Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ei taida vielä olla intiaanikesä….I do not think yet to be Indian summer ....Jag tror inte ännu att vara indisk sommar ....Todavía no creo que veranillo de San Martín ....Todavía no creo que veranillo de San Martín .......Ich weiß noch nicht zu denken Altweibersommer sein ....Ik weet nog niet denken aan de Indische zomer ....Nie sądzę jednak, aby być babie lato ....Je ne pense pas encore être été indien ....Non credo ancora di essere estate indiana ....Я не думаю, что еще не бабье лето ....私はインドの夏であることはまだ考えていない....我不认为印度夏季....Δεν νομίζω ακόμη να Ινδικό καλοκαίρι ....Jeg tror ikke ennå å være Indian summer ....Ég held ekki ennþá að vera Indian sumar ....Jeg tror ikke, endnu ikke Indian summer ....Ma ei usu, et veel olla India suvi ....

 

 

Intiaanikesäksi kutsutaan syksyyn ajoittuvaa, yllättävää lämmintä ajanjaksoa. Intiaanikesä käsite tulee Pohjois-Amerikasta jossa  Intiaanit pitivät syksyä, yleensä vasta lokakuun puolivälin tienoilla tullutta lämmintä säätä suotuisena metsästykselle ja sotatoimille siirtokuntia vastaan.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 048

Noormarkussakin on yöt olleet vielä kymmenen asteen tuntumassa, alavilla maillakaan ei vielä ole ollut halaa. Joten terminä kesä taitaa vielä jatkua vaikka päivät lyhenevät kovaa vauhtia ja ollaan syyskuun puolessavälissä. Ei taida vielä voida tätä lämmintä syksyä Intiaanikesäksi kutsua.

 

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 052

Vanha kansa puhui Pärttylin pikkukesästä Pertun päivän 24. elokuuta . Ruotsissa käytetään nimitystä brittsommar Pyhän Birgitan päivä 7. lokakuuta. Jostain luin tai kuulin että eteläsuomen ilmasto olisi nykyisin 300 kilometriä etelämpänä kuin aiemmin. Joten kai sitä ollaan siirtymässä mannermaiseen ilmastoon jossa tyypillisesti  on kesällä kuivaa ja kuumaa ja  talvella kovia pakkasia.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 082

On jäänyt vallan huomioimatta että Porin kaupungin puistotoimi rakentaa Noormarkun yhtenäiskoululle skeittirataa

 

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 127

Keskiviikko 11 päivä syyskuuta oli työmiehiäkin paikalla

keskiviikon ainoa valopilkku huvimajan katto 064

uutta asfalttia ja ramppeja

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 128

 

keskiviikon ainoa valopilkku huvimajan katto 062

Olen paripäivää pitänyt kamerassa Tokina AT-X SD 80-200 1:2.8 NAI objektiivia, siinä on punainen rengas objektiivin etuosassa, sillä anettaan ymmärtää että  tämä Tokina objektiivi olisi Canonin ammattikäyttöön tarkoitettujen L (Luxury)sarjan  objektiivien veroinen.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 083

Jokin minua nyt kuitenkin Tokina valokuvissa häiritsee.  Noormarkunjoen rannassa minulle suotiin unelmien tilaisuus kuvata putoavien koivunlehtiä.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 099

Silmä näki tilanteen taas romanttisempana kuin todellisuudessa olikaan, ei valmiissa valokuvassa mitään koivunlehden leijailua näy. Saattaa se olla niinkin että Canonin L sarjan objektiiveja yliarvostetaan.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 095

Vedenpinnassa näkyy kuinka koivunlehdet kohtaavat sen pinnan ja muodostuu rengasmainen aalto. Ehkä olisi pitänyt päästä valokuvamaan lehtien putoaminen vedenpinnantasolta.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 103

Ruskaa veden äärellä

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 109

Perjantaina poliiseilla oli joku harjoituspäivä Noormarkussa, koiriakin oli peräkärryllinen.

tokina 2.8 80-200mm syksyvalokuvia 131

Prätkä, kromi kiiltää

syys valokuvia 008

Naakoille näyttää tammenterhotkin maistuvan

syys valokuvia 013

Ryhmä valokuva

syys valokuvia 034

Ässät hävisi Rauman lukolle 4-0. Tässä vaiheessa peliä ei vielä oltu pelattu.  Pelipaikkakunnalle nuoripari varmaan puoliltapäivin oli matkalla.

syys valokuvia 042

Kissa syksyllä koivunlehtien seassa, tässäkin pitäisi keltaiset koivunlehdet leijailla

syys valokuvia 052

Taitaa vain tottumuskysymys olla hyvävalovoimaisen Tokina AT-X SD 80-200mm 1:2.8 käyttö. Isoilla aukoilla kuvatessa syväterävyys pienene ja se tuntuu oudolta kun huonompivalovoimaisilla objektiiveilla on luonnostaan pitempi syväterävyysalue. Laatu myös painaa jaa tärähdysvaaran takia tulee käytettyä tosilyhyitä valotusaikoja. Mutta kun ei hötkyile niin kyllä Tokinallakin hyviä valokuvia saa.

Keltaiset kukat Noormarkunjoen rannalla.

syys valokuvia 057

 

Lue myös:

Teuvon kuvat -Teuvo images: Nyt olisi valovoimaa, kun vaan löytyisi ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../nyt-olisi-valovoimaa-kun-vaan-loytyisi.htm...

27.4.2012 - Nyt olisi valovoimaa, kun vaan löytyisi mielekästä valokuvattavaa. Tokina AT-X SD 80-200 1:2.8 Now would be a light power, but when you find ...

 

Jorma Lindqvist putoavien lehtien tunnelma on vaikea talletettava. Mietin asiaa myös eilen, mutta jätin kameran hakematta.

 •  

 • Maija-Liisa Malinen Kiitos Teuvo mukavasta kuvakavalkadista. Oli mukana pihlajakin, josta niin tykkään.

 •  

 • Riitta Laine Kaunista on ja melko lämmintä ,enkä ole minäkään saanut kuvaa varisevista lehdistä vaikka melkoinen lehtisade on ollut 2 tuntia äsken haravoimassa niitä pois

 •  

  Török Sándor Photography I don't understand what you say,but I love the photos

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti