Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 31. maaliskuuta 2016

Perustulo liian joviaali ajatus?....Basic income too jovial idea ? ....Grundinkomst för jovialisk idé ?....Una idea básica demasiado jovial?..........基本思想太快活?.... والفكرة الأساسية مرحة جدا؟ ..........Una idea di base troppo gioviale? .....Основная идея слишком весел? ..........Eine Grundidee zu gemütlich? .........Une idée de base trop jovial? ..... ....

Hallituksen kärkihankeeksi on nostettu perustulo  Vihreiden toimesta valtakunnan uutisiin. Vihreät esittää Suomeen 560 euron verotonta perustuloa, jolla korvattaisiin nykyiset vähimmäisetuudet. Suuniteltu perustulo on  liian hyvä toteutuakseen.  Työvoimaviranomainen ei saisi enää paapoa pitkäaikaistyöttömiä. Perustulo ajais varmaan työvoimapalveluksekuset alas ja se toisi lisää työttömiä mutta sen kautta tietysti valtion talous kohenisi.  Kaupunkienkin talous kohenisi kun niiden ei enää tarvitsisi maksaa 4000 euroa per pitkäaikaistyötön.  Ehkä vapautunut sakkoraha käytettäisiin vaikka puistotoimen kohentamiseen jolloin monelle avautuisi mahdollisuus työllistyä.  Pitkään työtömältä ei voida olettaa että hänestä olisi tuotannolisiin  ja tuottaviin töihin.  Mutta kun yhteiskunnassa vapautuisi rahoja  niin saataisi  olla mahdollista että pitkään tekemättä jäänet työt aloitettaisiin uudelleen ja halukkaat päsisivät  tekemään parempaa tulosta peruturvan tukemana.  Pahoin kyllä kuitenkin pelkään että Perustuolo on liian hyvä asia toteutuakseen.  Se vedetään varmaan takaisin samoin kun Sipilän hallituksen muutkin hankeet vaikka sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle (ps.). Vuonna 2017 alkava perustulokokeilu on hallituksen kärkihanke.
Joutesenetkin lensivät eilen takaisin merelle päin


Tänään  torstaina  31.3.2016 on taas sumuinen harmaa sää eikä sitä yhtään valostuta se että tännä työvoimaviranomaisen Lea Viitalan  pitäisi taas minuun yhteyttä ottaa.  Pahoin kuitenkin pelkään sitä että yhteydenotto siirtyy samoin kuin viimevuoden joulukussa jolloin yhteyden otto siirtyi kolme kertaa, neljännen kerran se siirtyi  tamikuun 27 päivälle 2016 mutta sitä ennen tuli TE-palveluista  kirje jossa  minua kehoitettin tulemaan Porin seudun TE-toimistoon. se päivämäärä oli 21.1.2016 ja se käynti oli yhtä tyhjän kanssa vaikka mollin sivulle kirjoitetiinkin että ensisijainen tavoitteeni on eläköityminen.  Tällaisen työvoimavirannomaisen pompotelun vuoksi Perustuva olisi mielenterveysteko. Sitä en ymmärä miksi yksinhuoltajien toimeentuloa aina moititaan huonoksi.   Yksinhuoltajat savat korkeampaa toimeentulotukea kuin perheelinen toimeentulonsaaja lapsilisät ovat korkeammat ja sen päälle tulee isän maksamat elatusmaksut ja jollei isä kykenen niitä maksamaan elatustuen saa sosialitoimistosta joka jää isän velaksi.

http://www.mikkelinseutusote.fi/index.php/toimeentulotuki/toimeentulotuen-perusosien-maeaeraet


http://www.aamulehti.fi/kotimaa/perustulo-etenee-keskiviikkona-vihreat-esittaa-suomeen-560-euron-verotonta-perustuloa/Tänään ei taida mikään asia edistyä kun sitä puhelua odottaa.  Tovottavasti puhelu tulee ennen kello 13.40 jolloin televisiosta alkaa  Pekka ja Pätkä Suetzilla  sitä katselessa varmaan mieli taas tasaantuu.  
Ei kuulunut Leean soittoa tänään,  Työvoimaviranomaisen seuraava yhteyden otto siirettu 15.5 2016  päivämäärälle.

Varikiksien työhön ei sumuinen sää vaikuta, kovasti ne riipii pihakoivusta pesävärkkejä

Mahtaako tämä olla Porilaiselle työllisyydelle hyvä vai huon asia?  Mikäli katsoo tehtyjä yhteistyösopimuksia taaksepäin niin oletetavaa on että leikuupuimureiden teko porissa loppuu.  Kun puimuritehtaan ohi ajaa  näkee ettei vanhan puimuritehtaan tuotanotilat ja tontti paljon anna mahdollisuuksia tuotantoa kasvattaa  eikä tuotanotiloja laajentaa joten loputulema on se että Sampo-Rosenlew  leikuupuimureiden tuotanto siirtyy Intiaan

Intian suurin traktorivalmistaja Sampo Rosenlewin osakkaaksi

Intialainen Mahindra & Mahindra tulee Sampo Rosenlewin omistajaksi 35 prosentilla. Mahindra on maailman myydyin traktorimerkki ja kuuluu Mahindra Groupiin.

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/intialaisyhtio-sampo-rosenlewin-osakkaaksi/


Hyvää päivän jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti