Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 22. tammikuuta 2016

Auringonpaiste Isolla kirkolla. Vierailu työvoimaviranomaisen luona......Sunshine with a big church ...... Solsken med en stor kyrka ......Sol con una gran iglesia........أشعة الشمس مع كنيسة كبيرة ............阳光有一个大的教堂..........Саншайн с большим церкви ...........Sole con una grande chiesa ....... ....Sonnenschein mit einer großen Kirche ..............Soleil avec une grande église ......

Eilen oli käynti isolla kirkolla ja otsakeestakin piti tulla käynti Isolla kirkolla,  Mutaa se oli googlehaun mukaa kovin kulunut otsake.  Mutta kyllä tuo Auringonpaiste Isolla kirkolla otsake toimii yhtä hyvin, varsinkin kun eilen oli tamikuun viimeinen aurigonpaisteinen päivä.  Taivas olisi ollut pilvetön ja  sininen mutta Aittaluodon voimalaitoksen päästämä savupilvi peitti auringon Isolla kirkolla.


Keski-Porin kirkko on jo vuodesta 1863   Vuonna 1926 valmistui kiinteä Porin siltaNoormarkusata lähti porinlinjojen linja-auto osterilta kello 10.15 perillä porin työvoimatomistolla piti olla kello11.00.   Vuoro 66 ajaa porin vanhaatietä, Ruosniemen kautta ja liukastakin oli.  Linja-auto saapui porin kauppatorille noin 10.42 kiirettä piti etten myöhästynyt ilmoitetustta ajasta.   Valokuvien ottoon ei jäänyt aikaa kun kauppatorin läpi ja kävelykatua pitkin  kiirehdin kohti Teljänkatua.


Ehdin ajoissa perille ja siellä minua odotti Työvoima-asiantuntia  sekä Sosiaaliohjaaja.  Siellä piti laatia Porin seudun työvoiman palvelukeskukseen monialaisen työlistymissuunnitelma.  Minulla oli  yksi ainoa ruksi kyselylomakeessa joka heille piti tomitta.  Se tuli vähän tuunattuna kohtaan eläköityminen ainoa todellinen vaihtoehto sosioekonoomisesti.  Ja nyt se tuli myös mollin sivustolle kirjatuna ensimmäisen kerran koko työttömyyshistoriana aikana.  Sekin selvisi että vaikka olen  täyttänyt 57 vuotta täyttänyt niin kaupungilla ei ole minulle työllistämisvelvoitetta kun  ansiosidonnaisen saamiseta on kulunut liian pitkä aika.  Tämä luo eriarvoisuutta työttömien keskuudessa.  Toiseat saavat ruksia KELA:n ilmoitusta työttömyysajasta rauhassa, kenenkään kyselemätä vaikka 65 vuoden ikään asti ja siirtyä vanhuuseläkeelle silloin kun heistä siltä tuntuu.

Kuntouttavantyötominnan paikkojakaan ei paljon ollut tarjolla.  Eikä  minua nyt oikein mikään 9 euron työ kiinostanutkaan, sen verran on vielä ylpeytä jäljellä.  Varsinkin kun matkakulut olisi pitänyt hakea kunnan sosiaalitomistosta toimeentulotukena.  Muutenkin työn arvostus on vähentymässä Pääministeri Juha Sipilän (kesk) toimesta  kun hänen mielestään työmies ei ole palkkaansa ansainnut.  


Vaikka eläköityminen on nyt kirjattu MOL:in sivulle niin prosessi taitaa olla niin pitkä että ehdin saavuttaa normaalin vanhuueläkeiän  ennen kuin siitä tulee selvyys.

Isolle kirkolle käyntiä olin valmistellut jo edelisnä iltana vähentämällä Levwmeria 2 yksikköä.  Aamulla sokerit olikin  melkein 11, enkä niitä aamupalalla korjanut.  Poriin lähtiessä sokeri oli niinkin korkealla kuin 16.5 mmol/l hyvä oli etten aamusokereita korjanut sillä  kun  työvoimatoimistosta lähtiessä sokerit oli laskenut 9.9  mmol/l  ja kotimatka oli vielä edessä.  Alkuperäinenn tarkoitukseni oli lähteä hesenkautta  aurinkoista kaupunkia valokuvaamaan, mutta  suunnitelmiin tuli muutos kun Markku soitti tulevansa kaupunkiin  aivan työvoimatoimiston nurkille Teljänkadulle kirjanpitäjälle.  Häntä odotellessa tapasin  lapsuudentoverin läheisellä Ainotar kerrostalotyömaalla.  Karilla oli 50 parveketta paneloitavana eikä  miinus 16 asteen pakkanen työtä hidastanut.
Oli hyvä että Markku tuli kaupunkiin kun samalla päsin ostoksille, pick n payssä oli voi tarjouksessa 0.99 euroa paketti, niitä sai ostaa kaksi.


Siinä se sitten menikin tammikuun viimeinen aurinkoinen päivä.   Sai mielenrauhaa kun ei nyt ainakaan ihan välittömästi päivärahat poikki mene.   Työvoima-asiantuntija Ahti palautti minut  Viitalan rouvan  vastulle.  Ja hänen pitäsi ottaa minuun  yhteyttä joskus maaliskuulla.  Kiva se oli kaupungissa käydä  mutta tämäkin palvelu on siirtynyt pois Noormarkusta.  Vielä viimevuonna monialaisen yhteispalvun haastatelu tehtiin Noormakulaisille Noormakun lähipalvelupisteessä. Noormarkun terveysaseman yhteydessä.   
Työ- ja elinkeinotoimiston mukaan Satakunnassa oli työttömänä joulukuun lopussa 15,2 prosenttia työvoimasta eli yli 15 700 ihmistä. Korkein työttömyysaste on Porissa, 18,2 prosenttia. Vähäisintä työttömyys on Eurassa ja Säkylässä.


Aurinkoinen maisemavalokuva Porin HyvelästäTänään aamulla oli vielä pakkastaa - 16.6 astetta   Säävalokuva 22.1.2016 Noormarkku Laviantie


Viikonloppuna sää lauhtuu eteläsuomessa lähes plussakelille  ja Helsingin lumet saattaa vesisateessa sullaa..  Nyt kun sää lauhtuu nopeasti niin pitää muistaa jättää vaikka vessan vesihana vuotamaan ettei vesiputket jäädy ja aiheuta vesivahinkoa.
Keski-Porin seurakunta

https://porievl.fi/keski-pori
8.1.2015 - Keski-Porin kirkko on jo vuodesta 1863 ollut Kokemäenjoen rannalla muistuttamassa Jumalan hyvyydestä. Keski-Porin seurakunta haluaa olla ...


Porin kaupunki - Porin ensimmäiset sillat

https://www.pori.fi/kulttuuri/.../1900.../porinensimmaisetsillat.html
Vuonna 1926 valmistui kiinteä Porin silta. Sillan ylityksestä perittiin siltamaksu vuoteen 1945 asti. Siltavahdin keräämällä maksulla koottiin rahaa sillan ...Aiheeseen liityviä juttuja

Työttömyys heijastaa koulutuksen puutetta

UUTISET 51

http://www.luoteisvayla.fi/Uutiset/1195015003121/artikkeli/tyottomyys+heijastaa+koulutuksen+puutetta.html
Suomea mainostetaan demokratian mallimaana, kokoajan kuitenkin edustuksellista demokratiaa supistetaan ja valta valuu yhä harvempiin käsiin. Tämä saattaa vaikuttaa  haluun osalistua vaaleihin kun  epävarmuus läpipääsystä lisääntyy. Äänestysprosentikin voi entisestään laskea kun äänestäjä ajattelee että turha äänestää kun aina siellä nuo samat naamat vaan vaikutaa ja näkyy...


Kääpiövaltuustot tulivat mahdollisiksi | Satakunnan Kansa

www.satakunnankansa.fi/Lehdess%25C3%25A4+t%25C3%25A4n%25C...22.1.2016 - Lehdessä tänään ... Kääpiövaltuustot tulivat mahdollisiksi ... 


http://www.satakunnankansa.fi/Lehdess%25C3%25A4+t%25C3%25A4n%25C3%25A4%25C3%25A4n/1195015066909/artikkeli/kaapiovaltuustot+tulivat+mahdollisiksi.htmlPorin TPK:lla taas sama ongelma - töitä ei riitä

SATAKUNTA 70
Porin teknisen palvelukeskuksen työntekijöille ei ole tarpeeksi töitä. Laskennallinen vaje talonrakennuksen ja talotekniikan vastuualueilla on 233 henkilö- työkuukautta ja...
Stub lupailee maailmalle suomalaisten palkkojen alea! Onkohan se tuon luvun keksinyt omasta päästä?Yhdysvaltainen uutiskanava CNCB uutisoi, että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ajaa Suomeen 15 prosentin palkkojen leikkausta.
www.helsinginuutiset.fi|Henkilöltä Mikko Välimaa

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/357168-stubb-cnbclle-suomeen-15-prosentin-palkkojen-leikkaus


Ei ole, viime viikolla tuli TV:stä vanha kotimaien elokuva 1930 luvulta jossa patruuna toteutti Sipilän haaveilemaa paikallista sopimista. Siinä saha patruuna sopi palkanalennuksista, naimattomat - 15% ja naineet - 10% Kohti 1930 luvun työehtoja ollaan kovaa vauhtia palaamassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti