Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Askartele talvipäivän ratoksi suomenlippu….Craft winter day delight Finnish flag ....Craft vinterdag glädje finska flaggan ....Invierno Craft día de la bandera finlandesa placer ....Artesanato inverno bandeira deleite dia finlandesa ....Craft Wintertag Freude finnischer Flagge ....Craft hiver joie jour, le pavillon finlandais ....Inverno Craft flag day delizia finlandese ....Craft зимний день радости финского флага ....クラフト冬の日の喜びフィンランドの旗....


Suomi täyttää 6.12.2015  98 vuotta. Sen johdosta kannattaa askarella suomenlippu etukäteen valmiiksi tänään.  Pihalla on kunnon talvipäivä, pakkastakin on reilu –16 astetta celsiusta ja se on aika paljon. Pakkaseen on hyvä totutella vähän kerrallaan ettei oudokseltaan itseään paleluta. Joten sisäleikkeihin on nyt ylimääräistä aikaa ja sitä voi käyttää askarteluun.
Suomenlipun askarteluun tarvitset vähän tukevampaa valkoista paperia, grillitikun ja sinisen kynän, sekä sakset.
askartele lippu joki jäässä 006
Leikkaa paperista noin 24 cm pitkä ja 7.5 cm leveä kaistale. Taita paperi pituussuunnassa kaksinkerroin ja piirrä siniristin ääriviivat symmetrisesti molemmille puolille paperia.  Väritä siniristi sinisellä tussilla tai värikynällä. Keltään ei varmaan löydy aivan oikean sävyistä sinistä 294 C jota valtioneuvoston päätös vuodelta 1993 edellyttää. Mutta jollei ole aivan perfektionisti niin merensininenkin käy.
 
 
askartele lippu joki jäässä 002
 
Suomen lipun sininen oikea väri määritetään spektrofotometrisellä mittauksella (Valtioneuvoston päätös vuodelta 1993) CIELAB-arvoilla. Likiarvona voidaan käyttää Pantone Coated-kartan sävyä 294 C. Se poikkeaa kuitenkin oikeasta sävystä noin 16 dE-yksikköä, kun sallittu ero on neljä yksikköä. dE=1 on juuri ja juuri havaittavissa oleva väriero.
 
Suomen lipun mittasuhteet on määritetty lippulaissa
Kansallislippu on suorakaiteen muotoinen ja sen mittasuhteet ovat:
  • korkeus 11 mittayksikköä
  • pituus 18
  • ristin sakaran leveys 3
  • kenttien korkeus 4
  • tangonpuoleisten kenttien pituus 5
  • ulompien kenttien pituus 10 mittayksikköä.
Pystysuunnassa kansallislippu siis jakautuu suhteessa 4:3:4 ja vaakasuunnassa 5:3:10.

Kun olet saanut lipun väritettyä ota grillitikku ja sivele siihen vähän paperiliimaa ja työnnä tikku lipun taitospäästä sen sisään
askartele lippu joki jäässä 003
askartele lippu joki jäässä 004
Lippu on valmis Suomen 95 vuotissynttäreitä vastaanottamaan
askartele lippu joki jäässä 005


1 kommentti:

  1. Tuota mä ajattelin tehdä tuommosen suomenlippu.

    VastaaPoista