Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 16. marraskuuta 2015

Aika parantaa haavat, Pariisissakin....Tiden läker sår ....Time heals wounds....Le temps guérit les blessures ....Die Zeit heilt Wunden. الوقت يشفي الجروح ........时间伤口愈合..........Время лечит раны .... ....Il tempo guarisce le ferite ....

Aika kulunut klisee tämäkin mietelmä,  aika parantaa haavat on mutta kuitenkin niin totta.  Perjantain 13.11.2015 isis isku Pariisiin oli muistutus siitä ettei maailma ole yhtenäinen  eikä koskaan sellaista tilaa tulekaan että kaikki ajatelisivat elämäntarkoituksesta samalla tavalla.  Sitä on tullut ihmeteltyä  että mikä voima saa nuoret miehet radikalisoitumaan ja päättämään elämänsä väkivaltaisesti.  Riitääkö siihen  toive paratiisipaikasta ja seitsämästä neitsyestä?    Uskon asiat on selitämättömiä, saihan  suomessakin aikoinaan Niilo Ylivainio seurakuntalaisensa  aikamoiseen hurmokseen ja on niitä muitakin saarnamiehiä ollut. On mahdoton tietää millaiset mekanismit lopulta tekevät ihmisestä epäinhimillisen.  Kaikki muutuu, mikään ei ole niin kuin ennen.  Rajat siirtyvät huomaamatta.  Se, mitä ennen pidetiin sääntönä, osoittautuu vain suuntaviitaksi muiden joukossa.  Ihninen kehittyy, mieli laajenee. Se mitä ennen pidetiin käsittämättömänä tulee vähitellen tutuksi.  Ihminen tulee suvaitsevammaksi ja toiset käyttävät sitä sumeilematta hyödykseen.

Ranska vastasi heti ilmaiskulla syyriaan joten koston kierre on valmis.  Tietenkään ei tällaista Pariisin terroritekoa voi vain matonalle pyyhkiä mutta on onko väkivallankierre ainoa  vaihtoehto terrorin kitkemiseen, en tiedä mutta Ranskalla varmaan on isommat resussit ihmisten tappamiseen.  Suomikin lähetää Irakiin 50 sotilasta kouluttamaan irakin sotilaita.  En nyt yhtäkkiä siihenkään  löydä mitään mitä suomalainen sotilas voi irakilaiselle sissille antaa.  Ainakin silloin kun itse kävin suomen armeijan niin ei siellä muuta oppinut kuin poteroa kaivamaan ja jos ydinlaskeuma uhkasi niin sadeviitan poteron päälle vetäminen pelasti siltä.


Liika pohtiminen ei kuitenkaan ole täällä raukoilla rajoilla hyväksi.  Valoisa aikakin  on enää tänään 16.11. 7 h 10 min.


Ajan haavojen parantamisesta on hyvä esimerkki siinä kun Sitruunapuuni  halkesi syystuulten tuiveruksessa haarasta.  Nyt kun se on päässyt sisälle lämpimaan  se on alkanut haavansa parantamaan. Haljeneen kohdan alapuoleta on rungosta alkanut kasvamaan uusi haara joka tukee haljennutta haaraa.Edellisen plokipäivityksen jälkeen ollan Markun  kanssa käyty Söörmarkunkin metsästä supilovahveroita etsimässä. 


Marraskuussa suotuisalla säällä aurinkoin voi paistaa pulenpäivän aikaan, matalalta


Kaikenkaikkiaan tänä syksynä on supilovahveroita löytynyt nihkeästi. Söörmarkun metsäsää vasta hoksasin  alähteä hirven polkua seuraamaan
Hirven polun varrelta supiloita löytyi, parin tunnin uurastuksella ämpärin pohja täyttyi ja kota niistä tuli paistinpannullinen suppilovahvero soosia.Lämmin marraskuu on saanut muitakin sieniä metsän phjalle nousemaan.  Hallavahkaita ei vielä kuitenkaan ole ollut.


Perjantai 13.11.2015 oli minulekiin vähän epäonnen päivä kun Nikon kamera oli purkanut akkunsa ja päiväkävelylle piti ottaa varakamera Canon 400D  Kelvempi sen kanssa oli kävellä kun on kovin muovinen häristin, mutta kyllä sillä tarpeeksi hyviä kuvia fasebookkin ja plokiinkin saa  Pejantaina oli sumuinen sää


Isotalo ja Makkarakoski sumussa,  vhän canonin optiikka on vääntänyt tornin vinoon


Tähän suomalaismetsä kuvaan  canonin automatiikka kytki salaman päälle


Lauantaina en tainnutut maitokaupaa pidemmällä käydä, mutta sunnuntaina nikonin akut olivat täyttyneet ja päiväkävelyllä pokesin ottamaassa Piirlitien päiväkotitakennustyömaan  seurantavalokuvat


Uuden päiväkodin muotoa alkaa jo hahmottumaan
Kommenteja Muistojen Noormarkku sivustolta 

Asko Apajasalo Iso virhe, kun rakennus on tuossa vaiheessa tähän aikaan vuodesta, kun mikään taivas-alla ei enää kuivu!

Kari Lahtinen Huolestuttavaa on, ettei sivistyslautakunta, jonka vastuulla koulujen ja päiväkotien toiminta on, ei osallistu ollenkaan uusienkaan toimitilojen suunnitteluun, aikataulutukseen tai tilaratkaisuihin niiden toimivuuden ja turvallisuuden turvaamiseksi. Osallistumme vain harjakaisiin! Selittelemme vasta jälkikäteen, viranhaltioiden virheitä puolustellen, ongelmien keskellä.


Sauli Mansikka Märkä runko pakataan tiiviisti seinien sisään. Kuinkahan kauan sitä tulisi koneellisesti kuivattaa, ennen kuin aletaan lyömään levyjä seinään.
Sunnuntai 15.11.2015 oli tihkusateinen päivä 


Sellainenkin ihme tuli vastaan että kastemato oli noussut maan pinnalle eikä ollut yhtään viluisen näköinen vikka jo ollaan marraskuun puolivälissäkuusilahokka rypäs oli noussut,  Maku: Mieto, jälkimaku tuoretta hernettä muistuttava.


Joitakin kasvejakin on alkanut uudelleen vihertämäänAika näyttä tuleeko tästä viikosta 47  parempi kuin  edellinen, Hyvää alkanuta viikkoa lukijoilleni

Muistiin

 Noormarkun kastettujen luettelo v. 1900:
Alfred Tapani s. 28.12.1900, kast. 30.12.
Vanhemmat: Kauppias Kustaa Adolf Kustaanpoika Vehkalahti ja vaimo Rosa Maria.
Kummit: Ittellinen Frans Peltonen ja vaimo Amanda. Kasti J. S. Tallqvist.
Ainakin vähän paempi viiko osalle suomalaisille

Hallitus peruu eläkeläisten asumistuen leikkauksen – Eläkejärjestöt riemastuivat: ”Tummaan päivään valoa”

http://www.hs.fi/politiikka/a1447641645745?jako=c30fb925130f0465e8d5a17f24a268a2&ref=fb-share
Diabetes-lehden kannestakin tuttu näyttelijä Essi Hellén on ylilääkärimme Pirjo Ilanne-Parikan kanssa keskiviikkona TV1:n Inhimillisessä tekijässä klo 22. Mukana myös diabeetikkolasten äiti Tiina Kontro-Heiskanen. Puhetta elämästä tyypin 1 diabeteksen kanssa. Ohjelman toinen esitys on la 21.11. klo 17:10. Putouksesta tuttu näyttelijä Essi Hellén kertoo, millaista on elää ykköstyypin diabeteksen kanssa.

Hämeen-Anttilan kirjoitus Aamulehden etusivulla 15.11.205:

Syyskuun yhdestoista on heittänyt pitkän varjon yli neljäntoista vuoden päähän. Onko perjantai, kolmastoista päivä samanlainen vedenjakaja Euroopalle?


http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195006236458/artikkeli/+koston+kierre+hameen-anttilan+vaikuttava+kirje+on+puhuttanut+jo+satoja+tuhansia+ihmisia.html


'There is nothing in Islam that can justify the taking of an innocent life'

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3319908/We-British-Muslims-got-speak-says-DR-TAJ-HARGEY.html?ito=social-facebook

Islamin häpäisevä silmitön kiihkoterrorismi etenee Euroopassa. Se ei koskaan tule saavuttamaan tavoitettaan, Euroopan kattavaa ääri-islamilaista valtiota. Mutta eurooppalaisen demokratian se haastaa vakavasti.


http://www.petrisarvamaa.eu/nyt-pitaa-toimia-il-blogi/


From 7th to 5th today was the maximum result. We secured 3rd in the constructors championship today! ‪#‎ForFrank‬ next year better!!
Seiska ruudusta viidenneksi oli maksimit tänään. Autossa ei rittänyt vauhti yhtään ylemmäs. 3s sija valmistajien pisteissä varmistettu 👍
‪#‎F1‬ ‪#‎MexicanGP‬ #77

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti