Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 7. tammikuuta 2013

Nyt loppuu lomailu ja kinkun syönti. Vanhojen kivien päivä…Now run out of holidays and eating ham. Old Rock Day..Nu slut på semester och äta skinka,Den gamla dagen av stenarna...Ahora se queda sin vacaciones y comer jamón ...Agora ficar sem férias e comer presunto ...Jetzt laufen aus Urlaub und essen Schinken ...Maintenant, exécutez hors vacances scolaires et de manger du jambon ...Ora, a corto di vacanze e mangiare prosciutto ...Теперь запустите из отпуска и едят ветчину ...今すぐ祝祭日使い果たすとハムを食べ...現在運行的假期,吃火腿...

 

Nimittäin Vanha kansa kutsuu tänään maanantaina käynnistyvää pyhättömien viikkojen aikaa härkäviikoiksi. Ajanjakso tunnetaan myös nimellä selkäviikot. Härkäviikot alkavat loppiaisesta ja päättyvät pääsiäiseen. Nyt alkaa pitkä pyhätön kausi ja loppuu ylenmääräinen syöpöttely.  Nyt on työnteon ja itsensä kuriin saattamisen vuoro.

Pomarkkulaiset tapaavat todeta, että "härkäviikot, reikäleivät, rättipairat, presutupaka ja vittaköyret".

 

Eilen minäkin harjoittelin vähän raskaampaa työtä kun oli niin kaunis talvipäivä ja taivaskin näyttäytyi sinisenä kuuraisten puidenoksien lomasta.  Lintuja ajattelin valokuvata ja siksi asensin kameraan Sigma 120-400 telezoomi objektiivin, se paina puolitoistakiloa joten kyllä sen kantaminen työstä käy.

lintusia puun latvoja 027

 

Yhden tintin näin ja sekin vähän ylimielisesti valokuvaajan suhtautui

lintusia puun latvoja 011

ja oli sitä mieltä ettei häntäkään tänään enempää tarvitse valokuvata ja lensi pois

lintusia puun latvoja 008

Variksen sentään sain kuuraisen koivunoksien kanssa samaan valokuvaan

lintusia puun latvoja 029

Vaikka linnut puutuivatkin niin kaunis ulkoilupäivä oli

lintusia puun latvoja 005

Seuraavaan pitkään viikonloppuun on aikaa kaksitoista viikkoa, silloin on pääsiäinen. Jotain hyvääkin silti on, nimittäin ensiviikonloppuna päivä on kokonaisen kukonaskeleen pidempi kuin tänään.

 

Harri SojantoHarri Sojanto  Pusulan Seurakunta

Maanantai 7/1
25 Tevet 5773
Aku, August, Aukusti
Tähtipäivämäärä: [-28] 07910.00
Knud Lavardin kuolinpäivä
Vanhojen kivien päivä
Juliaanisen kalenterin joulu
Loppiaisen oktaavi Hiiva-
Nuutti AnneJoulurauha loppui. Härkäviikot eli Selkäviikot alkoivat (juhlaton aika laskiaiseen).

Vanhojen  Kivien Päivä on mahdollisuus nauttia ja arvostaa vanhoista kivistä ja fossiileista.

On olemassa paljon hauskoja, mutta huonosti määriteltyjä, villejä ja hauskoja päiviä. Tämä on yksi niistä. On vain vähän tietoa siitä, mitä tämä päivän oli todella pitänyt  tarkoittaa ja merkitä. Joten, tulkintaa ja keinot juhlia Vanhojen Kivien päivää jää sinulle. Suomessa on huono löytää talvella fossiileja niin  voi vaikka käydä hautausmaalla bongaamassa vanhoja hautakiviä.

 

Ulla-Maija HakonenUlla-Maija Hakonen

Elämä heittelee välillä kaikenkokoisilla kivillä joskus ei ehdi väistellä...

 • Satu Vähätalo on ne ryökäleet välillä niin niin suuria, ettei ihan laastarilla selvitä... vain aika auttaa, eikä sitäkään pidä kiirehtiä!

 •  

  Martti RokkaMartti Rokka

  Hellurei!
  Old Rock Day. Vanhojen kivien päivä. Käsittääkseni kaikki kivet ovat suhteellisen vanhoja, paitsi tiiliskivet. Huono ajankohta viettää tätä päivää, kun kivet ovat hankien alla ja etsiminen vaatii lumensiirtoa.
  Old Rock Day is an opportunity to enjoy and appreciate old rocks and fossils. Perhaps you can start a rock collection. You can go out on a field trip in search of old fossils (the rock kind). Or, if you choose, you can just play with old rocks...
  Pikkukundina mä etsin aina puron pohjalta kvartsia, joka onkin puolijalokivi kuultavassa muodossaan. Puron pohja oli oiva löytöpaikka myös stritsakiville. Ei siihen aikaan luftaria ollut, kun rikkaiden pennuilla, eikä aina niilläkään. Mulla oli aina stritsa perstaskussa.
  Mukavaa päivää!

   

  Täytyy laitaa facebookista kommentteja kun muut blogissa käyvät ovat huonoja kommentoimaan.

  Seija KaunismäkiSeija Kaunismäki Kinkku loppui jo joulupäivänä.

  Mika Etelämäki : Pakastimessa on vielä kahteen hernesoppaerään.

 •  

 •  

 • Maija-Liisa Malinen Kuuraa, kuuraa, puissa luuraa tintti ylimielinen, silti kauniskielinen!

   

 • Mari Jaatinen Upeita kuvia!

   

 • Kaarina V Ajanto Kiva katsella kuvia linnuista ym talvisista maisemista, huuruisista puista! Ne ovat hienoja tauluja!

   

 • Jyrki Penna ensi vuonna uudestaan

   

  Maija-Liisa MalinenMaija-Liisa Malinen Kivistä mitään tiedä, mutta tyttönä ollessa (19v) sain miespuoliselta työkaverilta lahjaksi rintaneulan, Oli ite kiven etsinyt, hionut ja istuttanut hopeakehykseen. Vaaleenpunasta kvartsia. Käytinkin korua paljon, kunnes siitä katkesi neula, eikä koskaan tullut sitä korjautettua.

  Kari Isokivijärvi Noin sitä minullekin yleensä käy. Jos lähden metsään talsimaan, ei linnun tirppaa näy. Mutta meneppä sinne muutoin vain, jo on oksat notkollaan monenmoista sirittäjää ja nokalla koputtajaa. Ehkä se johtuu siitä, että vasta 15 min paikallaolon jälkeen tilanne "normalisoituu". Sen aikaa kun malttaa kökkiä paikoillaan korvat auki, alkaa huomata kuinka jossain lehahtaa teeri lentoon, jossain tikka tutkii kaarnaa väliin napauttaen, myyrä mennä vilistää heinikossa, ja joskus voi tulla kettu kurkkaamaan yms.

   

   

  Puhelinnumero 0505005088  Saunalahti liittymäkauppias Jesse Lahdenperä

 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti