Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Palokärki (Dryocopus martius) ahkerana Kellahden metsikössä…..Woodpecker (Dryocopus martius) has worked hard to Kellahden woods ....Hackspett (Dryocopus martius) har arbetat hårt för att Kellahden skogen .....Woodpecker (Dryocopus Martius) ha trabajado duro para maderas Kellahden ...Pica-pau (Dryocopus martius) tem trabalhado duro para madeiras Kellahden .....(Dryocopus martius) hat hart Kellahden Wäldern arbeiteten .....Specht (Dryocopus martius) is hard gewerkt om Kellahden bos .....Woodpecker (Dryocopus martius) ciężko pracował, aby lasy Kellahden .....Pic (Dryocopus martius) a travaillé dur pour bois Kellahden .....Picchio (Dryocopus martius) ha lavorato duramente per boschi Kellahden .....Дятел (Dryocopus Мартиус) упорно трудилась, чтобы Kellahden лесу .....キツツキ(Dryocopusマルティウス)が森をKellahdenために懸命に努力してきた.....啄木鸟(Dryocopus马蒂乌斯)一直努力Kellahden树林.....Δρυοκολάπτης (Dryocopus martius) έχει εργαστεί σκληρά για να Kellahden δάσος .....Ağaçkakan (Dryocopus martius) Kellahden ormanda için çok çalıştı .....

 

Palokärki on iso peloton Tikka johon on  liitetty paljon kansanperinnettä on  sanottu, että kuolema vierailee talossa, jonka pihaan palokärki asettuu asumaan.

 

markun matksaa kolo puu pinoja 049

Palokärki on  vahvanokkainen iso lintu sen  pituus on noin 45–50 senttiä ja se painaa noin 300–400 grammaa, siipien kärkiväli 67–73 cm . Palokärjen tehokkuus näkyy puun juurella olevasta lastukasasta.  Lastut ovat noin viidensentin mittaisia.

markun matksaa kolo puu pinoja 048

Ulkoisesti terveennäköiseen mäntyyn oli palokärki hakannut nelisenkymmentä senttiä pitkän, kymmenensenttiä levän ja viitisentoista senttiä syvän kolon. Kolo oli reilun metrin korkeudella tyvestä.  Työn jälki on siistiä.

markun matksaa kolo puu pinoja 050

 

Palokärki suosii vanhoja havumetsiä, mutta pesii myös varttuneissa talousmetsissä. Kellahdella niitä riittää ja niitä on myös hyödynnetty.  Reviiri saattaa olla hyvin laaja, joskus useita neliökilometrejä. Kelvollisen reviirin vaatimuksena on hevos- ja kekomuurahaisten runsas määrää. Palokärjen ravinto on  Selkärangattomat eläimet. Mieluisinta ravintoa hevosmuurahaiset, joita se koloaa kannoista ja elävien puiden tyviosista. Palokärki pesii puuhun hakkaamaansa koloon.

Suuri kuusitukkipino

markun matksaa kolo puu pinoja 024

Metsäkone tie puupinot molemmin puolin tietä

markun matksaa kolo puu pinoja 023

Kuusitukkipino on ainakin kolmenmiehen korkuinen

markun matksaa kolo puu pinoja 027

Valokuvaajalla on tapana aina silloin tällöin ikuistaa itsensä erikoisimmissa tilanteissa ja paikoissa

markun matksaa kolo puu pinoja 028

Arto Eriksson On vähän lastut lennellyt, joutsijärven takana kakkurintien ympäristössä on myös palokärkiä...ja karhuja:)

 •  

 • Kari Isokivijärvi Jestas. Metsänomistaja saattaisi jo suivaantua tuollaisesta voimannäytöstä.

   

 • Pauli Kaasinen Siinä on ollut hyvä palokärjen savotta.

 •  

 •  

 • Markku Varjonen On se. Hakkaa päätänsä puun kylkeen päivät pitkät. Umpiluuta koko nuppi.

 •  

 • Jukka Keskinen Onkohan viirannu päässä vai mistähän moinen vimma?

 •  

 • Teuvo Vehkalahti Siellä on ollut ruokaa..

   

 • Martti Pynnönen Hevosmuurahaisten perässä selvästi.

 • Veikko Laulajainen Näin eilen palokärjen puun kimpussa, huono puoli että istuin autossa ja autoa ei siinä kohdassa pystynyt pysäyttämään.

   

  • Riitta Laine Aika kolon on palokärki tehnyt mä oon kuullut et jos Käki tulee pihapiiriin kukkumaan tietää se kuolemaa talossa .talon edesmennyt vanha mamma kertoi

   

   

   

  Meri on vielä vahvassa jäässä.  Eilen uutisissa YLE uutisoi että Turun saaristostakin jäät lähtevät vasta muutaman viikon päästä.  Se tarkoittaa sitä että Porin merialueella taitaa päästä pilkille vielä toukokuusakin.

  Latu meren jäällä

  markun matksaa kolo puu pinoja 083

  http://yle.fi/uutiset/jaiden_lahtoa_saadaan_viela_odottaa/6565430

   

  •  

   

 • Paavo Arhinmäki

  Ilmoitin Vartiokylän työväentalolla olevani käytettävissä puolueen puheenjohtajaksi Tampereen puoluekokouksessa kesäkuun alussa.

 •  

  Sauli Niinistö

  Presidentti Niinistö ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat tänään Hainanin saarella Kiinassa. Keskusteluissa esillä Suomen ja Kiinan suhteet, EU:n talous ja Pohjois-Korea.

  Kuva: Lehtikuva

  Presidentti Niinistö tapasi Kiinan presidentin - Suomen tasavallan presidentti

  www.presidentti.fi

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin Kiinassa Hainanilla lauantaina 6. huhtikuuta 2013. Tapaamisen alussa presidentti Niinistö onnitteli tuoretta presidenttiä valituksi tulemisen johdosta. Presidentit keskustelivat

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti