Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Iltavaloa kotiseututalolla ikuistamassa…Evening Light House Homeland photographing ...Evening Light House Homeland fotografera ...Tarde Light House Patria fotografiar ...Evening Light House Homeland fotografando ...Evening Light House Homeland fotografieren ...Evening Light House Homeland fotograferen ...Wieczorem światła Ojczyzna Dom fotografowania ...Soirée Light House Homeland photographier ...Evening Light House Homeland fotografare ...Вечерний свет дом Национальная фотографирования ...夕方ライトハウス国土撮影...晚报光众议院国土拍摄...Βραδινά Πατρίδα Φάρος φωτογράφηση ...Akşam Light House Anayurt fotoğraf ...Evening Light House Homeland fotografere ...

 

Viime sunnuntaina, ennen syksyn alkua kävin kello viidenjälkeen syyskuun iltavaloa kuvaamassa. Se olikin hetkestä kiinni kun isot kumpupilvet liikkuivat verkkaisesti auringon editse ja valonpilkahdukset olivat hetkittäisiä.

kahrin ruskka sade ikkunasssa 031

Kotiseututalo Kaharin ruska pihlaja

kahrin ruskka sade ikkunasssa 002

 

 

kahrin ruskka sade ikkunasssa 004

Punainen aitta ja pihlaja

kahrin ruskka sade ikkunasssa 011

Vellikello eli ruokakello hankittiin tavallisesti pelttarilta eli valurilta tilaustyönä jolloin kelloon saattoi saada myös talon omistajan nimen tekijän lisäksi

Vellikello

kahrin ruskka sade ikkunasssa 024

Maaseudulla, jossa kelloja juurikaan ei ollut, kellonajat korvattiin jakamalla vuorokaudenajat (aamu, päivä, ilta, yö) pienempiin osiin valoisuuden siten että erikseen olivat aamuyö, aamuhämärä, aamupäivä, päiväsaika, puolipäivä, iltapäivä, iltahämärä, iltapimeä ja sydänyö. Valoisa aika jaettiin puolestaan kolmeen tai neljään työ- ja ruokarupeamaan.

 

Ehtoo puolella mennään kantakaupungissakin

Porin eteläranta

pori ruska kaupungintalo 022

Maanantaina kävin Noormarkun kirjastossa, sinne on tullut uutuuskirjoja. Olen lukenut Jarkko Sipilää ja aikaisemmat hänen kirjansa ovat vetäneet hyvin läpi, mutta Rahan metsästäjät , kansainvälinen dekkari rahamaailman ytimestä wall streetiltä jos seikkailee Scot Stevensonson ei ainakaan heti alkumetreiltään tuntunut Jarkko Sipilän omimalta tekstiltä. Jätin sen kesken.

kirjasto 006

Sen sijaan Karo Hämäläisen Ilta on Julma tuntuu olevan luettavampi vaikka rahamaailmassa siinäkin liikutaan.  On siinä ainakin kotimaiset ainekset tupaantuliais-ruisleivän muodossa.

Viime yönä oltiin käyty pakkasella, autojen lasit on jäässä.  Mittari näytti yöltä +0.2 asteen lämpötilaa, ulkolämpömittarin anturi on kolmannen kerroksen korkeudella. Niinisalon lentokentällä on tänä aamuna mitattu -1,7 pakkasastetta.

Sää kuva tältä aamua kello 8.30 AM

pakkanen 001

Kuu on puolessa, saas nähdä lämpeneekö ilma vielä kun kuu kasvaa kokonaiseksi ja lähtee uudelleen pienenemään

Syyskuun puolikuu

kirjasto 011

Puoli kuu keskellä päivää valokuvattuna

kirjasto 010

Syyskuun valo hopeoi Vesivoimalaitoksen vesirännin, mutta pilaako paloaseman tornin takana oleva korkea kuusi kulttuurimaisemavalokuvan.

nooemrkun ruskaa keltasia vaahteroita 011

 • Pertti Kultalahti Ollaan menossa, mihin, kevättä kohti tietysti!

   

 • Tarja Seppälä Huomenta Teuvo

   

 • Markku Kulmala niin kerrostalossa täällä maalla ruoho jäässä autosta en tierä koska itsellä 66 metriä työmatka hoituu yleensä kävellen

   

 • Raimo Kulola Kello 06.00 oli -1 astetta.

 • Ari Kivinen auton lasit krapattava vartin yli kuusi

   

 • Markku J. Honka Ypäjällä autonlasit jäässä

 •  

  Riitta Laine täällä Kaasmarkussakin  auton ikkunat jäässä, ei haittaa kokeilin vaan kun vein roskiksen

 •  

 • Sofia Nyholm Så blir det snart även här ,kanske ,Så snart halt på vägarna , fy gillar inte ,Men tyvärr blir det så ,!!!

 •  

   


  •  

   Johnny-Kai Forssell jakoi kuvan.
  • Legendat Irvin Goodman ja Johny-Kai Forsell  on muuten vissypullot kädessä, lantrinkia… 

   

  Käykää nyt hyvä suomalaiset blogaamassa/lukemassa  Teuvon kuvat blogia, on häpeä että amerikkalaisia käy vuorokaudessa 200 enemmän kuin suomalaisia.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti