Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Ei kantanut pihlaja kahta taakkaa....Inte burit bördan av två rönn ....Not borne the burden of two mountain ash....不承担两山灰的负担...........Не перенесшими тягость двух рябины .............Non sopportato il peso di due montagna di cenere ............Die Last der zwei Bergasche getragen ...........Non supporté le poids de deux cendres de montagne ...........Não suportamos o peso de dois montanha de cinzas .... ....No soportado la carga de dos fresno de montaña ....


Saatin todella vaalea joulu Noormarkuun ja poriin.  Yöllä on pyryttänyt lunta noin viisitoista senttiä  ja yhä lumisade jatkuu.  Lumi sataa pyryttämällä kun pakkasatkin on miinus 6.2 astetta.
Kävi toteen se ettei pihlaja kahta taakaa kanna, räkäti söi eilen pihlajan tyhjälsi marjoista.


Olen odotellut tilhiä pihlajapuun oksien painon pudotukseen, räkättirastaat sen nyt tällä kertaa hoiti eikä näyttänyt siltä  että kukaan olisi humalaankaan tullut.
Varuillaan ja valpaana räkätit aterioi, aina oli yksi lintu vahdissa.Ei tarvinnut suurta  häiriötä kun  ne lensivät   yhtenä paervena lähimmän korkean puun latvaanRäkäteiltä pihlajanmarjojen syönti käy tehokaasti


Räkättirastas on 22–27 cm pitkä ei siis suomalaisittain mikään pikkulintu mutta kyllä silläkin on sovittamistta että pihlajanmarja mahtuu kurkusta  alas kokonaisena.
Kyll rastaa paljon energiaa kuluttavatkin kun jatkuvastti täytyy lentää turvaan, eikä sen siivet oikein tehokkailta näytä.  Lyhen matkan nopea lentäjä räkätti on.Monta hikipisaraa tänä jouluaattona vuodatetaan kun lunta kolataan, onneksi satanut lumi on pakkaslunta eikä se oloe niin raskasta miltä näyttää.Ilmatieteenlaitos kertoo, että jalankulkusää on tavanomainen koko maassa.  Mutta kyllä puhallutti kun kantoi kaupasta 5 tölkkiä maitoa ja kaksi puolentoistalitran vichy pulloa. Tapaninpäiväksi  kevyenliikentiet on varmaan saatu auratuksia , niin pääsee kaupaanreissun kelvemmällä mikäli ruoka pääsee loppumaan.  Tein päiväkahville  kylmäsavulohivoileivän.   Kylmäsavulohi oli K-kaupan Pirkka tuote ja se oli valmistettu Virossa.  Tämä kylmäsavukohi ei suussa sulanut vaan oli sitkeää ja epämääräisesti leikattu, kalan nahkaa oli mukana, onneksi ei sentään suomujua.  Sellainen makukokemus Pirkka kylmäsavulohi kuitenkin oli että tästä eteenpäin  tyydyn Mäkisen tyttärien himosilakaan.  Tässä iässä pitäisi pikkuhiljaa oppia se ettei halvalla hyvää saa eikä kaupiaat tee hyväntekeväisyyttä vaan teettävät tavaransa siellä mistä sen havemmalla saavat vaikka laatu kärsisi.


Palkattu lumenauraaja kävi vähän pihahassa perälevyllä tökäämässä lunta toiseen paikaan


Naapurin Marko joutui kuitenkin keskenjääneen työn viimeistelmään
Heli oli apuna


Vaimo Hanne kävi sytyttämässä joulukynttilän parvekeelle

Laqviantien kevyenliikenteenväylä aurtiin valmetilla25.12.2014


Lisäilin aamulla uusia kehystettyjä maalauksia verkkokauppaani http://www.taidemaalari.net/kauppa/index.php?cPath=21_26Markku Varjonen Aattohuomenta Teuvolle. Turussa viitisen senttiä lunta maassa ja nyt -3 C.

Pirjo Airaksinen Oulun Muhos -16.9

Seppo Vähätalo Siellähän valkea Joulu,räkätitkin sai syödäkseen,siten Hauskaa Joulua Teuvo! Kuusamossa -26 lunta n 50sm.


Ritva Haapio‎    Sää Suomessa nyt !
Helsinki Jouluaatto klo 1.05 Lämpöä ulkona Pakkasta 9 astetta Hyvää Joulua Kaikille


Sinikka Fred


Oikein Hyvää Joulua täältä Vaasasta !Pakkasta on -7pikkuinenviima käy. Tunnelmallista Joulua 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti