Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 20. tammikuuta 2018

Ohi kelillä kuin kelillä...Bypass, although the danger sticks to traffic ....Hoppa över om faran ligger i trafiken...Пропустите, хотя опасность находится в движении ....

Eilen  kävin Taiteilija Markku Mäkelän kanssa  kauppareisulla porissa.   Keli oli mahdottoman liukas kun pakkasta oli kymenkunta astetta eikä suolaus ollut tehonnut.   Teiden suolaus toimii  alle kuuden asteen pakasessa,  suolaus toimii tehokkaimmin kun lämpötila vaihtelee nollan asteen molimminpuolin jolloin jäätymisvaara ja onnetomuusriski on suurimillaan.   VT 8:lla  oli niin sanottua mustaa jäätä, siitä ei kaikki autoilijat olleet huolisaan ja turhan varovasia.    Hitaamasta ajoneuvosta piti päästä ohi vaikaa vaara vaani liikenteessä.






Joku sen oli kokenut Noormarkunkirkon kiertolitymässä.   Varnaan joku raskaampi ajoneuvo oli mennyt suojakaiteen läpi





Tällä ei kuitenkaan ollut uutisarvoa kun ei satakunnankansa  mitään satakunnan liukkaista ajokelistä  maininnut.  Noormarkun kiertoliityän kaiteen läpiajosta ei varmaankan oltu tehty hälytystä kun ei viranomasi paikalla näkynyt.



Aieminkin Noormarkunkirkon kiertoliitymässä on ajettu kaiteen läpi, silloinkin selvitiin ilman henkilövahinkoja.     Kuolemantapaus varmaan tarvitaan ennenkuin satakunan ely keskus havahtuu korjaamann kiertoliittymän turvallisemmaksi.

Lokakuussa 2010 tapahtui  vakavampi onnettomuus Noormarkunkirkon kiertoliittymässä

Alla olevaa linkkiä klikaamalla pääsee katsomaan silloiset onnetomuuskuvat




Mutaman päivän sääkuvia ottaessa on karva kiusannut kuvan ottaessa.  Kuvakenolle on jostain syystä jokin karva päässyt, ilmeisesti objektiivia vaihtaessa.  Pakkasää kuivaa ilman ja villavaateiden irtokarvat  leijailee vaikei sitä aina silmällä näekään.

Säävalokuva 20.1.2018  klo 9.05  oli pakkastta  - 12.1 astetta



Kameran kennon voi puhdistaa kun asettaa kameran säädön manuaalille ( M ) ja kiertää aikakiekosta  ajan bulb asaentoon jollin suljin pysyy aukin niin kauvan kuin laukasinta painaa




Silmällä ei karvva kennon päältä havainnut



Pehmeä pumpulipuikko sen kuitenkin kennolta poimi


Nyt kenno on taas puhdas ja päivästäkin näyttää tulevan valoisa.




Pitää päiväkävelyllä käydä katsomassa onko kierolittymän  suojakaide vielä korjaamatta


Hyvää vikonloppua lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti