Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 25. joulukuuta 2014

Joulupäivän pakkanen....På juldagen i kallt väder ....On Christmas day in cold weather......Le jour de Noël par temps froid......在圣诞节当天在寒冷的天气.........В первый день Рождества в холодную погоду .... .....Il giorno di Natale nella stagione fredda ........Am Weihnachtstag in der kalten Jahreszeit .... ....El día de Navidad en un clima frío ....No dia de Natal em tempo frio ....

Aamukahvia juodessa Noormarkussa ulkolämpömittari näytti  - 19.6 astetta.  Auringon noustessa, vähän ennen kello kymmentä sää oli lauhtumaan päin  ja mittari näytti - 15.6 astetta.


Noormarkussa aamulla  - 19.6 astetta Vasemalla koivujen takana Peittoon tuulivoimalat näytti punaista valoa, olivat varmaan jäässä eivätkä tuottaneet sähköä.


Joulupäivänä Aurinko nousi Noormarkussa / porissa kello 9.52Varakkaimmissa piireissä vähäisimätkin  aurigon säteet tavoittaa asumuksen keskiluokaa aikaisemmin.


Miesmuisti ei kyllä kerro koska viimeksi on jouluna satakunnassa näin kylmä ollut.  Joulupukilla oli kyllä ollut tästä jolu aavistus kun sain uudet nahkaiset thermo nahkakäsineet sekä   Marja Kurjen  100% villakaulahuivin.   Sää lauhtuu  tapanipäiväksi ja lauantaiksi 4-5 pakasasteen vaiheille mutta  jo sunnuntaina ollaan taas yli kymmenenastetta pakkasella joten kyllä lämpimille vaatteile on käyttöä varsinkin kun vieno tuuli saa ilman tuntunmaan mnittarilämpötilaa kylmemmätä.
Ilmatieteen laitoksen mukaan Lapin Muoniossa Ala-Muoniossa oli jouluaaton aamulla -  33,2 astetta pakkasta, mikä on pari astetta enemmän kuin eilen Enontekiön Kilpisjärvellä.  Viima tuntui jouluaattona Noormarkun hautausmaalla käydessä, eikä mielelään vastatuuleen kävellyt.  Luntakin satoi


Pitkästä aikaa Noormarkussa oli luminen joulu


Kerrankin Finpyyntiellä ajettiin tajamanopeusrajoituksen mukaisesti kun ajorata lumesta vähän epävakaampi ajella.  Autojen uudet ledivalot eivät kuluta  energiaa ja se näkyy, tai ei oikeastaan näy kun takavalo ovat peittyneet lumesta.


Noormarkun sankarihaudat  jouluaattona  2014


Vanha ala-asteen opettajanikin on ilmeiseti kuollut, seurakuntatiedoissa sitä ei vielä ole ollut.


Olisi pitänyt käydä hautausmaalla vielä  auringonlaskettua uudelleen mutta jouluaterian jälkeen en millään jaksanut.  Vaimo kävi nuorempien lasten kanssa illan pimettyä Noormarkun hautausmaalla kyntilöiden loistoa katsomassa .  Paljon oli Noormarkun muuallehaudattujen muistokivelle tullut kyntillöitä


Kuva Hanne Vehkalahti  Lumia 92o


Makkarakoski 24.12.2014 Suomen mittaushistorian pakkasennätys mitattiin Kittilän Pokassa tammikuussa 1999, kun mittari kävi  -  51,5 pakkasasteessa, jote siihen on vielä matkaa.  Nyt eiole enää kuin kymmenenasteen ero pohjois-suomen ja eteläsumen välillä kun Kittilässä on joulupäivänä  - 25 astetta.  Tapaninpäivästä taitaa tulla sään osalta rauhallinen.  Usein kuitenkin juuri Tapanipäivänä on  tuuli melskannut, viimeksi 2011Teuvon kuvat -Teuvo images: Noormarkussa Vikunpolulla ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../noormarkussa-vikunpolulla-kimmo-odottaa...
27.12.2011 - Kimmo Kallio siivoaa Tapani myrskyn jälkiä. Enempää ei itse voi tehdä ... Lähettänyt Teuvo Vehkalahti klo 14:18 ... Teuvon kuvat blogi 2 linkki.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/12/noormarkussa-vikunpolulla-kimmo-odottaa.html


Varhain joulupäivän aamulla Laviantie saatiin vihdoin aurattua


Säävalokuva 25.12.2014 kello 12.30 Noormarkunjoki  myllykosken yläpuolelta  pakastta noin  - 14 astetta


Tapanin päivä osuu perjantaille ja on normaali saunapäivä.  On typerää että kaupoilla on 400 neliön sääntö,  enintään 400m2 päivittäistavaramyymälät saavat olla auki.  Nyt jää saunajuomat saamatta, siwalle asti en kyllä lähde kävelemään.


Taidemaalari Markku Mäkelä on taas painanut töitä koko joulun

Lisäilin aamulla uusia kehystettyjä maalauksia verkkokauppaani http://www.taidemaalari.net/kauppa/index.php?cPath=21_26


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti