoituskuluja, nyt saattaa jo 400 € riittää, ilmoitusten laatu on nykyään kyllä tasoltaan heikompi.
Vaikka  Juholan putkimiehet jälkensä siiti niin kai silti pitää lattiat tänään pestä ja maitokaupassakin pitää käydä.


Onko kaikilla varaa lääkäriin?
Tänä vuonna lääkärissäkäynnin hinta julkisella sektorilla nousee pahimmillaan jopa 43 prosenttia.
Meillä katsottiin miltä tilanne näyttää diabeetikoiden osalta. Lääkärikäynnin hinta nousee täysimääräisesti (43%) arviolta vajaalla 40 prosentilla diabeetikkoja Lisäksi reilulla 15 prosentilla lääkärikäynnin hinta nousee jonkin verran.
Osa kunnista nostaa asiakasmaksuja niin paljon kuin saa nostaa, osa ei. Osa sairaanhoitopiireistä nostaa asiakasmaksuja täysimääräisesti, osa ei. Tästä syntyy erilaisia tilanteita eri asiakkaille.

Ippe se jaksaa painaa pitkää päivää


Taas ois pikkuputki päällä tuolla keikka rintamalla,tänään mennään kankaanpäähän ja kuntoutuskeskukseen tanssit alkaa klo 21.00, huomenna jatketaan tampereelle nääs ja tessulle, jossa ollaan tomi markolan ja fernetin kanssa,tanssit alkaa klo 19.00 , toenjoella aloitetaan kevään ensimmäiset sunnuntaitanssit klo 17.00 ,toivottavasti kiinnostaa tanssiväkeä ,tarkoitus on jatkaa syksyllä, tervetuloa kaikki tansseihin ,siellä on niin kivaa


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti