Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 19. tammikuuta 2018

Talven kylmin aamu Noormarkussa....The coldest winter in Noormarkku ....Den kallaste vintern i Noormarkku ....El invierno más frío en Noormarkku ...L'hiver le plus froid de Noormarkku...Самая холодная зима в Ноормарку ...... ..L'inverno più freddo in Noormarkku .........Der kälteste Winter in Noormarkku ....

Tänään perjantaina 19.1.2018 oli tämän talven kylmin aamu noormarkussa.  Aamukahvia juodesa kahdeksan aikaan ulkolampömittari näytti Laviantiellä - 9,4 astetta.    Ammut ovat vielä jonkin aikaa hämäriä, tänäänkin Aurinko nousee vasta  kello  am 9.25, päivä on kuitenkin jo pidentynyt  6h 37 minuuttiin .  Aurinko laskee tänään kello 16.02


Sääkuva Noormarkku klo  am 8.36  - 9.4 astetta.


Porissa pelätään Kokemäenjoen tulvimista, Noormarkussa sen sijaan kaikki on hyvin.  Noormarkun joki on saanut jääkannen.





Kovimmissa virtapaikoissa Noormarkujokin on vielä avoin, mutta se ei aiheuta hyydepatovaaraa.




Kesän ja syksyn piilossa pysynyt saukko on paljastanu uudella  jääkannella ja lumessa kulkureittinsä.



Kevyt pakkaslumi on peittänyt petollisesti  likukkaat paikat.  Päiväkäveliän pitää olla varovainen tutuillakin reiteillä, liukkaus saataa yllätää lian varman kävelijän.


Pari päivää sitten uutisoitiin, että liikeneonnetomuuksien tutkintalautakunta suosittelle rolaatorilla kulkevalle kypärää.  Näin ikäihmisenä kyllä varmaan tarvitsisi kävelessäkin kyperää, ainakin oudomilla epätasaisilla maastoissa kuliessa.  Kumastutaa valtiovallankin suhtautuminen eliniän pidentymisen oletuksesta, että eläkeikää on nostettu vaikka hyvin tiedetään ettei ihminen ole enää viiskikymentä täytettyään kilpailukykyinen.  Eilen vielä selvisin liukastumisesta pystyssä mutta miten käy huomenna  kun ei enää ikämiehena kropan refleksit  ja notkeus ole enisensä?


https://yle.fi/uutiset/3-10025216


Noormarkun keskustan katukuva on muuttunut.  Aurinkolinna on viimeistä silausta vaille valmis ja se sopii mainioasti Noormarkun keskustan katukuvaan. 



Osterin viereen on uusi K-market nousemassa .  Loput vanhasta kauppakiinteistöstä puretaan uuden valmistuttua.  Tilalle tulee parkkipaikka


K-marketin suunittelussa ei ole huomioitu esteettisiä arvoja.  Noormarkun uusi K-market on kuin teollisuuhalli keskellä kylää.   Tosin se ei taida rakennuttajan vika olla vaan rakennusluvan myöntäjän, tässä tapauksessa porin kaupungin ympäristöviraston.

Porin kaupunki - Rakennusvalvonta - Lupa-asiat



Porin kaupunki ei myöskään huomio esteettisiä arvoja talvikunnossapisossa.  Samalla voi vertää johtopäätöksen siitää ettei porin kaupunki suosi joukkoliikenettä kun linja-auto pysäkit jätetään hoitamatta





Olen pelloissani odotellut sittä, että koska joku soitaa poliisit , kun meillä yötäpäivää palaa kasvivalo.    Meillä ei mitään laiton kasvateta, Mandariinipuulle vaan valohoitoa annetaan.



Viime talvenakin Manradinipuu pudotti kaikki lehtensä valonvähyyden vuoksi.  Nyt kun sille on anettu keinovaloa koko pimeän talven niin se on pitänyt kaikki lehtensä ja uusi kasvukausi sillä alkoi jo joulukuun lopupuolella.



Hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti